BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

poćeo ponovni val pritisaka na kupnju Belja …

Kupnja – BLJE-R-A
318 262,01
200 262,00
263 261,15
120 261,12
40 261,11

Prodaja – BLJE-R-A
20 264,00
11 264,99
40 265,00
152 265,50
150 266,00

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

koliko je ono belje palo, 10% ? mislim da će se ubrzo vratiti tamo i prestići gdje je bilo…

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

koliko je ono belje palo, 10% ? mislim da će se ubrzo vratiti tamo i prestići gdje je bilo…

za više od 17%, a ta vaša predviđanja…. bilo bi to vrlo lijepo…

Scio me nihil scire

Više od 20 % je Belje palo. Alesar zanima me što te je navelo da danas u 11 h 34 min to napišeš ?

pa tržište se kreće u valovima, s pravilom da je svako slijedeće dno više od prethodnog… tj. svaki slijedeći vrh viši od prethodno, prema tome -….

pa tržište se kreće u valovima, s pravilom da je svako slijedeće dno
više od prethodnog… tj. svaki slijedeći vrh viši od prethodno, prema
tome -….

A najdulje vrijeme čekanja je 34 godine.
Kostelany

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Više od 20 % je Belje palo. Alesar zanima me što te je navelo da danas u 11 h 34 min to napišeš ?

ništa posebno, osim odnosa K/P i očekivanja barem na polovicu onoga što je bilo, (dakle 10 %) za što postoje realne šanse, a sve iznad toga je great deal

Naše tržište je sada strogo kontrolirano , današnji primjer KOEI i DLKV, ali bojim se da je Belje zbog dokapitalizacije drugi slučaj i da do većeg rasta neće brzo doći, a vrijeme je novac.

evo kako izgleda kretanje cijene

kratki komentar današ nje trgovine:

Promet: 387 185 kn, 1469 kom
Jučerašnja cijena: 262,52 kn
Najniža danas: 262,02
Najviša danas: 265,79
Prosječna danas: 263,57
Zaključna danas: 264,04

Porast: 0,4 %

Malo za dioničare Belja:

BELJE NA FARMI EBLIN POKRENULO JEDINSTVENI PROJEKT POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE
Ekstenzivni uzgoja goveda vrijedan 5 milijuna kuna

OSIJEK – Belje d.d. je u suradnji s Parkom prirode Kopački rit pokrenulo jedinstven projekat poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj naslovljen “U skladu s prirodom”. Na 350 hektara ekoloških pašnjaka koji se nalaze unutar granica zaštićenoga područja PP-a, na beljskoj farmi Eblin, počela je primjena ekstenzivnog uzgoja goveda. Matično stado od 350 krava pasmine Hereforda bit će ogledni primjerak za primjenu proizvodnje koja vodi računa o zaštiti okoliša i očuvanju biološke ravnoteže, a istovremeno je usklađena s biljnom proizvodnjom i stočarstvom, odnosno predstavlja simbiozu gospodarske aktivnosti i zaštite okoliša, posebno u pretvorbi bivših oranica u pašnjake i livade s ekstenzivnom stočarskom proizvodnjom. Kroz koncern Agrokor prve količine goveđeg mesa uzgojene na ovakav ekološki način trebale bi biti plasirane već iduće godine. Realizacija samoga projekta Belje d.d. stajala je oko 5 milijuna kuna. “Željeli smo ovim projektom pokazati da i u uvjetima pojačane brige za okolinu možemo koristiti poljoprivredne resurse i od njih stvarati nove vrijednosti”, rekao je prilikom jučerašnje prezentacije samoga projekta Krešimir Kuterovac, izvršni direktor stočarske proizvodnje Agrokora.Čitava stočarska proizvodnja koncerna Agrokor sada je preseljena i koncentrirana na baranjskom Belju gdje se godišnje planira proizvoditi oko 150.000 tovljenika, 11.000 junadi za klanje, 10 milijuna litara mlijeka plus 30 milijuna litara iz otkupa, a planira se i povećanje broja muznih krava sa sadašnjih 1600 na 2500 grla. Najnoviji projekt, popularno nazvan “sustav krava-tele”, od dvostrukoga je značenja jer je prihvatljiv sa stajališta zaštite prirode, a uz njega je obogaćena i turistička ponuda PP Kopački rit. Naime, uza samu farmu Eblin napravljena su dva drvena boksa u kojim će turisti osim goveda Hereford moći vidjeti i gotovo izumrlu i ugroženu pasminu krava Podolac. Za početak će ih Belje imati tek pet što je osnova za njihovu daljnju proizvodnju. Za samo Belje proizvodnja Podolaca neće imati veliko značenje u ukupnoj proizovodnji, nego na taj način žele dati svoj doprinos održavanju te vrste.Tendencija je Belja da se povećaju i površine pod pašnjacima u sklopu ovoga projekta jer za to imaju mogućnosti.

Vaš link

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

Ne znam kakve se igre igraju oko Belja, ali jedno znam: ljudi moraju jesti, hranu kupuju u trgovinama(Konzum), a cijena poljoprivrednog zemljišta će u narednih nekoliko godina dosegnuti nebo. Drugm riječima Belje ima zaokruženu cijelinu: razvijenu proizvodnju i što je najbitnije sigurno tržište.

Kupio sam ga skupo i kratkoročno izgubio, ali na Belju planiram zaraditi 2 ili 3 puta uloženo na rok od godinu ili dvije.

I love the Smell of Profits in the Morning

New Report

Close