Ma neka se vise istrese pa da krene trgovanje, ne mogu vjerovati da nije uspio dogovorit ovako velike transakcije van burze….
***ček ti fakat misliš da on to sad prodaje? ili nevino drukaš pad…ovo se s aviona vidi da štopa cijenu dionice, nijedan investitor neće lupiti po asku ako kobajagi Gašparu(kao najvećem pojedinačnom dioničaru) treba lova za kruh ili neznam Pounje… čekaju nešto i za to vrijeme štopaju porast cijene…radije istraži kod koga te dionice završavaju [wink]
Vupiku tek slijedi restruktuiranje i to puno veće, nego što je bilo na Belju.
Vupikovi rezultati za 2011 ne odražavaju pravo stanje stvari zbog izvanrednih prihoda koji su samo u toj godini. Pričekajte rezultate Vupika i Belja ove godine.
lp
Odakle vam to da Vupik tek ocekuje restrukturiranje???
Vupik ove godine zavrsava restrukturiranje i sve velike investicije:
http://limun.hr/main.aspx?id=749278&Page=1
Dakle, ocekuje se drasticno povecanje prihoda kao rezultat tih investicija.
Vupiku tek slijedi restruktuiranje i to puno veće, nego što je bilo na Belju.
Vupikovi rezultati za 2011 ne odražavaju pravo stanje stvari zbog izvanrednih prihoda koji su samo u toj godini. Pričekajte rezultate Vupika i Belja ove godine.
lp
… i nikakvih izvanrednih prihoda nije bilo u 2011. 2010. su bili izvanredni prihodi zbog otpisa duga. Taj otpis je dogovoren pri preuzimanju Vupika od strane Agrokora. To je sasvim normalna stvar i Agrokor tu nije bio nista povlasten. Da je bilo tko drugi preuzeo Vupik, takodjer bi mu bio otpisan dio duga (ukoliko bi ispunjavao obveze vezano za velicinu investicija).
Da vam netko kaze da neka firma ima P/E=4 i P/b=0.4 i da su joj se prihodi od prodaje poduplali u zadnje dbije godine, da je u firmu ulozeno pola milijarde kuna. Jel bi vam se to vinila kao precijena ili podcijenjena firma?
A vidite, ovo gore su indikatori za VPIK na 150. 😀
Sto bi rekli, pametnom dosta…
Ma neka se vise istrese pa da krene trgovanje, ne mogu vjerovati da nije uspio dogovorit ovako velike transakcije van burze….
***ček ti fakat misliš da on to sad prodaje? ili nevino drukaš pad…ovo se s aviona vidi da štopa cijenu dionice, nijedan investitor neće lupiti po asku ako kobajagi Gašparu(kao najvećem pojedinačnom dioničaru) treba lova za kruh ili neznam Pounje… čekaju nešto i za to vrijeme štopaju porast cijene…radije istraži kod koga te dionice završavaju [wink]
[/quote]
Puni ste teorija urote. Činjenica je da Gašpar prodaje 😉
1. AGROKOR D.D. (05937759187) 5.579.663 67,92 Osnovni račun
2. AUDIO (75666130770)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587) 581.600 7,08 Zast. račun
3. GAŠPAR ANTE (96550124028) 94.777 1,15 Osnovni račun
4. PBZ D.D. (02535697732) 29.493 0,36 Skrb. račun
5. PERERA TATJANA (68855302236) 23.973 0,29 Osnovni račun
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320) 23.134 0,28 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. (14036333877)/SZIF D.D. (06371858079) 19.011 0,23 Skrb. račun
8. INTERKAPITAL VRIJEDNOSNI PAPIRI D.O.O. (68481874507)/MARKOVIĆ NENAD (64828450804) 19.000 0,23 Skrb. račun
9. CENTAR BANKA D.D. (89296739230) 18.030 0,22 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. (14036333877)/PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND (99318944138) 17.662 0,21 Skrb. račun
Ukupno: 77,98
…nažalost ovaj Gašpar rasprodaje ko sumanut. A koliko me sjećanje služi dionicu je kupovao po znatno višim cijenama…
…nažalost ovaj Gašpar rasprodaje ko sumanut. A koliko me sjećanje služi dionicu je kupovao po znatno višim cijenama…
ne. ovako nekako je to bilo.
"Po cijeni od 25 kuna prodane su, naime, 123.132 dionice, pa je Hrvatski fond za privatizaciju tako zaradio 3,078 milijuna kuna. Budući da je trenutačna tržišna cijena “Belja” negdje oko 100 kuna, kupac ovoga paketa dionica može očekivati zaradu oko 400-tinjak posto"
Ovo s Gašparom je malo zabrinjavajuće.. Bi li mogao netko tko je duže u BLJEu napiasti kako je on došao do svojih dionica? Mislim sumnjivo mi je da nebi on kao 3ci dionicar iamo nekakvu "dojavu" iz Agokora u stilu "planiramo to i to s BLJE, bjezi dok mozes"
Nisam u HR pa nemrem kupit knjigu dionicara nadam se da ce sto prije doc ona online verzija an SKDD…
Inace uvidom u top 10 prekojucerasnja promjena gasparovih dionica veća je nego cijeli promet taj dan što je isto zanimljiva stvar :)..
Puni ste teorija urote. Činjenica je da Gašpar prodaje 😉
***to nije nikakva teorija urote, činjenica je da kad si jak – pretvaraj se da si slab [wink]
Gledajući Gašpara nije stvar u prodaji, pa svako ima pravo prodati kad to zaželi ili mu lova zatreba. Ono što mene smeta je način na koji njegovi brokeri to rade….
Stavi 300H na ask, i kad ga netko prešiša (stavi manju cijenu), ovaj stavlja novih 300H na ask ispred njega…
Ako već želi slikati ogromnu količinu koju ima za prodati nek je ili slika u jednom nalogu (pa npr.stavi 8000H). Onda ćemo svi znati gdje je i koliko mu je ostalo… Ili pak nek stavlja malo po malo. Znači tisuću po tisuću….
Ovim načinom potjerat će cijenu dolje, a to nikom nije u interesu….
Inače po mojem mišljenju najefikasniji način prodaje takvog paket je onaj scenarij kako je to svojedobno rađeno na KODT-u na cijeni od 1050 kn…
Znači u početku žrtvovat par kuna i lupat po bidu kako se on ispunjava…
ma ako upravni odluci u korist hanfe (i nadamo se ustavni potvrdi) sve ce ovo biti totalno nevazno. Jos sa kamatama iz 2007, hmmmm. Kad sam spominjao da treba traziti kamate iz 2007 (naravno po preporuci moje sutkinje) onda su se ovdje neki smijali (prepoznat ce se [rolleyes]).
Što se tiče Gašparove prodaje, slažem se da on to malo neuobičajeno radi, no također, ako ovako nastavi prodavati, ovoliko intenzivno, moguće je da će se i neki jači kupac uključiti, jer čisto sumnjam da je moguće kupiti cca 30000 komada bez da cijenu digne za 10-tak %, a ovako,s ovakvim prodavačem to je moguće bez ikakvog dizanja cijene. Ovo je samo nagađanje, naravno.