BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Opreza radi ja bi tuzio unutar 5 godina.A ako se netkome testira sudska praksa zasto ne. Meni je to isto ok.

Možete relativno bezbolno testirati

Kupite 100 dionica Magme za 150 kuna
Podignete tužbu protiv fižulića, mislim da je obveze negdje oko 300 kn, dakle na 30.000 kn
Tu vam je taksa minimalna, a i troškovi suprotne strane
Tu je US već potvrdio obvezu Hanfe tako da je to rješivo na jednom ročištu
Ako sud dosudi zastaru (5 godina od obveze je prošlo mislim u 12/11) onda znate, a ako ne ups 30.000 kuna u džep. :))

Ma testiranje cu prepustit drugima.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Opreza radi ja bi tuzio unutar 5 godina.A ako se netkome testira sudska praksa zasto ne. Meni je to isto ok.

Podignete tužbu protiv fižulića, mislim da je obveze negdje oko 300 kn, dakle na 30.000 kn
Ako sud dosudi zastaru (5 godina od obveze je prošlo mislim u 12/11) onda znate, a ako ne ups 30.000 kuna u džep. :))

[/quote]

Figa 30 000 kuna u džep, ne znam samo od kuda bi se naplatio kod Fižulića.
Nema on ništa, osim mirovine na koju će mu sjesti već oni koji su prvi tužili.
Po mojoj računici, na red ne bi došao prije nekih 50-60 godina.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

A ja baš računao na tebe 🙂
A jučer sam to baš diskutirao sa jednim odvjetnikom o zastari, pa sam smilio kako je testirati, ali mi se stvarno neda.
Moramo naći nekog kladioničara, za trošak od max 1.000 kn dobitak 30.000 kn, a i bogatiji smo za jedno saznanje 🙂

A ja baš računao na tebe 🙂
A jučer sam to baš diskutirao sa jednim odvjetnikom o zastari, pa sam smilio kako je testirati, ali mi se stvarno neda.
Moramo naći nekog kladioničara, za trošak od max 1.000 kn dobitak 30.000 kn, a i bogatiji smo za jedno saznanje 🙂

Igrom slučaja znam da će mirovina g. Fižulića biti opterečena na dulje vrijeme… [smiley]

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ovdje upišite svoj komentar…Vidite kolega Dražen, Vi ste osnovali Udrugu Liburnija i time olakšali pristup informacijama dioničara, koja su njihova prava itd.
Vaš glas je daleko jači nego pojedinca, a znamo da se moraju ljudi udruživati kako bi slučajevi poput vašega dobili na važnosti, a ne da se progurava sve i svašta.
A kako su dioničari Belja u istoj tj. sličnoj situaciji, oni po tom pitanju ostaju pojedinci, a ide se protiv največeg igrača, stoga bi i oni trebali osnovati slično pa ako i treba imati svoj odvjenički tim, pošto Agrokor ima svoj, više ljudi, više ideja a i jače odjekuje u medijima to što se kod nas svašta dopušta.
Mislim da je sad vrijeme revolucije, barem pravosudne, dok velike glave padaju, jer se smanjuje broj sudaca koji će ići nekome na ruku, a protivno zakonu.
Pa nek vide u EU jel se to Hrvatska drastično promijenila ili za neke zakon ipak „puj pik ne vrijedi“.
Pa ako možete objasnite ovdje važnost i korisnost ujedinjavanja dioničara u ostvarivanju svojih prava.

P.S. pogledajte samo prevarene radnike u našim firmama, tko bi od njih dobio zaostale plaće ili neka druga prava da se nisu ujedinili i prosvjedima izborili svoje.

[/quote]

Figa 30 000 kuna u džep, ne znam samo od kuda bi se naplatio kod Fižulića.
Nema on ništa, osim mirovine na koju će mu sjesti već oni koji su prvi tužili.
Po mojoj računici, na red ne bi došao prije nekih 50-60 godina.

lp
[/quote]

Igrom slucaja znam da gospodin fizulic ima nekoliko jedrilica od preko 50 stopa koje se ljeti iznajmljuju po mediteranu,a zimi po Karibima. Igrom slucaja znam ljude koji mu rade te transfere tako da nije bas da gospodin Fizulic nema prebivene banke nego ocito dobro skriva ono sto ima.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Pa nisam ja želio otimati nesto od fizulica ( u obvezi su oboje) iako je i mene nategnuo u IPO-u ali tko mi kriv, ideja je samo testirati zastaru za sitne novce

Ovdje trenutno situacija kao i u ADPL prije nekog vremena,dok se ovaj istovar ne završi cijena je tu gdje je, a nakon toga ide rast.ADPL istrpalo se cijelo čudo po 100 kn, a za 30 dana ne možeš kupiti po 120 kn.Tu ponekad ne igra logika zdravog razuma.Osim toga vjerujem da je ovo 75 – 80 kn cijena po kojoj se s obzirom na sve što se dešava oko ove dionice ne može izgubiti,osim u slučaju velikih potresa na svjetskim burzama.No budemo vidjeli, ovo je samo moje razmišljanje temeljeno na događajima na burzi vezano uz ovu i neke druge dionice!

A da se prebacit u Vpik:

BLJE:
P/S 0,43
P/E -7,07
P/B 0,66

VPIK:
P/S 0,51
P/E 2,14
P/B 0,23

vpik od 16.03 ulazi u sastav crobexa

Ma neka se vise istrese pa da krene trgovanje, ne mogu vjerovati da nije uspio dogovorit ovako velike transakcije van burze….

A da se prebacit u Vpik:

BLJE:
P/S 0,43
P/E -7,07
P/B 0,66

VPIK:
P/S 0,51
P/E 2,14
P/B 0,23

vpik od 16.03 ulazi u sastav crobexa

Vupiku tek slijedi restruktuiranje i to puno veće, nego što je bilo na Belju.
Vupikovi rezultati za 2011 ne odražavaju pravo stanje stvari zbog izvanrednih prihoda koji su samo u toj godini. Pričekajte rezultate Vupika i Belja ove godine.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close