AKo ne tužiš nečeš niš dobiti naravno niti 3xxkn po dionici ukoliko Agrokor neda ponudu (a na to ga nitko nemoze natjerati), niti ces ikakve kamate.
Pa nismo mi koji tuzimo bedaci koji ulazimo u rizik eventualnog gubljenja spora i placanja sudskih troskova zbog moguceg dobitka 3xxkn/dionica+kamate na sudu, da bi onda u slucaju da mi dobijemo na sudu i svi ostali dionicari imali to pravo. Nejde to tako, tko ne tuzi nece dobit ništa pogotvo ne kamate.
BTW Vjerojatno bakica zna bolje, no mislim da tko nije dosada tuzio trenutno vise ni nemoze jer je rjesenje HANFAe koje je temelj tužbe privremeno van snage do odluke upravnog suda koji mora po naredbi ustavnog suda donjeti odluku do cca 8mj.
Netocno. Rjesenje Hanfe je na snazi.Ustavni sud je privremeno odgodio izvrsenje rjesenja.
samo se možemo nadati da će ova pravna procedura završiti prije trenutka zastare spora, ako upravni, a potom i ustavni sud donesu presudu da mora objaviti ponudu, a u međuvremenu dođe do zastare, gdje smo onda?
može li neko malo pojasniti ovo sa kamatama..dali ćemo svi dobiti i kamate ukoliko sud presudi u našu korist ili moraš tužiti da bi ih dobio???
Ako Todorić nakon odluke Upravnog suda da ponudu za preuzimanje ostalih dionica, mislim da će izbjeći zatezne kamate. A ako ga tužiš, ako bude isto ko s Liburnijom mislim da nam pripadaju i višegodišnje zatezne kamate.
Iako, ako Sud presudi kontra Agrokora (što bi da nije riječ o Agrokoru bilo 100 posto sigurno), mogli bi dati "dobrovoljnu" ponudu baš zbog toga da ne moraju platiti zateznu kamatu.
Ako Todorić nakon odluke Upravnog suda da ponudu za preuzimanje ostalih dionica, mislim da će izbjeći zatezne kamate. A ako ga tužiš, ako bude isto ko s Liburnijom mislim da nam pripadaju i višegodišnje zatezne kamate.
Iako, ako Sud presudi kontra Agrokora (što bi da nije riječ o Agrokoru bilo 100 posto sigurno), mogli bi dati "dobrovoljnu" ponudu baš zbog toga da ne moraju platiti zateznu kamatu.
[/quote]
… a ako je predmet u međuvremenu otišao u zastaru, a Agrokor i dalje ne da ponudu šta onda, postoji li neka zakačka ili mu možemo staviti soli na rep?
… a ako je predmet u međuvremenu otišao u zastaru, a Agrokor i dalje ne da ponudu šta onda, postoji li neka zakačka ili mu možemo staviti soli na rep?
Obveza objavljivanja ponude za preuzimanje ne može zastarjeti. U tom grmu i leži zec. Što duže čeka veće su i zatezne kamate. Samo da Upravni sud da svoj pravorijek.
Obveza objavljivanja ponude ne moze zastarit,ali sto ako je oni nikad ne objave,a tebi prema ZOO-u nastupila zastara???!!!
Obveza objavljivanja ponude ne moze zastarit,ali sto ako je oni nikad ne objave,a tebi prema ZOO-u nastupila zastara???!!!
Zato ćesvi koji tuže, tužiti prije listopada 2012. premda po nekim pravnicima zastara nastupa tek 2016.
No,
http://www.seebiz.eu/unicredit-zeli-borisa-galica-u-no-mercatora/ar-28807/
" UniCredit želi Borisa Galića u NO Mercatora
LJUBLJANA – Slovenski UniCredit predložit će na Skupštini dioničara Mercatora 30. ožujka izmjene članova Nadzornog odbora, a među novim kandidatima je i predsjednik Uprave hrvatskog Allianz osiguranja Boris Galić.
Boris Galić bi u NO trebao popuniti mjesto predsjednika Uprave NKBM-a Matjaža Kovačiča koji je odstupio s funkcije u prosincu prošle godine. Za izmjene je na Skupštini potrebna dvotrećinska većina, a slovenski mediji pišu kako bi sve trebalo proći glatko.
Više od 52 posto vlasništva u Mercatoru imaju banke i Pivovarna Laško, koje su lani u ljeto oformile konzorcij prodavatelja, no njihova namjera da zajedno prodaju svoj udio nije se realizirala.
Već mjesecima se spekulira kako Aliianz i još neki hrvatski mirovinci kupuju dionice Mercatora da bi ih naknadno prodali Agrokoru. ”
Polako hrvati ulaze u strukture Mercatora.
lp
ZOO čl. 233. Ako imate komentar zakona, pročitajte i to.
hebate neka proda pa ko ga drzi.
ako se mene pita samo neka ih sasune po bidu.
Ma sve pet, no ipak razlog prodaje je bitan.
Iskreno nije mi jasna ovakva rezigniranost prema Belju a postotak moguceg profita izrazito velik, na drugu stranu u najgorem slucaju, relativno mali postotak pada (ne vjerujem da ce ispod 60kn nikako).
Opreza radi ja bi tuzio unutar 5 godina.A ako se netkome testira sudska praksa zasto ne. Meni je to isto ok.