Barbosa, kaj to nije malo pretenciozno?
Jeste li ikada bili u Baranji? Ste vidli kako to tamo izgleda? Posebice vinogradi i vinarija? I sve okolne farme?
To vam je kao da ste ušli u drugu državu, doslovno (s obzirom na okolna područja),a i ostatak Hrvatske.
Čisto sumnjam da će Belje pretvoriti u "fiktivnu" tvrtku, moguće je baš obrnuto, da će Vupik tu biti kao potopra Belju.
@BSOD, proući malo povijest Agrokora, napravili su takvu stvar već više puta, odličan primjer je Konzum koji je u expanziji pokupovao manja regionalna trgovačka društva i nakon nekog vremena delistirao njihove dionice…takvih tvrtki imaš pozamašan broj u sastavu Agrokora
Za razliku od drugih Belje je u rastućoj industriji, ima pricing power i pouzdan izvor kapitala.
Ono što ja pretpostavljam i na što šire sagledavanje događanja upućuje (tako bi ja napravio ) je da će od Belja ostati samo brand a sve ostalo će se prebaciti (isisati) na ili u obližnji Vupik, Belje d.d. će na kraju postojati samo fiktivno kao i mnoge druge fiktivne tvrtke u sastavu Agrokora, (npr. Mladina d.d.) i vrijediti će onoliko koliko ga je gazda jezda platio.
[/quote]
Oprosti, ali pričaš gluposti.
Uspoređuješ Mladinu koja ima 16 kuna aktive i 14 kuna prihoda s Beljem koje ima po 1,5 mlrd. kuna.
Darda, Vukovar i Vinkovci su u trokutu od 50km, naravno da će se konsolidirat poslovanje u PIK-ovima i Belju, to i je poanta – stvorit industriju i brendove, a ne sadit 6 kila šence i 8 kila kuruza u svakom selu.
Nema BLJE, želim ga kupit jeftino kao prije godinu dana. To me ne sprječava da pišem pozitivno o njemu.
Interesantno je ovo izvješće…
Prihodi od prodaje su porasli 34% !!
Troškovi sirovina i materijala za proizvodnju u strašnom porastu – nije za vjerovati ?
Nekak je sve skupa nelogično.
Pozdrav!
Pa kako nije logicno? A cijena nafte na mediteranskom trzistu? Troskovi su im strasno porasli. Firma propada. Jednom je vec propala pa ju je neki dobricina kupio za kunu i spasio je.
@James Knox, daj se dogovori sam sa sobom, prvo govoriš da pišem gluposti a zatim da je naravno da će se konsolidirati…i ja to govorim ali pod upravom jedne pravne osobe
@James Knox, daj se dogovori sam sa sobom, prvo govoriš da pišem gluposti a zatim da je naravno da će se konsolidirati…i ja to govorim ali pod jednom pravnom osobom
da, pišeš gluposti o ukidanjima, isisavanjima i delistiranjima.
da, sve će se konsolidirati.
a ti sad vidi koliko puta trebaš pomnožit PIVK i VPIK kad ih zbrojiš da dobiješ BLJE.
@BSOD, proući malo povijest Agrokora, napravili su takvu stvar već više puta, odličan primjer je Konzum koji je u expanziji pokupovao manja regionalna trgovačka društva i nakon nekog vremena delistirao njihove dionice…takvih tvrtki imaš pozamašan broj u sastavu Agrokora
Jasno da ih ima, ali i sam si vidio kakvo je FI, i koliko tu "kemije" ima, no dok se to sve konsolidira, a konsolidirat će se jednog lijepog dana,Belje će biti keš mašina.
Vina iz Belja (Goldberg i Merolt ) su počela dobivati i neke inozemne više manje ugledne nagrade, velika je ekspanzija u mliječnim i mesnim proizvodima, tako da čisto sumnjam da nakon ovoliko uloženog novca Belje može dijeliti sudbinu sa nekom npr Mladinom.
Uostalom, Belje i Vupik mogu i moraju zajedno egzistirati, jer se u nekim segmentima poslovanja preklapaju, a u nekim se mogu kvalitetno nadopunjavati.
Posjedujem Belje, imam i nešto sitno Vupika.
ps. ste primjetili da je smanjen broj radnika za jedno 200 u odnosu na 2010. godinu?
ps. ste primjetili da je smanjen broj radnika za jedno 200 u odnosu na 2010. godinu?
Naravno, napisao sam da su me neki podatci iz FI naveli da se prisjetim Agrokorovih uhodanih shema.
a ti sad vidi koliko puta trebaš pomnožit PIVK i VPIK kad ih zbrojiš da dobiješ BLJE.
Gledaš iz krive pozicije, sasvim nebitno…ali ne bi više o tome, to je samo jedna moja fikcija i najvjerojatnije će biti sve 5
[thumbsup]
To smanjenje od cca 200 ljudi je bilo planirano već dosta dugo, o tome nam kolega Beljac može više reći, ako uopće jos prati forum.
Jasno da ih ima, ali i sam si vidio kakvo je FI, i koliko tu "kemije" ima, no dok se to sve konsolidira, a konsolidirat će se jednog lijepog dana,Belje će biti keš mašina.
Vina iz Belja (Goldberg i Merolt ) su počela dobivati i neke inozemne više manje ugledne nagrade, velika je ekspanzija u mliječnim i mesnim proizvodima, tako da čisto sumnjam da nakon ovoliko uloženog novca Belje može dijeliti sudbinu sa nekom npr Mladinom.
Uostalom, Belje i Vupik mogu i moraju zajedno egzistirati, jer se u nekim segmentima poslovanja preklapaju, a u nekim se mogu kvalitetno nadopunjavati.
Posjedujem Belje, imam i nešto sitno Vupika.
[/quote]
Slažem se sa napisanim BSOD, ali najvažnije oko ove dionice je da u narednih nešto manje od 6 mjeseci Upravni sud ima za donijeti odluku o zakonitosti Hanfinog rješenja o obvezi ponude za preuzimanja, tako je naložio Ustavni sud.
Po tom rješenju znati će se kako završava saga oko obvezatne ponude, ako Upravni sud potvrdi Hanfino rješenje ( a potvrdio je do saa u takvim situacijama u 100 % slučajeva ), tada Agrokor mora dati ponudu od 305 kuna po dionici za sve postojeće dioničare Belja ( dakle i za one koji su kupili danas ili će tek kupiti ).
Zanimljivo je da trenutno ništa ne sprečava Agrokor da da ponudu za preuzimanja od xy kuna, prije toga rješenja ćime bi vjerojatno skupio veću količinu dionica ( ovisno o tome koliko ponudi, ako ponudi ).
Ovaj post nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica BLJE.
lp
Minjaj odvjetnika ako je tuzija po ovoj cijeni.