Logično je da belje pada. Cijena se mora postaviti što niže kako bi dioničari sa mrvicama bili sretni. Vama što tužite je svejedno gdje je cijena dionice belja. Mi koji smo izašli smo zadovoljni odlukom. A trebali bi biti i radnici koji su dionice dobili muhte.
sastavnice Agrokora već dugo voze kroz kružni tok, ovo uopće ne čudi,
Vupik je ako sam dobro pogledao još 2010 ostao sa 486 mil.kn gubitka, tako da tamo prikazana dobit bit će za pokriće gubitaka iz prethodnog razdoblja i to je ravno 0 kn poreza Liniću,
ali zato je toda dao 1 mil. kn donacije u Vukovaru i jaca ga odmah poželjela u Vladi
Za BLJE i VPIK je samo bitno da prihodi od prodaje rastu konstantno i solidnom brzinom, sve drugo je nebitno u ovoj fazi.
Za BLJE i VPIK je samo bitno da prihodi od prodaje rastu konstantno i solidnom brzinom, sve drugo je nebitno u ovoj fazi.
Mislim da nisi u pravu. Tko će obnoviti tu imovinu koja je kupljena na dug kad ju izamortiziraju i potroše, ili bolje pitanje bolje pitanje , kako i s kojim parama će ju kupiti, kad ništa ne zarađuju. Ježim se od takvih tvrtki. No uopće mi nisu jasne sve te silne investicije koje ne donose nikakvu zaradu.U investicije se nebi trebalu uopće ići ako povrat na te investicije nije jednak povratu na kapital, s time da imamo pravo oduzeti troškove kamata koje plaćamo ako smo investirali na način da smo se zadužili. Ako stvari nisu takve, onda tvrtka treba isplatiti dividendu ili jednostavno oročiti novac. ( ovo za dividendu ne vrijedi kod belja jer oni naprosto jedu svoju glavnicu, pa se konstantno moraju zaduživati) Uostalom pogledajte FCF belja, pa će vam sve biti jasnije
Nemam niti belje niti vupik i ovaj post nije nagovor na prodaju a pogotovo na kupnju istih
Mislim da nisi u pravu. Tko će obnoviti tu imovinu koja je kupljena na dug kad ju izamortiziraju i potroše, ili bolje pitanje bolje pitanje , kako i s kojim parama će ju kupiti, kad ništa ne zarađuju. Ježim se od takvih tvrtki. No uopće mi nisu jasne sve te silne investicije koje ne donose nikakvu zaradu.U investicije se nebi trebalu uopće ići ako povrat na te investicije nije jednak povratu na kapital, s time da imamo pravo oduzeti troškove kamata koje plaćamo ako smo investirali na način da smo se zadužili. Ako stvari nisu takve, onda tvrtka treba isplatiti dividendu ili jednostavno oročiti novac. ( ovo za dividendu ne vrijedi kod belja jer oni naprosto jedu svoju glavnicu, pa se konstantno moraju zaduživati) Uostalom pogledajte FCF belja, pa će vam sve biti jasnije
Nemam niti belje niti vupik i ovaj post nije nagovor na prodaju a pogotovo na kupnju istih
[/quote]
Kako ne donose dobit ako je dobit iz redovitog poslovanja oko 50 milijuna kuna???
Maknite fionancijske rashode, pa vidite što ostane.
lp
Zašto bih maknuo financijske rashode?
Pa ova tvrtka da bi mogla poslovati i ostvarivati poslovne prihode, je morala punoooo investirati, a očito da nije investirala vlastiti kapital vec se zaduživala.Valjda netko to mora i platiti, po nekoj kamati.
Druga stvar, koliko i dalje država subvencionira belje?
[/quote]
Kako ne donose dobit ako je dobit iz redovitog poslovanja oko 50 milijuna kuna???
Maknite fionancijske rashode, pa vidite što ostane.
lp
[/quote]
bez financijskih rashoda, ne bi bilo ni investicija, koje su omogućile te poslovne prihode.
ove godine je belje posloavlo dosta loše, ali moguće da će raditi bolje u budućnosti
Meni se ćini, zbog niza poznatih okolnosti i dijela aktualnog Fi Belja, da će u bliskoj budučnosti biti ili Belje ili Vupik
Svako restrukturiranje je prljavo, pisao sam o tome prije godinu dana prije prošlog izvješća kad je većina sanjala stotine milijuna dobiti pa došao gubitak. Vidim i ja sve loše stavke u izvješću, ali se ne slažemo u očekivanjima. Za razliku od drugih Belje je u rastućoj industriji, ima pricing power i pouzdan izvor kapitala.
Belje je ostvarilo minus, a kakv će tek bit pošto je Vlada smanjila poticaje za poljoprivredu, a znamo tko je od tih poticaja imao najveće koristi.
Za razliku od drugih Belje je u rastućoj industriji, ima pricing power i pouzdan izvor kapitala.
Ono što ja pretpostavljam i na što šire sagledavanje događanja upućuje (tako bi ja napravio ) je da će od Belja ostati samo brand a sve ostalo će se prebaciti (isisati) na ili u obližnji Vupik, Belje d.d. će na kraju postojati samo fiktivno kao i mnoge druge fiktivne tvrtke u sastavu Agrokora,( npr. Mladina d.d.) i vrijediti će onoliko koliko ga je gazda jezda platio.