BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Točno a to znači u grubo trećina niža cijena, i to se ostvarilo.

A što nije se trebalo dobiti određeni broj dionica?

Npr. držim 1% firme s 10.000 dionica, imamo dokapitalizaciju, i sada imam 15.000 dionica i isti postotak. Znači “dobio sam” 5.000 dionica.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

nightrider:

sappy:

Može li netko objasniti – ali kvalitetno – ovakav pad…
Hvala…

što se tu ima objašnjavati. jednostavno podijeliš kapital i rezerve sa brojem dionica 8.2 miliona komada. pa će vam biti jasno

Ttočno a to znači u grubo trećina niža cijena, i to se ostvarilo.

žao mi je ali moram te demantirati. nije se još ostvarilo. 340: 3 = 113,30 x 2 = 226,60kn. a da ne govorim da je prava slika 300: 3 = 100 x 2 = 200,00 kuna – i to sa ugrađenim očekivanjima. no pričekajmo pa ćemo biti pametniji i realniji.

Jednog dana sve ce biti dobro, to je nasa nada. Sve je dobro danas, to je iluzija. [b]www.dalekovod.hr[/b]

Realnost je malo bolja zbog optimista.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

nightrider: ” sappy: ” Može li netko objasniti – ali kvalitetno – ovakav pad… Hvala… ” što se tu ima objašnjavati. jednostavno podijeliš kapital i rezerve sa brojem dionica 8.2 miliona komada. pa će vam biti jasno ” Točno a to znači u grubo trećina niža cijena, i to se ostvarilo.

Ovo neću komentari,računanja na burzi su u najviše dijelu uzaludna.
Nego mene zanima sljedeće.Dosta je špekulanata razmišljalo kad je cijena Belja bila npr. 330kn kako ku propustili je kupiti za npr. 280kn.Sad me zanima što ti isti razmišljaju kad je ponovo imaju prilike kupiti za 265kn????

Novac je kisik burze!

tada su to neki razmisljali prije objave o dokapitalizaciji i ne moze se cjenovno usporedjivati…

nema mi druge nego se zae..ti

A što nije se trebalo dobiti određeni broj dionica?
Npr. držim 1% firme s 10.000 dionica, imamo dokapitalizaciju, i sada
imam 15.000 dionica i isti postotak. Znači “dobio sam” 5.000 dionica.

Sad mi je tek jasno zašto je cijena narasla sa 260 na 350 kuna, a to mi je bilo neobjašnjivo.
Znači kriva špekulacija i cijena je sad tamo gdje je i bila odnosno gdje i treba biti.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

a kad ponestane optimista? što onda? koliko vidim fondovi se bas ne trgaju za tim ( kako svi tvrde ) – super povoljnim dionicama. ili su otišli na buncek sa zeljem

Jednog dana sve ce biti dobro, to je nasa nada. Sve je dobro danas, to je iluzija. [b]www.dalekovod.hr[/b]

Dosta je špekulanata razmišljalo kad je cijena Belja bila npr. 330kn kako ku propustili je kupiti za npr. 280kn.Sad me zanima što ti isti razmišljaju kad je ponovo imaju prilike kupiti za 265kn????

Svaka čast na hrabrosti, ali ja ne kupujem svoje miljenice, ma koliko “jeftine” bile.

Još uvijek je trž. kapitalizacija Belja skoro kao u ADRISA, preko AKTIVE, čak i na ovim razinama.

1.434.026.620 kn

Da… ta vječna životna utakmica… pesimista-optimista…čaša napola puna ili napola prazna….formira tržišnu cijenu. Samo gospodo što ako odluka Tode ne bude provedena odnosno prihvačena…što u tome slučaju?
Hoće li i onda cijena biti u okvirima 225-260kn? … nemojmo raditi račun bez krčmara….

Scio me nihil scire

Ne vjerujem, da če se moći Belje dosta jeftinije kupit, valjda su paničari videli kako su jedni darovali na PTKM danas po 170.[smiley2]

Isti scenraij kao s PTKM i opet paničari popušili, nema veze što su dan prije imali tu istu lekciju, očito nekima treba više lekcija.

Mali graf

Uredni ljudi su samo lijeni traziti stvari!

New Report

Close