BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

To stoji ali Podravka je vec firma sa dugogodisnjim planom razvoja….( inace i ja je imam ) a Belje je tek krenulo sa nulte tocke.Pa u Baranji je bilo rasulo a sad vec Belje ima jedan profesionalni pristup razvoja i to sa velikim uspijehom .Ja sa uvijeren da cu vise zaraditi na Belju nego na Podravci.

Belje nam ide dole, je i to boli…ali to je normalna stvar.Todoric je imao ovu opciju dogovoreno sigurno kod kupovine Belja i sad ce je iskoristiti.To je i dobro za nas jer njegov broj dionica se povecava a njemu ce biti u interesu da firma dobro radi i da vrijednost dionice ode gore.Za nas ostale ostaje cc. 9% dionica na trzistu i to je to ( cc.600 000 komada ).Tu ce biti velike borbe za ostatak dionica.Ovo je njegova najnovija firma i siguran sam da sad ima najvise iskustva i znanja te da ce i od ove firme napraviti respektativnu firmu ( odnosno dionica ce sigurno vrijediti jako,jako puno kn ). Kao sto se vidi na primjeru Jamnice,Konzuma,Leda…A Belje je ipak prehrana i to se mora kupovati svaki dan i sto je najbitnije ima potencijala da zadovolji potrebe puno vise od nase Hrvatske ( susjedne zemlje a kad udemo u EU i sire ).
Mislim da je svima jasno da svi oni koji su danas prodali svoje dionice ili ce sutra to uraditi, upravo usrecili one koji su ih kupili.A to su sigurno jaci igraci jer sam siguran da u ovom strahu mali dionicari to ne rade, vec u panici i strahu prodaju.A kasnije ce opet kupovati na visim cijenama.Ja mislim da upravo oni koji su prodavali na cijenama od 300-345 kn sada opet kupuju i cekaju iduci val.
Ja imam Belje i nisam ga prodavao.Ja cu cekati i opet ce doci novi val ali ovaj puta jos visi…
Sretno svima.

Iz istog razloga ni ja nisam BLJE prodao danas.

To stoji ali Podravka je vec firma sa dugogodisnjim planom razvoja….( inace i ja je imam ) a Belje je tek krenulo sa nulte tocke.Pa u Baranji je bilo rasulo a sad vec Belje ima jedan profesionalni pristup razvoja i to sa velikim uspijehom .Ja sa uvijeren da cu vise zaraditi na Belju nego na Podravci.

A da probaš zaraditi i na jednoj i na drugoj. Podravka po malo raste, a Belje pada.
Npr. polako prodaješ Podravku i ulaziš u Belje. Malo po malo, a ne odjednom.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Vinarija Kneževi Vinogradi očekuje novog vlasnika
KNEŽEVI VINOGRADI – Negdje u ovo vrijeme prošle godine “mač je visio” nad glavama stotinjak zaposlenika kneževovinogradske tvrtke tadašnjeg naziva Vinski podrumi – Belje d.d. Plaće su kasnile, iza njih su bili štrajkovi, a u nekoliko je navrata, u organizaciji Sindikata PPDIV-a, obrano grožđe prodavano Erdutskim podrumima kako bi se “namaknula” sredstva za plaće. Nadalje, žiro-račun tvrtke bio je blokiran pola godine, dok se većinski vlasnik tvrtke, Nijemac, Rudolf Siegfrid Einhellig, poigravao sudbinama radnika, te, “kupujući” vrijeme, prolongirao isplatu duga Belju (Agrokoru), koje mu je tada odlučilo prodati 49-postotni udjel u tvrtki. Nakon što je rok za isplatu u nekoliko navrata istjecao, nad tvrtkom je otvoren stečajni postupak, a nezadovoljni Einhelligovi predstavnici najavili su pisanje pisma namjere te javljanje na natječaj za jednogodišnji zakup. S druge, pak, strane, zadovoljni je Sindikat zahtijevao da, unatoč stečaju, tvrtka nastavi proizvodnju, što se i dogodilo, ali pod “patronatom” Belja, koje je “oboljelim” kneževovinogradskim vinarima dalo financijsku injekciju i na godinu dana zakupilo posrnulu tvrtku. Unatoč činjenici što je tvrtka u stečaju, a konačna vlasnička struktura nije poznata, sada se situacija iz korijena promijenila.
– Prošlogodišnji uvjeti bili su takvi da je u pitanje dovedena opstojnost tvrtke – slaže se direktor Baldo Matić, podsjećajući na tadašnja nemila događanja. Za razliku od kraja prošle godine, nastavlja, Vinski podrumi posluju pozitivno, osnovni proizvod – vino, vraćeno je pod beljski brend, a povećana je i prodaja. Radnici sada željno očekuju kraj posla oko raščišćavanja vlasničke krize (stečajnog postupka), što bi trebalo uslijediti do kraja ove godine, kada bi se konačno trebala znati i nova vlasnička struktura. Za desetak dana, naime, osječki Trgovački sud trebao bi raspisati natječaj za prodaju tvrtke, a planirano trajanje natječaja bit će mjesec dana. Dakako da će pri tome voditi računa o jamstvima i bonitetu budućeg vlasnika tvrtke, kako se baranjskim vinarima ne bi dogodilo to što im se događalo prošle godine. A kada je o bonitetu i jamstvima riječ, nije li dovoljno reći Agrokor?

Novac je kisik burze!

ludlum: ” To stoji ali Podravka je vec firma sa dugogodisnjim planom razvoja….( inace i ja je imam ) a Belje je tek krenulo sa nulte tocke.Pa u Baranji je bilo rasulo a sad vec Belje ima jedan profesionalni pristup razvoja i to sa velikim uspijehom .Ja sa uvijeren da cu vise zaraditi na Belju nego na Podravci. ” A da probaš zaraditi i na jednoj i na drugoj. Podravka po malo raste, a Belje pada. Npr. polako prodaješ Podravku i ulaziš u Belje. Malo po malo, a ne odjednom.

Ne vjerujem, da če se moći Belje dosta jeftinije kupit, valjda su paničari videli kako su jedni darovali na PTKM danas po 170.[smiley2]

Mislim da za ovakve dionice koje gledaju daleko u budućnost, treba imati rezervirano 20% keša na ukupnu vrijednost u portfelju. Općenito pravilo da se uvijek dijelom bude u kešu dobro dođe u ovakvim situacijama.
Također balast u nekoj čvrstoj fudamentalnoj dionici se pokazuje kao izgledna škola.

Nadam se da će neki ulagači izaći sa određenom poukom, koja će im kasnije donijeti zaradu.
U svemu treba tražiti profit.

Pozdrav svim ulagačima,
Shogun.

Evo prilike za jeftin dokup: prije otvaranja burze kupnja je na 270,00 a prodaja na 244,45! Opet ce Ante imat priliku za reakciju.

Bit će blokirano u minuti [smiley3]

...samo je smrt siguran posao...

Min. je danas 246 kune, ali se gleda prosječna kupnje i prodaje tako da mislim da neće biti blokirano.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

ovo na belju je danas bolje od ijedne utakmice…

nema mi druge nego se zae..ti

Kupnja – BLJE-R-A
77 250,00
200 247,24
1H 247,23
3.000 247,22
1.000 247,21

Prodaja – BLJE-R-A
20 254,00
21 258,00
50 259,00
182 259,99