ja mislim da hoće, jer će sad mnoge ručice iskoristiti situaciju panike i pokupovati ispod nekadašnje cijene, kako bi naknadno dobro zaradile… [smiley1]
Mislim da neće. Jer mi je bilo čak i logično da netko tko je kupovao po 250-260 kuna prodaje na 310,300, 280 ili slično (dobro, ja nisam). Ali da prodaje ispod cijene, ne znam… Ali sve je moguće kod nas!
a zasto belje prozivljava ovakav nagli pad ..u par min. 10%……za ptkm je jasno ali blje…..
neko gadno stišće s nalozima, ne bi rekao da su to sve paničari, već mi se više čini da je namjera dobro rušenje
a zasto belje prozivljava ovakav nagli pad ..u par min. 10%……za ptkm je jasno ali blje…..
Dokapitalizacija….psihologija
Pa za belje je još jasnije, dionica ti vrijedi trećinu manje odnosno vraća se na realnu cijenu zbog prethodno krivih procjena a naročito nakon neobjašnjivog skoka od 260 do 350.
da li je ‘po novom zakonu’ moguća dogovorna transkacija po cijeni van 10% okvira?
što sad, svaki dan pada na prometu od cca 30000kn za 10% i ekipa ne može ili ne smije kupti prodati dogovorno 5 milja kuna van raspona?
Pa za belje je još jasnije, dionica ti vrijedi trećinu manje odnosno vraća se na realnu cijenu zbog prethodno krivih procjena a naročito nakon neobjašnjivog skoka od 260 do 350.
e sad recite da tnsa nije isti belje….obijasnite njezin skok………
Otkako je cijena smrznuta na 270,90 kupilo se/prodalo 1510 dionica po toj cijeni. Najzanimljivija je transakcija gdje je netko trzio “cak” 1 dionicu [smiley2]
E sad da li je to bilo plasenje ekipe da se dokupi cim jeftinije ili je nesto drugo posrijedi?
Ta jedna je čini se ostatak od 42 koliko je bilo ponuđeno, a kupljena je 41 u 15:23, tako da je tu jednu netko kupio zajedno sa još 109 u 15:29
Za primijetiti je i da Franjo Škojo ima cca 6.000 dionica više nego u prošlom kvartalu.
Otkako je cijena smrznuta na 270,90 kupilo se/prodalo 1510 dionica po toj cijeni. Najzanimljivija je transakcija gdje je netko trzio “cak” 1 dionicu [smiley2]
E sad da li je to bilo plasenje ekipe da se dokupi cim jeftinije ili je nesto drugo posrijedi?
Belje nam ide dole, je i to boli…ali to je normalna stvar.Todoric je imao ovu opciju dogovoreno sigurno kod kupovine Belja i sad ce je iskoristiti.To je i dobro za nas jer njegov broj dionica se povecava a njemu ce biti u interesu da firma dobro radi i da vrijednost dionice ode gore.Za nas ostale ostaje cc. 9% dionica na trzistu i to je to ( cc.600 000 komada ).Tu ce biti velike borbe za ostatak dionica.Ovo je njegova najnovija firma i siguran sam da sad ima najvise iskustva i znanja te da ce i od ove firme napraviti respektativnu firmu ( odnosno dionica ce sigurno vrijediti jako,jako puno kn ). Kao sto se vidi na primjeru Jamnice,Konzuma,Leda…A Belje je ipak prehrana i to se mora kupovati svaki dan i sto je najbitnije ima potencijala da zadovolji potrebe puno vise od nase Hrvatske ( susjedne zemlje a kad udemo u EU i sire ).
Mislim da je svima jasno da svi oni koji su danas prodali svoje dionice ili ce sutra to uraditi, upravo usrecili one koji su ih kupili.A to su sigurno jaci igraci jer sam siguran da u ovom strahu mali dionicari to ne rade, vec u panici i strahu prodaju.A kasnije ce opet kupovati na visim cijenama.Ja mislim da upravo oni koji su prodavali na cijenama od 300-345 kn sada opet kupuju i cekaju iduci val.
Ja imam Belje i nisam ga prodavao.Ja cu cekati i opet ce doci novi val ali ovaj puta jos visi…
Sretno svima.
Sasvim u redu razmišljanje.
Ali u ovom trenutku Belje sigurno ne vrijedi duplo od npr. Podravke. Možda je to razlog što Podravka i dalje svaki dan raste.
markoc5:
”
e sad recite da tnsa nije isti belje….obijasnite njezin skok………
”
TNSA je nešto drugo, to će ti Nathan rado objasniti.
Mislim da to nije potrebno objasnjavti… dovoljno je procitati zadnjih par strana teme TNSA… usporedjivati TNSA sa BELJEM ravno je usporedjivanju Mercedesa S klase sa furgonom… obje su dionicka drustva i tu sva slicnost prestaje[smiley2]