Mislim da treba 75% ali HFP će ga vjerovatno podržati i opet kad se to opet ostvari neće imati 75 % već cca 67 %. Treba njega prebaciti u elitnu četvrt tajkuna i to pod jakom pratnjom.
Pa naravno da će ga podržati – dokazano – sprega države i tajkuna.
Inaće kako ovo objasniti??
Pa HFP će znaći glasati za tu odluku iako će ( i ) on biti u pushingu.
Naravno za neuke hrvate smislit će se nešto , poput odricanje za bolju budučnost ili sl. , u krajnjoj soluciji moguće da niti neće biti nekog logičkog objašnjenja.
Kakve li dokapitalizacije – pushitalizacija
[smiley7]
Kolega nathanšezdesetsedmi vi konstantno provocirate sa PBZ-om iznoseći paušalne ocijene , a već sam vas nekoliko puta podučio o čemu se tu radi.
Ne znam samo koji su vam razlozi za to , ali nema veze.
Eto vam sada , dokapitalizacija Belja , privatnim izdanjem dionica i plačanjem po nominalnoj cijeni
( 100 kuna )!? A tržišna je bila 340 kuna.
Prije ste se okomili ( svi pozvani i nepozvani , a najmanje mali dioničari PBZ-a ) na dokapitalizaciju kako to rade ugledne svjetske institucije kakve se INTESA i Europska banka za obnovu i razvoj. I oni su izdali privatnim izdavanjem dionice po nominalnoj cijeni od 100 kuna , sve isto kao i u slučaju Belja, ali su te dionice platili po tržišnoj cijeni – 750 kuna. Zahvaljujući prvenstveno toj činjenici cijena dionice je u nekoliko tjedana dogurala do nekih skoro + 60 % ( moja malenkost je na vrijeme to shvatila za razliku od kolege nathanešestotrećeg ), a o tome gdje će se zaustaviti po objavi Financijskog izvješća za kraj godine, kada će biti uključena ova dokapitalizacija i bilanci ( sa bitnim fundamentalnim promjenama u bilanci – na bolje ) – o tom potom .
Sada imate jednog našeg domaćeg vlasnika / tajkuna kako god ( tuđe nećemo – svoje nedamo ) , i imate to što imate ( barem neki ).
Točno vam je uvaženi kolega Znanac stavio računicu , Toda je tu uštedio mnogo novaca, i oštetio male dioničare .
Kako to da se sada nitko ne buni, zato što je g. Todorić naš – ” domaći ” , ili zato što je Belje naša – srcu prirasla firma?
Tako je tuđe nećemo – svoje nedamo – makar pri tome imali pushing – ali smo svoj na svome.
Da ne spominjem pastira Antu Samodola i njegove nedavne rijeći ( ukratko ostavite se lošif fundamenata – prihvatite one sa dobrim ) – prvo Petrokemija, pa Belje , što je slijedeće možda Industrogradnja ili ?
Da ne bi bilo da guram svoju dionicu ( PBZ ) na tržištu postoji još dionica koje imaju dobre fundamente – barem za naše prilike i okruženje u kojem se trenutno nalazimo – kako god okrenuli – vrijeme za te dionice dolazi.
Auuuuuuuuuuuuu, ala smo osjetljivi na taj PBZ…. cujte kolega crveni nijesam vam ja kriv sto vi volite da vas se samara… s jedne strane prozivate moralno nesposobne zbog ulaganja u Pusionu d.d. a s druge strane ljubite d… onima koji vam pljuju u lice… zgodno je to, nema sta, ali je vas a ne moj problem… ne vidim razlog zasto bih ja prestao prozivati iste zbog diskriminacije dionicara… uostalom gdje se vani u razvijenim zemljama to radi po nasem principu… pa dionicari bi im kozu oderali!
Sto se pak tice Belja nemam ga, nit sam ga imao, niti ga mislim imati… smatram nepravednim ovo sto Toda misli napraviti a o 600 mil kuna ulaganja bi se dalo raspravljati. Takodjer se slazem s indijancem da nece plasirati te dionice na trziste vec ce ih vjerojatno upotrijebiti na jedan drugi nacin, za naravno, boljitak Agrokora. Vrijeme ce pokazati
p.s. kolega crveni toliko ste mi izsilovali nick da se na neki nacin osjecam pozvanim ponovno vam se obracati u komunistickom duhu drustva cijih ste dionica vlasnik, ne dovodite me u napast jer prefiks ‘drug’ vasem nicku tako lijepo pristaje he,he,he
Mislis da ce Toda plasirati dionice na trziste?
Da Toda plasira dionice,vijerujem da bi to trziste bez vecih problema progutalo.Poznato je svake godine raste broj ulagaca u fondove pa tako i u dionice.[smiley2]
Nakon izuzetnog rasta do 250 kuna po dionici (ne tako davno) cijena je naglo pala i stabilizirala se na oko 220 kuna. Potom je relativno kvalitetno rasla na osnovu saznanja o velikim ulaganjima Agrokora do razine od oko 260 kuna.
Posljednji za mene potpuno neočekivani i neobjašnjivi skok do 350 kuna je nešto što mi je i dalje u sferi znanstvene fantastike.
Novim izdanjem C serije dionica cijena se vraća na početni položaj odnosno novu/staru realnu vrijednost po dionici, od prije tog neobjašnjivog skoka.
Stavio sam nalog na kupnju na 260 kuna i to čekam.
U četvrtak nema šanse da se spusti do te cijene jer se inače prekida trgovanje.
Ali u petak sve je moguće.
Na VSE nema prekida trgovanja, jer se transakcija na VSE ne može ni provesti izvan limita (dobar software), za razliku od ZSEa na kojem MOSTICH nema tu mogućnost.
Pa zar niste primjetili da za nijednu dionicu kojom se primarno trguje na VSE nije bilo obustave trgovanja.
Što se tiće tvoje procjene za Belje u potpunosti se slažem. Čak sam malo i pesimističniji od tebe, složit ću se sa znancem. 250 je moja procjena
Nedavno sam upozoravo kako je apsurd da je tržišna kapitalizacija Belja skoro ista kapitalizaciji Tankerske plovidbe koja ima kontinuitet pozitivnih odličnih poslovnih rezultata i generira snažan novčani tok dok su kod Belja očito bila prisutna prevelika očekivanja koja naravno nisu bila realna.
….Što se tiće tvoje procjene za Belje u potpunosti se slažem. Čak sam
malo i pesimističniji od tebe, složit ću se sa znancem. 250 je moja
procjena
I ja sam pesimističniji ali nisam htio previše plašiti ljude. A do 260 može doći tek u petak pa stignem korigirati nalog.