…ti očito ne čitaš što ja pišem,
pa jesi rekla da ce se zalit da se odgodi izvrsenje (bilo daljni postupak bilo ovrha) dok ne zavrsi upravni?
jesi…
dakle opet, imas odluku vts da se ne treba cekati upravni za daljni postupak. pa onda se to valjda odnosi i na ovrhu ako se kaze daljni postupak. i logicno je da se odnosi. pa sta bi to trebalo znacit mozete nastavit sa svim osim sa onim zbog cega ste tuzili?
jos jedna stvar samo da se zna. troskovi suda. dakle pristojba je 1% od vrijednost spora max 5000kn. troskovi druge strane ako se izgubi spor nisu beznacajni.relativno naravno za svakoga. za ove sta im cifra dobitka prelazi milju kn (nesto sam sitno racunao za sebe) to se krece mozda i oko 40tak tisuca kn za npr 5 rocista.
to ide po rocistu npr. % od iznosa spora. za te cifre je to negdje 5000 kn plus pdv x kolko rocista ima.
pretposavljam da za neke dobitke od 250 000 (kolko bi mozda neko prosjeca imao) to moze iznositi 20tak k kuna..onak totalno odokativno..plus minus 10tak k kuna. cisto da se zna da nije 2000 kn al da nije niti 100 000. naravno ako sve bude gotovo (TS i VTS) u npr. 5 rocista a nema bas previse naznaka da bi moglo vise posto ce stvar dosta cista.
ali ko zeli saznati tocne brojke najbolje da nazove odvjetnika.
Ovdje uopće nije potreban odvjetnik za početak, ja ću sve pokrenuti sam te već na prvome ročištu vidjeti da li će mi trebati pravna pomoć ili ne.
Ovdje uopće nije potreban odvjetnik za početak, ja ću sve pokrenuti sam te već na prvome ročištu vidjeti da li će mi trebati pravna pomoć ili ne.
mislio sam na troskove druge strane u slucaju gubitka spora. ovaj odvjetnik od plavog ne trazi nista u slucaju gubitka ili ikakve druge troskove. samo 3% u slucaju dobitka.
ali troskovi druge strane se mogu popeti na onako jedan ljepi iznos. ne nesto pretjerano ali cisto da se zna.
meni izgleda najpametnije sačekati da ovih par što se svaki dan kunu da idu tužiti stvarno i tuži (valjda bar jedan hoće) pa sačekati rezultat. ako uspiju, lako se podnese tužba istog sadržaja, zastara i tako tek počinje teći i mislim da traje par godina pa ima vremena….ako oni popuše na sudu, uštediš si ne male novce za sudske troškove i plaćanje odvjetnika suprotne strane
bilo bi dobro kad bi se netko javio tko je prošao takav slučaj, u hr ih ima dosta ali nitko ništa konkretno, koga god pitam svi su zapeli, također i ja:) .. iako mi također odvjetnik reko da je pis of kejk … ali uvijek nešto iskrsne
bilo bi dobro kad bi se netko javio tko je prošao takav slučaj, u hr ih ima dosta ali nitko ništa konkretno, koga god pitam svi su zapeli, također i ja:) .. iako mi također odvjetnik reko da je pis of kejk … ali uvijek nešto iskrsne
kazu da su hoteli baska i tucepi dobri primjeri koji su dopeljani do kraja a baska da je identican slucaj.
sad bi trebalo mozda malo pretrazivati po web-ovima sudova.
vidjet cemo sta kazu pravnici al meni se ovo cini kao hvatanje za slamke.
pravo na pravicno sudjenje, dajte molim vas.
Agrokor nije imao pravicno sudenje?! Prijedlog Hanfi da ponisti svoje rijesenje. Ovi novi Agrokorovi odvjetnici imaju smisla za humor.
Ocekivao sam da nece dati ponudu i da ce ici na Upravni sud. Ovo ostalo me nasmijalo.
Jos nije jasno za sto su trazili procjenu vrijednosti Belja.
Agencija smatra da je Rješenje zakonito, da je u postupku koji je prethodio donošenju Rješenja Agencija postupala prema pravilima upravnog postupka, te da Ustavom Republike Hrvatske zajamčeno pravo na jednakost pred zakonom i pravično suđenje u odnosu na društvo AGROKOR d.d. nije ni na koji način povrijeđeno. Također, Agencija smatra da je u provedenom postupku točno i potpuno utvrdila činjenično stanje te da je na tako utvrđeno činjenično stanje pravilno primijenila materijalno pravo.
U tom smislu Agencija se dana 24. studenog 2011. u odgovoru na ustavnu tužbu očitovala na navode društva AGROKOR d.d. iz ustavne tužbe te navedeni odgovor uputila Ustavnom sudu Republike Hrvatske.
Glede prijedloga društva AGROKOR d.d. za poništavanje Rješenja, Agencija je postupajući sukladno odredbi članka 131. stavak 3. ZUP-a obavijestila društvo AGROKOR d.d. o neprihvaćanju navedenog prijedloga.
Rješenjem Agencije od 01. prosinca 2011. odbijen je Zahtjev društva AGROKOR d.d. za odgodu pravnih učinaka Rješenja do donošenja odluke Upravnog suda Republike Hrvatske u upravnom sporu pokrenutom protiv Rješenja Agencije.
Upravnu tužbu protiv Rješenja Agencija još nije zaprimila, a po primitku iste, Agencija će se detaljno i pravodobno očitovati u odgovoru na tužbu.
Dakle, slijedi suspenzija upravljačkih prava i novčana kazna…Agrokoru ovakva situacija, tj godine sporenja svakako ne idu na ruku i ne bi se iznenadio ako ipak podnesu ponudu.