BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Barbosa

BAKICAAA, 06.12.2011. u 10:08
Jedina bitna materijalna činjenioca za pokretanje postupka pred Trgovačkim sudom radi obvezatnog sklapanja kupoprodajnog ugovora dioničara Belja sa Agrokorom je je rješenje Hanfe i ništa drugo te činjenica da je predmetno rješenje konačno i protiv rješenja regulatora nije dopuštena žalba!

…ma nemoj,ajd malo bolje pročitaj Uputu o pravnom lijeku na tom istom Hanfinom rješenju,pa na to isto rješenje se Agrokor i žalio…

…baš me zanima kaj ćete sa tim tužbama ako Agrokor uspije u postupku pred Upravnim sudom…

PS molim bez odgovora tipa…takve tužbe na Upravnom sudu za sada ne prolaze…

…ništa nije čisto ko suza,dok god postoji mogućnost upravne i ustavne tužbe…

…ako vama odvjetnik garantira da Agrokor ni u kojem slučaju neće uspjeti u tim tužbama onda je neozbiljan,zajedno sa vama koji ga propagirate…

Barbosa ti je vec dobro odgovorio. plus, te tuzbe na upravnom rednovno padaju. plus ako mu i uspije to ce biti vjerovatno kad on vec isplati lovu sta znaci da u tom slucaj on moze tuziti hanfu. ako upravno prije presudi nego sta mi dobijemo onda ju mi mozemo tuziti.
u svakom slucaju u svim tim slucajevima govorimo o nekim jako malim sansama da uopce do njih dodje.
a mislim sta je sigurno u zivotu. mislim da je sigurnije da cemo dobiti ovu tuzbu nego npr. vjerovatnost da itko od nas dozivi do 2014. pa se necemo zasto ponasat koda nam je zadnji dan u zivotu.smjesan argument.

@dunlop

BAKICAAA, 06.12.2011. u 10:15
plus ako mu i uspije to ce biti vjerovatno kad on vec isplati lovu sta znaci da u tom slucaj on moze tuziti hanfu. ako upravno prije presudi nego sta mi dobijemo onda ju mi mozemo tuziti.

…smiješno,a neće li se Agrokor zažtiti kakvom mjericom zabrane izvršenja dok Upravni sud ne donese svoju presudicu…

…misliš da Agrokor ima naivce za odvjetnike…???

…dječice draga,radite što hoćete,al bakin je savjet ni zašto nema garancije…

…ne kažem ja ništa da se eventualno sa tužbom ne može uspjeti,ali poznajući pravosuđe i pročitavši činjenice koje su dostupne,nitko vam siguran uspjeh ne može garantirati…

…dapače,moje mišljenje je da će se sa tužbom teško uspjeti,ali živi bili,pa vidjeli…

@dunlop

znalac3, 06.12.2011. u 10:20
plus ako mu i uspije to ce biti vjerovatno kad on vec isplati lovu sta znaci da u tom slucaj on moze tuziti hanfu. ako upravno prije presudi nego sta mi dobijemo onda ju mi mozemo tuziti.

…smiješno,a neće li se Agrokor zažtiti kakvom mjericom zabrane izvršenja dok Upravni sud ne donese svoju presudicu…

[/quote]
Ima! Sudeći po tome kak je uopće dospio u tu situaciju.

[/quote]

Na tragu tvog odgovora, postoji li mogućnost da se blokira trošenje love dok ne riješi nastale obaveze ilki dok ga sud ne oslobodi te obaveze

Ne sramim se svojega siromaštva, Do njega sam dosao postenim radom !!!

@dunlop

BSOD, 06.12.2011. u 10:21

[/quote]

Kolko se ja sjećam, ti odvjetnici su dobili i otkaz punomoći..tak da, tko zna što su novi nasljedili i koji su to…

“The only way to get smarter is by playing a smarter opponent.”

bako, agrokor se moze zalit kolko hoce da neide izvrsenje dok ne zavrsi upravni spor al na to nema pravo niti ce mu to uspjeti. zasto? najmanje iz 2 razloga. prvo u rjesenju hanfe pise da zalba ne odgadja izvrsenje i sta je jos puno bitnije imas za lrh odluku visokog trgovackog suda koji je donio odluku da zalba ne odgadja izvrsenje i da daljnje odluke suda ne trebaju cekati upravni spor. eto, imas i odluku hanfe i sudsku praksu. jel treba jos sta?

da ima kakve argumente agrokor bi ih vec dostavio na 2 suda koja je izgubio. ovo je sad samo proceduralni sud za koji naravno uvjek postoji vjerovatnost da ga dobije, al to su sad bas razmisljanja ovakva kakva ti je saladin rekao [lol]

…ti očito ne čitaš što ja pišem,kladim se u svoju oklagiju da će Agrokor zatražiti privremenu mjeru osiguranja zabrane ovrhe dok se god ne donese odluka Upravnog suda…

…draga dječice,velika je to lova u pitanju,pa suci dublje razmišljaju…

…ne bum više gubila vrijeme…samo vi uživajte…

Gle bako, provodiš demagogiju mješajući kruške i jabuke, dioničari Belja na temelju rješenja regulatora putem Trgovačkog suda mogu zahtjevati obvezatno sklapamje kupoprodajnog ugovora.
U tome postupku se neće raspravljati niti utvrđivati nastanak obveze jer ga je utvrdio regulator nego će Trgovački sud kao arbitar pobrinuti da se ispoštuje zakonska regulativa.

Agrokorova tužbu na Upravni sud ne znaći apsolutno ništa za postupak preuzimanja po rješenju regulatora i ako se kojim slućajom utvrdi da je regulator pogriješno tumaćio zakone, tada Agrokor ima pravo na odštetu od i samo od RH !

To što je Agrokor pokrenuo upravni postupak je isto kao i da ti pokreneš postupak zbog npr. neslaganja sa poreznim zaduženjem, porez moraš platiti u roku a ako US presudi da si bila u pravu, onda imaš pravo na regres od države.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

jos jedna stvar samo da se zna. troskovi suda. dakle pristojba je 1% od vrijednost spora max 5000kn. troskovi druge strane ako se izgubi spor nisu beznacajni.relativno naravno za svakoga. za ove sta im cifra dobitka prelazi milju kn (nesto sam sitno racunao za sebe) to se krece mozda i oko 40tak tisuca kn za npr 5 rocista.
to ide po rocistu npr. % od iznosa spora. za te cifre je to negdje 5000 kn plus pdv x kolko rocista ima.
pretposavljam da za neke dobitke od 250 000 (kolko bi mozda neko prosjeca imao) to moze iznositi 20tak k kuna..onak totalno odokativno..plus minus 10tak k kuna. cisto da se zna da nije 2000 kn al da nije niti 100 000. naravno ako sve bude gotovo (TS i VTS) u npr. 5 rocista a nema bas previse naznaka da bi moglo vise posto ce stvar dosta cista.
ali ko zeli saznati tocne brojke najbolje da nazove odvjetnika.

…baš me zanima kaj ćete sa tim tužbama ako Agrokor uspije u postupku pred Upravnim sudom…

PS molim bez odgovora tipa…takve tužbe na Upravnom sudu za sada ne prolaze…

AKO Agrokor uspije na US onda će izgubiti spor, i nije smak svijeta
AKO dođe smak svjeta onda je smak svijeta
Naravno da ništa nije 100% ali izgledi su dobri, a troškovi nisu preveliki

No ova tužba Agrokora na upravnom ide još po starom zakonu i vjerujem da će kao i za ostale proći 3 godine dok se ne riješi a do tada kao i da je nema za ovaj spor, no da bude i brže teško da će biti u korist Agrokora. Imate na Hanfinoj stranici popis svih rješenja Hanfe na koja su išle tužbe na US. NJih 75, dajte si truda i pronađite neke koje je US poništio.
Da vam skratim muku: 2
A onda pogledajte i zašto su poništena (i vraćena na ponovnu odluku hanfi) ta 2
Mislim da neki ne znaju što je uopće Upravni sud i kako i o cemu on odlucuje

A za spor na TS je bitno ovo u prilogu, presuda VTSa u kojoj se objašnjava uticaj tužbe na US na spor na TS, tj da isti nema veze

Moj mali savjet ekipi koja krece u tuzbu je da o tom ne pise previse po forumu, nama potrebe ovdje se prepucavati niti nekog nagovarati ili uvjeravati, tu i tamo samo izvjestite o statusu radi ostalih a komentiranje postupaka, pravnih radnji itd moze vam samo stetiti, to svi citaju.. Kad ste jednom krenuli tim putem prepustite to profesionalcima, odvjetnicima. Rekao bi da kriticnu masu imate a ovdje ne vrijedi sto vas je vise to bolje, mozda cak obrnuto.

New Report

Close