Znanac, znaš li o kakvim potraživanjima Agrokora prema Belju se tu radi? Može li Todorić izglasati takvu lopovsku odluku sa svojih 52% dionica? Bogati, ovaj vrti pedale brže od Kutle.[smiley8] P.S. Nemam dionice Belja niti sam ih ikad imao jer ne vjerujem u kule od karata (Agrokor). Bojim se da će mi se to pokazati kao pametna odluka. Ne bih volio da mali dioničari popuše kako bi tajkun podebljao svoj džep iako su bili pohlepni.
[/quote]
Ako ode Todorić u p.m. neće hrvatsko gospodarstvo i burzu spasiti ni svi mađioničari!!!Bolje provjeri jel ti valjana putovnica jer bi mogao put Njemačke tražiti posao kad bankrotiramo!!!!
Sta se pjenis Rocky? Lijepo covjek kaze da bi trebalo todu zahaltat zbog ovakvih malverzacija, ali kad se mogu cigani talijani dokapitalizirati nepravedno u PBZ-u, zar je toda nesto gluplji sto isto zeli u Belju…? To ima za zahvaliti svima vama koji ste mu podigli cijenu sa 50 na 350 u godinu dana kako bi njegov sinek mogel voziti jos jednu M6-icu (onakvu kakvu si znanac zeli)[smiley2]
Sta se pjenis Rocky? Lijepo covjek kaze da bi trebalo todu zahaltat zbog ovakvih malverzacija, ali kad se mogu cigani talijani dokapitalizirati nepravedno u PBZ-u, zar je toda nesto gluplji sto isto zeli u Belju…? To ima za zahvaliti svima vama koji ste mu podigli cijenu sa 50 na 350 u godinu dana kako bi njegov sinek mogel voziti jos jednu M6-icu (onakvu kakvu si znanac zeli)[smiley2]
Mislim da vas dva Znanca niste potpuno u pravu u slucaju Belja. Osobno sumnjam da ce cijena potonuti do razina koje ste naveli, jer Todoric nece prodavati dionice, a osim toga uocite da je Todoric ovu emisiju platio 10.000 % vise nego onu prvu ( koju smo mi kupovali po 100 kuna ). Prema tome cijena se moze korigirati maksimalno do 270,00 kuna, ni lipe nize. Evo sad ste me zainteresirali idem izracunati cijenu po formuli.
[smiley1]
Kolega Fedor, ja uopce ne procjenjujem cijenu ja samo kritiziram todorica i ekipu kojima je dopusteno ovakvo malverziranje a jadni brokeri vise ne smiju uz kobase i zelje pumpati cijenu nekih dionica… di je tu pravda, pitam vas?[smiley2]
Evo prema mojoj formuli cijena Belja ce se vrtiti oko 278,89 kuna, a sto proizlazi iz slijedeceg
Ne bih se mogao složiti sa Vama. Pad u petak je počeo tek nakon objave FI. Poziv za Skupštinu je objavljen prije i tržište uopće nije reagiralo na njega što me, iskreno rečeno, začudilo. Ja se usudim okladiti da će Belje sutra opet biti spašeno svojim svecom Spasiteljem Antom [smiley2]. Ne može sutra niže od 270, no u petak bi moglo
Kolega nathanšezdesetsedmi vi konstantno provocirate sa PBZ-om iznoseći paušalne ocijene , a već sam vas nekoliko puta podučio o čemu se tu radi.
Ne znam samo koji su vam razlozi za to , ali nema veze.
Eto vam sada , dokapitalizacija Belja , privatnim izdanjem dionica i plačanjem po nominalnoj cijeni
( 100 kuna )!? A tržišna je bila 340 kuna.
Prije ste se okomili ( svi pozvani i nepozvani , a najmanje mali dioničari PBZ-a ) na dokapitalizaciju kako to rade ugledne svjetske institucije kakve se INTESA i Europska banka za obnovu i razvoj. I oni su izdali privatnim izdavanjem dionice po nominalnoj cijeni od 100 kuna , sve isto kao i u slučaju Belja, ali su te dionice platili po tržišnoj cijeni – 750 kuna. Zahvaljujući prvenstveno toj činjenici cijena dionice je u nekoliko tjedana dogurala do nekih skoro + 60 % ( moja malenkost je na vrijeme to shvatila za razliku od kolege nathanešestotrećeg ), a o tome gdje će se zaustaviti po objavi Financijskog izvješća za kraj godine, kada će biti uključena ova dokapitalizacija i bilanci ( sa bitnim fundamentalnim promjenama u bilanci – na bolje ) – o tom potom .
Sada imate jednog našeg domaćeg vlasnika / tajkuna kako god ( tuđe nećemo – svoje nedamo ) , i imate to što imate ( barem neki ).
Točno vam je uvaženi kolega Znanac stavio računicu , Toda je tu uštedio mnogo novaca, i oštetio male dioničare .
Kako to da se sada nitko ne buni, zato što je g. Todorić naš – ” domaći ” , ili zato što je Belje naša – srcu prirasla firma?
Tako je tuđe nećemo – svoje nedamo – makar pri tome imali pushing – ali smo svoj na svome.
Da ne spominjem pastira Antu Samodola i njegove nedavne rijeći ( ukratko ostavite se lošif fundamenata – prihvatite one sa dobrim ) – prvo Petrokemija, pa Belje , što je slijedeće možda Industrogradnja ili ?
Da ne bi bilo da guram svoju dionicu ( PBZ ) na tržištu postoji još dionica koje imaju dobre fundamente – barem za naše prilike i okruženje u kojem se trenutno nalazimo – kako god okrenuli – vrijeme za te dionice dolazi.
Jel znaš zašto se pjenim?Jednostavno zato što mi je žao pojedinih ljudi koji su ušli u ovu dionicu nedavno i žele s njom profitirati,nažalost neki od njih čitaju forume na Internetu koji ih mogu dovesti u sumnju zbog svoje odluke. Cijena je krenula u korekciju i neki pojedinici na forumu pokušavaju dodatno zastrašiti takve i izazvati paniku.Sad će dosta njih prodati dionicu zbog nesigurnosti i realizirati gubitak umjesto da se malo strpe i opet će biti u plusu.Kupio sam dionicu odavno i pratio sam njeno kretanje i znam kako se ponaša,2-3 koraka naprijed pa korak nazad i tako cijelo vrijeme.
Što se tiče onih kalkulacija s dokapitalizacijom totalno je nevažno.Meni kao dioničaru je ključno što je Todorić tamo već ulupao 600 milijuna kuna s ciljem modernizacije i napretka firme.Jedino to može ovu dionicu voditi prema visinama.
Nisam imao prilike kupovati Ledo,Zvijezdu,Konzum i Jamnicu kad su bili 5 puta jeftinij ali Belje jesam.Zato preporučujem svima koji su nedavno ušli da se strpe i brzo će se stvari vratiti na svoje mjesto!!!!
Eto toliko.
Nakon izuzetnog rasta do 250 kuna po dionici (ne tako davno) cijena je naglo pala i stabilizirala se na oko 220 kuna. Potom je relativno kvalitetno rasla na osnovu saznanja o velikim ulaganjima Agrokora do razine od oko 260 kuna.
Posljednji za mene potpuno neočekivani i neobjašnjivi skok do 350 kuna je nešto što mi je i dalje u sferi znanstvene fantastike.
Novim izdanjem C serije dionica cijena se vraća na početni položaj odnosno novu/staru realnu vrijednost po dionici, od prije tog neobjašnjivog skoka.
Stavio sam nalog na kupnju na 260 kuna i to čekam.
U četvrtak nema šanse da se spusti do te cijene jer se inače prekida trgovanje.
Ali u petak sve je moguće.
Zna li itko da li je 52% dovoljno tajkunu da izglasa ovakvu dokapitalizaciju na skupštini? I odakle odjednom ta potraživanja?
Kucilo, ti mi izgledaš kao informiran ovdje, javi se.[smiley4]
Mislim da treba 75% ali HFP će ga vjerovatno podržati i opet kad se to opet ostvari neće imati 75 % već cca 67 %.
Treba njega prebaciti u elitnu četvrt tajkuna i to pod jakom pratnjom.
Ako se ova odluka izglasa ( a vjerovatno hoce ) onda cemo imati slijedecu situaciju:
Dionicari Belja
1) Agrokor 67,91% 5.579.663 komada
2) HFP 24,04% 1.975.370 komada
3) Ostali 9,05% 660.454 komada
Buduci da poglavica Agrokora pretvara potrazivanje ( ?? ) u udjel, a nece prodavati svoje dionice izgledno je da ce doci do korekcije vrijednosti booka po dionici na nize. Trzisna cijena Belja se ni do sada nije sastojala samo od realne vrijednosti ( vec i dobrim dijelom od ocekivanja rezultata koji ce doci sa ulaganjima ) tesko je reci na kojoj cijeni ce se stabilizirati.
Napominjem da je mnogima cijena Belja naglo pobjegla ( a zele se i dalje ukrcati ) sad im se pruza prilika da to ucine i onda strpljivo cekajuci da se vrati na nivo na kojem je vec bila – dobro zarade. A kolicina na trzistu je i dalje ogranicena na tih 660.454 komada.
Prema tome sad se mnogima pruza prilika da isprave gresku, hi,hi,hi a takve prilike se rijetko ponavljaju
[smiley2]