Belje na 340 kuna sigurno nije digla TA već nešto ili netko drugi. Isti scenario kao i pred izvještaj za 1H, rast a onda pad i kao to je sugerirala TA.
Veći problem je polje AOP 039 = -119 mil kuna a kada će se to očistiti? Možda to i treba biti tako zbog velikog dućana. Ima i pozitivnih stvari rast D materijalne imovine i kratkotrajne imovine znači radi se a ipak ne može se nešto dogoditi preko noći.
Tako je bljedoliki TOZ. Nista se ne moze preko noci. Barem u poslovanju ozbiljne firme. No moram priznati da nisi potpuno u pravu, Kucilo dobio dva sina preko noci, hi,hi,hi[smiley2][smiley2]
Belje na 340 kuna sigurno nije digla TA već nešto ili netko drugi. Isti scenario kao i pred izvještaj za 1H, rast a onda pad i kao to je sugerirala TA. Veći problem je polje AOP 039 = -119 mil kuna a kada će se to očistiti? Možda to i treba biti tako zbog velikog dućana. Ima i pozitivnih stvari rast D materijalne imovine i kratkotrajne imovine znači radi se a ipak ne može se nešto dogoditi preko noći.
Belje je na 340 kn dignulo tržište očekujući dobre rezulate za 3Q a u realane okvire će ga opet staviti tržište nakon što je dobilo sve relevantne informacije.
A kad se samo sjetim jednog komentara tržišta kojeg sam pročitao prošli tjedan u Poslovnom hard-copy izdanju u stilu “da što je to 340 kn za Belje, kad su procjene da vrijedi 400” Ha-ha! [smiley1]
citat:
Temeljni kapital Društva povećava se sa iznosa od 551.548.700,00 kn za iznos od 270.000.000,00 kn na iznos od 821.548.700,00 kn.
Društvo ovime izdaje ukupno 2.700.000 redovnih dionica serije C, svaka nominalnog iznosa od 100,00 kn oznake BLJE-R-A.
2.700.000 redovnih dionica serije C, oznake BLJE-R-A, svaka u nominalnoj vrijednosti od 100,00 kn upisat će društvo Agrokor d.d. Zagreb, Trg Dražena Petrovića 3, a sukladno Ugovoru o pretvaranju potraživanja u temeljni kapital.
Članak 8.1. koji izmijenjen glasi: Temeljni kapital Društva podijeljen je na 2.955,630 redovnih dionica serije A, svaka nominalnog iznosa od 100,00 kn, 2.559,857 redovnih dionica serije B svaka nominalnog iznosa 100,00 kn i 2.700.000 redovnih dionica serije C, svaka nominalnog iznosa od 100,00 kn, oznake BLJE-R-A.
tj. 67% dionica * cca 300 kuna * 5.5 mil kom. dionica = 1.650 mil kuna
33 % dionica * cca 300 kuna * 2.7 mil kom. dionica = 810 mil kuna ( Toda kupuje za 270 mil kuna )
Kako se Belje trži na cca 300 kuna tj.1.76 NAV-a situacija je bitno drugačija. Toda sad plaća 270 mil kuna za nešto što vrijedi 810 mil kuna a to je već znatniji pushing i dolazi se do cijene od 234 kn / dionici ( 1920 mil kuna / 8.2 mil komada dionica = 234 kn ) Ukupno je to 28% pushinga.
citat:
Redovita godišnja glavna skupština dioničkog društva BELJE održat će se 15. 12. (petak) 2006. u 13 sati, u prostorijama društva Belje d.d. Darda, Mece, Industrijska zona 1.
Odakle citat znanac?
http://www.nn.hr/Pokaz.asp?dok=\oglasi\2006\obavijest\16116obavijest0001297.html
Znanac nemoj molim te davati procjene kolika bi cijena mogla maximalno biti,to je neozbiljno.Nego radije odgovori zašto Todorić radi dokapitalizaciju i što možemo zaključiti?Jel to znači još jedan korak naprijed ili nazad?
Cijena je bazirana na novoj seriji dionici i mislim da nije neozbiljna.
Todorić radi dokapitalizaciju da bi naravno povećao svoj udio u tvrtci i manipulirao dionicama. Naravno na štetu malih dioničara jer oni mogu kupovati na burzi za 300 a on za 100 kuna.
Što akoizda opet novu seriju dionica recimo po 10 kuna.
Svakako je korak nazad i to velik i čudi me što Hanfa dopušta ovaj potez jer bi tako svi većinski vlasnici mogli raditi dokapitalizacije naročito ako je tržišna cijena veća nekoliko puta od NAV-a i manipulirati cijenom dionice kao i svojim udjelom.
Cijena je bazirana na novoj seriji dionici i mislim da nije neozbiljna.
Todorić radi dokapitalizaciju da bi naravno povećao svoj udio u tvrtci i manipulirao dionicama. Naravno na štetu malih dioničara jer oni mogu kupovati na burzi za 300 a on za 100 kuna.
Što akoizda opet novu seriju dionica recimo po 10 kuna.
Svakako je korak nazad i to velik i čudi me što Hanfa dopušta ovaj potez jer bi tako svi većinski vlasnici mogli raditi dokapitalizacije naročito ako je tržišna cijena veća nekoliko puta od NAV-a i manipulirati cijenom dionice kao i svojim udjelom.
Nema ti tu HANFA što raditi. Tako dugo dok on ima 75% na skupštini, prema važećem ZTDu može raditi što hoće.
Znanac, znaš li o kakvim potraživanjima Agrokora prema Belju se tu radi?
Može li Todorić izglasati takvu lopovsku odluku sa svojih 52% dionica?
Bogati, ovaj vrti pedale brže od Kutle.[smiley8]
P.S. Nemam dionice Belja niti sam ih ikad imao jer ne vjerujem u kule od karata (Agrokor). Bojim se da će mi se to pokazati kao pametna odluka. Ne bih volio da mali dioničari popuše kako bi tajkun podebljao svoj džep iako su bili pohlepni.