BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Dunlop

SZIF je zatvoreni fond (SLPF-R-A) on da želi može ostati i tužiti se s Agrokorom jer za ZIFove vrjede drugačija pravila nego za OIFove i iz njih nema povlačenja love na način kako to ide kod OIFova odnosno trgovina dionicom SLPF-R-A nema nikakvog utjecaja na upravljanje portfeljom tog fonda, dok kod OIFova se često mora rasprodavati dio portfelja ukoliko dođe do večih povlačenja kapitala iz istog

...

Al nije to samo kod nas , baš čitma jednu knjigu u kojoj ima puno priča o USA fondovima koji prodaju priče o "dugoročnoj strategiji" a vrjeme držanja dionice im je manje od 10mj

ma povraca mi se od tih fondova. kad im vidim krvnu sliku sledim se. ja laik, bezveznjak, bez ikakvog postenog ekonomskog znanja ove godine u plusu 40% a ti "strucnjaci" nemogu izaci iz minusa. Ima mozda jedan ili tako nesto koji je u plusu 2%, ostalo sve i do 40% negativa.
a slicni su nam i mirovinci. odose nase mirovine. samo kad bih mogao iz tog drugog stupa izaci.

Ocito iskrcaj se nastavlja.. a dobro… netko prodaje a netko kupuje.

Al nije to samo kod nas , baš čitma jednu knjigu u kojoj ima puno priča o USA fondovima koji prodaju priče o "dugoročnoj strategiji" a vrjeme držanja dionice im je manje od 10mj

ma povraca mi se od tih fondova. kad im vidim krvnu sliku sledim se. ja laik, bezveznjak, bez ikakvog postenog ekonomskog znanja ove godine u plusu 40% a ti "strucnjaci" nemogu izaci iz minusa. Ima mozda jedan ili tako nesto koji je u plusu 2%, ostalo sve i do 40% negativa.
a slicni su nam i mirovinci. odose nase mirovine. samo kad bih mogao iz tog drugog stupa izaci.
[/quote]

pa ti i jesi u plusu 40% zbog njihovog 40% minusa :)))))

nešto mi pade na pamet…
kada bi se toda dogovorio sa radnicima Belja, bankama, fondovima i inim institucijama da se ne odazovu na ponudu koju objavi, onda bi mogaoo zakonski odraditi ponudu za puno puno manje love…
just a thougt… :)))

Može se dogovoriti s kim god hoće no svejedno mora imati bankovnu garanciju na cjelokupni iznos ponude kao da če svi pristati na nju…..Osobno mislim ako će ponude biti da će biti za sve odnosno mislim da je Agrokor preozbiljna kompanija da bi se "dogovarala" sastrae tko če pristait tko neće drugačije se radi ozbiljan biznis drugačije mali biznis.

Recimo dobra vjest za Agrokor je i to što je na vlasti tehnička vlada koja nema ovlasti donositi odluke vrjednije od 30 000kn ako se ne varam a država ima 8% u BLJEu..Čak i da je "prava vlada" na snazi svejedno nisam siguran da bi se država odazvala na ponudu jer mislim da je tu procedura odlučivanja drugačija od "e vidi oni nude 300% više nego je cjena na burzi, prodajemo sigurno i kupujemo za te novce dionicu QZHL-R-A koja je podcjenjena"

...

Na kojim cjenama je ulazio SZIF ako je netko prati? On izgleda izlazi iz BLJEa i ulazi u SNBA, sto se fondova i "velikih tice" pa oni genijalci iz PBZ Investa su kupovali ljetos BLJE po 100kn pa su ga slupali na 67kn kada su prodavali ko blesavi u 9 i 10mjesecu…..Al nije to samo kod nas , baš čitam jednu knjigu u kojoj ima puno priča o USA fondovima koji prodaju priče o "dugoročnoj strategiji", a prosječno vrjeme držanja dionice im je manje od 10mj

Ovaj Petar neki novinar, i jos iz Zadra mozda ga Ivana7 zna :)….sve u svemu dobrodosao u top10 😀

Mislim da bi SNBA bila ispod 50 kn da Slavonac ne kupuje. Da mi je znati zašto?

Sad sam malo istrazio taj SZIF na mojedionice.com, uglavnom oni su se nakrcali s jedno 13 000komada po cjeni ispod 70kn u 1mj ove godine i prije onda su u veljaci i ozujku nakupovali ostaliih 30 000komada po prosjecnoj oko 90kn zato sada vjerojatno i prodaju jer

a) dosta im je 10% prinosa u 8mj na BLJEu ili
b) "kocakju" da ce cjena pasti dosta nakon 01.12 pa ce planiraju sada zaradit pa kasnije nadokupit jos jeftinije

-Ponuda za preuzimanje ih očito niti najmanje ne zanima.

BTW
Nisam znao da je u ožujku ovdje XY bio u top10 koji je usao na oko 70, no vidim da je sve rasprodao oko 95kn barem se ne vidi više u top10

...

Nisam znao da je u ožujku ovdje XY bio u top10 koji je usao na oko 70, no vidim da je sve rasprodao oko 95kn barem se ne vidi više u top10

da, bio kako kaze po principu mora to gore, onak cisto trejderski, zaradio nesto i izaso van.
kolko kaze belje nije dionica po njegovom ukusu.

Sad sam malo istrazio taj SZIF na mojedionice.com, uglavnom oni su se nakrcali s jedno 13 000komada po cjeni ispod 70kn u 1mj ove godine i prije onda su u veljaci i ozujku nakupovali ostaliih 30 000komada po prosjecnoj oko 90kn zato sada vjerojatno i prodaju jer

a) dosta im je 10% prinosa u 8mj na BLJEu ili
b) "kocakju" da ce cjena pasti dosta nakon 01.12 pa ce planiraju sada zaradit pa kasnije nadokupit jos jeftinije

-Ponuda za preuzimanje ih očito niti najmanje ne zanima.

BTW

Sada kad ste to sve istražili (vidjeli tko sve rasprodaje),nadam se da ste riješili pozicije i čekate na 60-70 kn .
I nadam se da ste skužili da od ponude u skorije vrijeme neće biti ništa.

I nadam se da ste skužili da od ponude u skorije vrijeme neće biti ništa.

ja nikad nisam ni mislio da ce je dat. al zato postoje druga rjesenja [tongue]

Sada kad ste to sve istražili (vidjeli tko sve rasprodaje),nadam se da ste riješili pozicije i čekate na 60-70 kn .I nadam se da ste skužili da od ponude u skorije vrijeme neće biti ništa.

Ma to sam gledao iz dosade kad su vec spomenuli taj SZif, trebam ucit za neki ispit a kad trebas ucit onda radis sve samo da ne ucis…

Nego naravno da se nisam rjesio pozicije ako nebude ponude ide se na tuzbu to je rješeno i papiri su spremni, ali necemo o eventualnoj tuzbi vise ovdje (bar ja necu ).Ovu dionicu ionako ima kao sitni spekulativni dio portfelja ostalo je puno stabilnijim ulaganjima.

Nego mozda se i iznenadite pa cjena uopce ni ne padne toliko ako ponude nebude jer je zassada vise manje vecinsko misljenje da ponude neće biti, stoga tko je i ušao ovdje samo u nadi da če biti ponuda več je vjerojatno davno prodao.

...

New Report

Close