@upitnik9
ZTD je vrlo jasan. Bob1391 je u pravu. Ako ide ponuda, ide za sve imatelje na dan ponude.
Da je htio dati ponudu, već bi je dao, ne bi se blamirao. Vjerovatno je većina igrala na kartu Todorićevog obraza ili ugleda. Ali zašto bi on bio iznimka od pravila? (nepoštivanje odluka hanfe)
Ja bih se više orijentirao na ono što i "plavi" predlaže….a to je tužba dioničara.
slažem se da pravo na otkup imaju dioničari koji posjeduju dionice na dan objave ponude jer otkupljuju se dionice bez obzira na vlasnika.
ne kužim kako bi to pravo imao neki lik koji ih je imao mjesec dana ranije a u međuvremenu prodao.
što bi zapravo od njega toda tada otkupljivao…nešto što nema?
možda toda ne daje ponudu još uvijek jer traži novce za to, sumnjam da ih ima u zadnjem đepu od hlača…tamo ima samo pokaz za ZET.
ipak se morao rastegnuti za mercator, a ovo baš i nije planirao…ipak ne kupuje obiteljski dućan u kvartu.
2. Nalaže se društvu AGROKOR d.d., Zagreb, Trg Dražena Petrovića 3, u roku od 60 (šezdeset) dana od dana primitka ovog rješenja u skladu s odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava, podnijeti Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje, ponudu za preuzimanje i isprave iz članka 22. stavka 3. Zakona o preuzimanju dioničkih društava.
Dakle, Agrokor ima još 30 dana da dostavi ponudu i dokumentaciju Hanfi , nakon čega će Hanfa odobriti ponudu za preuzimanje ili je pak vratiti na doradu ako bude manjkava.
Kada Hanfa ocjeni da je ponuda sukladna zakonskim propisima ista će biti javno objavljena tako da do isteka tih 60 dana uopće nema smisla kalkulirati sa eventualnim tužbama osim se pripramiti ako Agrokor ne ispoštuje taj rok.
Također, Agrokor je u obvezi ponude za sve dionice sa pravom glesa izdavatelja BLJE-R-A bez obzira na dan kada su kupljene pa tako i za dionice koje će eventualno biti kupljne i nakon isteka roka od 60 dana ukoliko ne dostavi ponudu za preuzimanje a eventualni kupac odluči zatražiti sklapanje ugovora o otkupu dionica sukladno rješenju Hanfe putem Trgovačkog suda.
Zašto mislite da Toda ovo nije planirao. Pa tko je od vas znao da je već dvije presude izgubio, a izgubit će i treću? Znao je jedino on. Dakle sigurno ima plan i za ovaj slučaj, a koliko ja znam Toda ne voli pokazivati slabosti
…dragi moji,možete vi stvari postaviti kako god želite…
…ali pretpostavimo da bi takva obveza mogla teško opteretiti tvrtku ( što je već izjavljeno da nema problema ) i da bi 100-ine ljudi dobilo otkaze i ostalo bez posla,vas baš briga…imate pravo a za druge nije važno…
…eto tako se vi ponašate,a onda se ne čudite da Agrokor koristi sve pravne mogućnosti da utvrdi da Hanfa nije u pravu…
…pa bolje da dadne tih pol milijarde u razvoj nego nama,pa makar među njima bila i ja…
@Himalaja
Kakvu odgovornost snosi Agrokor u slucaju da ste vi imali dionice i prodali iste prije ponude. Vi kad kupujete i prodajete dionice kupujete prava i obveze u trenutku kupnje i prodaje i prihvacate sve rizike i benefite koje ti postupci donose.
Kolege izvinjavam se htio sam napisati "imali i prodali nakon isteka roka za davanje ponude"
Sorry.
PS Imam i ja pravo na pogrešku kad imaju i odvjetnički timovi
Bako ako ćemo tvoje tumačenje primjeniti na sve druge institucije. Onda nam ne treba ni ustav, ni zakoni, ni Eu, ni stranke. Već bi trebali uvesti anarhiju
2. Nalaže se društvu AGROKOR d.d., Zagreb, Trg Dražena Petrovića 3, u roku od 60 (šezdeset) dana od dana primitka ovog rješenja u skladu s odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava, podnijeti Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga zahtjev za odobrenje objavljivanja ponude za preuzimanje, ponudu za preuzimanje i isprave iz članka 22. stavka 3. Zakona o preuzimanju dioničkih društava.
Dakle, Agrokor ima još 30 dana da dostavi ponudu i dokumentaciju Hanfi , nakon čega će Hanfa odobriti ponudu za preuzimanje ili je pak vratiti na doradu ako bude manjkava.
Kada Hanfa ocjeni da je ponuda sukladna zakonskim propisima ista će biti javno objavljena tako da do isteka tih 60 dana uopće nema smisla kalkulirati sa eventualnim tužbama osim se pripramiti ako Agrokor ne ispoštuje taj rok.
Također, Agrokor je u obvezi ponude za sve dionice sa pravom glesa izdavatelja BLJE-R-A bez obzira na dan kada su kupljene pa tako i za dionice koje će eventualno biti kupljne i nakon isteka roka od 60 dana ukoliko ne dostavi ponudu za preuzimanje a eventualni kupac odluči zatražiti sklapanje ugovora o otkupu dionica sukladno rješenju Hanfe putem Trgovačkog suda.
Ding-dong… prvo poluvrijeme završeno 0:0…ajmo, malo taktičke pripreme za drugo… glavni sudac te pomočnici nastavka igre su… ? barem brokeri… za sada – sigurno trljaju ruke…
…ha čujte svi se mi pomalo učimo ovakvim situacijama…i nikom nije lako…ni Hanfi,ni Agrokoru,ni nama…
…propisi su mutni,nedorečeni,nema jasnih pravila,jer da je tako svima bi nam bilo bolje…
…a gubici nas dovode u još nerealnije situacije…
Opet sam malo procital rjesenje hanfe i zakon i imam pitanje za znalce.
A da li uopce treba podnosit tuzbu?
Tu se od suda zahtjeva obvezno sklapanje "Ugovora o prodaji dionica".
Po meni nikakva tuzba nije potrebna. Zahtjev sudu i ponederirani prosjek i to je to.
…a ja ne znam,u čemu je Todorić pogriješio u vezi dionice Belja…pa uložio je maksimalno,razvija ga do neslućenih granica…
…zapošljava ljude,pa jedino je on svjetla točka u jadnoj Slavoniji…
…i sad bi mu trebalo zamrznuti osmijeh,zašto???
svaka medalja ima 2 strane…možda da vidimo sa njegovim dobavljačima koliko im treba da naplate potraživanja i na koji način…i ja bih volio da mogu vrtiti tuđi cash godinu dana.
no, nepotrebno je sada proširivati priču na moral jer ovo je biznis, a u njemu je sve moralno dok je u granicama zakona.
osim toga mislim da namjera "skidanja osmijeha" nije ljubomora, već nada da nitko u ovoj državi nije iznad zakona…
…znaš što bi ti ovi iz Agrokora odgovorili…svatko može izabrati i drugog kupca…
…nek prodaju onda drugim trgovačkim kućama,zar su one puno bolje????
…a i po čemu je iznad Zakona,ako mu je i Trgovački i Visoki trgovački odbio žalbu????
…a Hanfa opičila rješenje????
@bob1391
bez uvrede nikome… ali, mislim da oni pravi znalci u pravilu nisu ovdje među nama… a ako i jesu služe za PR i inu… dezinformaciju… ovo ovdje… te sveopće na svim podforumimia je po meni jedno
tzv. sve u 7… [lol]