BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@himalaja
Bravo! ovo se po meni zove pravo poslovno i logičko razmišljanje bez muke i natezanja te gubljenje vremena… sve po kratkom postupku… daš/nedaš… može win-win… 50/50… amen…
[thumbsup]

@Dunlop

Da li idete sa 1 ili 2 tuzbe. Posebno dionice, posebno kamate?

Pazite da Vam u slucaju ponude ne odbace tuzbu kao neosnovanu jer je dana ponuda.

Nije bolest sve što boli

@Dunlop

…ajmo sad objektivno…da nije bilo ovog Hanfinog rješenja ti bi po svom pisanju ostao i dočekao penziju u ovoj dionici…

…sad kad se Hanfino rješenje dogodilo i to fakat zbog jedne pravne pogreške jer nije donešena jedna Odluka na Skupštini dioničara,sad bi odjednom sve prodao i tražio i zadnju lipu… ( jer to je po zakonu )

…a jel po Zakonu da i Agrokor poduzme sva pravna sredstva da ne iskešira preko pola milijarde dioničarima samo zbog jednog banalnog propusta…

…a pitam ja vas gdje je tu i moral…a tu zna biti zanimljiv još jedan sud…

Koliko sam se ja raspitao tu čak postoje dvije mogućnosti, a mislim da je jedino to dio o kojem Agrokor može pregovarati s Hanfom.
1. Zahtjev za sklapanje ugovora o otkupu dionica sukladno rješenju Hanfe( za dionice koje dioničar ima u vlasništvu na dan ponude)
2. Naknada štete za dionice koje je dioničar imao u vlasništvu i prodao prije ponude za preuzimanje.

Moje osobno mišljenje da će se oko toga najviše lomiti koplja.

…a joj koliko je tih koji "zube pokazuju" na riječima,a kad bude stani,pani…onda niš…

…naravno,samo vi tužite,samo stvari nisu tako jasne da bi bili sigurni u uspjeh…

…o dugom i neizvjesnom i skupom čekanju neću ni govoriti…

…al tko voli,nek izvoli…bilo bi lijepo da moju skepsu netko i opovrgne…

Kolegice, nisam pravnik…….ja samo iznosim svoja razmišljanja. Čak i ne posjedujem dionice belja, ali bio bi mi gušt skinuti Todi osmijeh s lica.

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

@ZZtop

Zaracunat cu svaku lipu na koju imam zakonsko pravo. Ni vise ni manje.
Ovo nije socijala i nit je meni nekad neko nesto oprostio niti bi ga trazio niti cu ja nekome.

Ma svaka čast… No, da te usputno pitam… znaš ti "…onu o zakonskom pravu…" te onog o "…Bijeloj Kući…" btw: zaboravljaš – neću reći činjenicu, ali mogućnost… Agrokorovi Scout-i… vrlo vjerovatno čitaju/prate/bilježe… ove prepiske/namjere i ne namjere ovdje… [rolleyes]

@Himalaja

Kakvu odgovornost snosi Agrokor u slucaju da ste vi imali dionice i prodali iste prije ponude. Vi kad kupujete i prodajete dionice kupujete prava i obveze u trenutku kupnje i prodaje i prihvacate sve rizike i benefite koje ti postupci donose.

Nije bolest sve što boli

…a ja ne znam,u čemu je Todorić pogriješio u vezi dionice Belja…pa uložio je maksimalno,razvija ga do neslućenih granica…

…zapošljava ljude,pa jedino je on svjetla točka u jadnoj Slavoniji…

…i sad bi mu trebalo zamrznuti osmijeh,zašto???

…a joj koliko je tih koji "zube pokazuju" na riječima,a kad bude stani,pani…onda niš…

…naravno,samo vi tužite,samo stvari nisu tako jasne da bi bili sigurni u uspjeh…

…o dugom i neizvjesnom i skupom čekanju neću ni govoriti…

…al tko voli,nek izvoli…bilo bi lijepo da moju skepsu netko i opovrgne…

Kolegice, nisam pravnik…….ja samo iznosim svoja razmišljanja. Čak i ne posjedujem dionice belja, ali bio bi mi gušt skinuti Todi osmijeh s lica.
[/quote]

Prijatelju… i ja bi to vrlo rado s guštom volio… ali, iskreno… i sam znaš da je to zbog xy… itd. tzv. hrvatskih interesa… praktički: … mission impossible…

@Dunlop

…ajmo sad objektivno…

Objektivno?
jel to pravna kategorija?
to sta ti pricas je meni i logicno i pravno potpuno bespotrebno i beznacajno.

normalno da nema ovog hanfinog rjesenja da ja nebi nist pokretao i bio bi vjecno u ovoj dionici i ako dobijem lovu a cjena padne opet cu uci u ovu dionicu. vjerovatno nebi ni znao za tu obvezu o preuzimanju da nema hanfe.
ali zato i postoji hanfa za boga milog. pa nisam ja tu da kontroliram trziste.
bako bako uopce te ne razumijem sad.

Bakice odlično rezoniraš. Po tvojoj logici ja sam totalno nezasluženo neki dan dobio kaznu od prometne policije. Vozim se 30 km striktno po propisima. Ulazim u grad gdje je dozvoljena brzina 70km/h, no previdim jedan dio od 100m na kojem je znak 50km/h. I policija me zaustavlja. Sad zašto oni mene kažnjavaju ako sam ja napravio jedan mali previd od 100m u tih 30km?

I ne znam zašto bi sudski proces trajao dugo. Pa ne utvrđuju mali dioničari dali je Toda dužan dati ponudu ili ne. To je hanfa već utvrdila. Oni tuže po drugoj osnovi

@Dunlop

Da li idete sa 1 ili 2 tuzbe. Posebno dionice, posebno kamate?
Pazite da Vam u slucaju ponude ne odbace tuzbu kao neosnovanu jer je dana ponuda.

neznam. vjerovatno jedna. to se jos moram raspitat kod svojih informatora. probat su svakako ovaj vikend. sutra saljem u skdd za izlist povjesnog stanja mojih dionica.

a tuzbu mi nemogu odbacit kao neosnovanu kad cu unutra trazit i kamate. ja vjerujem svojoj sutkinji [smiley]

New Report

Close