Bili su bez kredita i poticaja, neki su se pitali ‘Što mi je to trebalo’, ali još uvijek plivaju.. Saznajte kako!

Naslovnica Forum Komentari članaka Bili su bez kredita i poticaja, neki su se pitali ‘Što mi je to trebalo’, ali još uvijek plivaju.. Saznajte kako!

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Tko je birao likove za ovu rubriku? Idemo redom:
S.Cvetojevic (Clan UO HZZOa???? , clan CRANE-a???) je direktor firme koja operira skladiste a zove se INSAKO. Svi znamo da je logistika tehnoloski zahtijevna industrija i da su joj profiti silni! Kako je moguce da vlasnik skladista bude u UO HZZO-a? Hrvatska je zemlja mogucnosti.

K.Ercegovic (Heraklea) zivi od konzalting usluge odlaska u poslovnice banaka/bilo kakavog retaila i kasnije pise ocjene o kompetenciji/ljubaznosti/cistoci noktiju zaposlenika te nemastovite firem koja ju je angazirala.

H.Bujas (GoHome) ima trazilicu za nekretnine. Nazalost Bujas ne razumije da posrednici i prodavaci zaradjuju na nesimetricnosti informacija. Dakle ne zele potpunu informiranost kupaca. Ukratko IZUZETNO IMBECILNA BUSINESS IDEJA- shodno tome su i rezultati firme. U NY bi rekli “Schmack enterpenour and Schmo investor”. Schmo investor je bio slovenski wannabe VC prije par godina koji je stavio svoj novac u tu stupidnu ideju.

Z.Pevec (Pevec) – o njemu se sve zna. Mozda trebam podsjetiti da je Vesna P. neizivljena pevaljka a da je Zdravko ostavio priblizno milijardu kuna gubitaka vjerovnicima koji su preuzeli tvrtku!

D.Cuzela (Luxury cosmetics) Sto misliti o nekome tko ide u start up u industriji koja je stara i konsolidirana. Gdja Cuzela nezna da je svjetska kozmetika podjeljena izmedju 3 firme!?

Zinic (Brukleta&Zinic) OK krativna industrija, sire se u inozemstvo, neke ideje imaju no daleko su od robusne firme kakav je recimo WPP. Da su barem (ne mini) nego mikro WPP bio bi to uspjeh. Regionalni igraci koji tesko da se mogu oduprijeti stranim firmama koje posluju u Hr. Imali su 20 godina za rast i nisu se proslavili.

BigBoffin

@ bigboffin

BAKICAAA, 20.08.2012. u 14:25
Tko je birao likove za ovu rubriku?

…i ja se pitam… [rolleyes]al si nekako mislim da su to oni koji vole malo samoreklame… [tongue]

@bigboffin a sta si ti u zivotu napravio, jado jadni, ko si ti uopce da prozivas sve te uspjesne ljude,mjer danas, ako imas firmu sa 1 zaposlenim i placas sve obveze, uspjesan si. Krijes se iza nicka, radicu nekoj drzavnoj tvrtci,od mame i tate si naslijedio nekretnine po Zagrebu koje prodajes ili si orodao,igrao si se i izgubio sa dionicama i sad si ljut. Veze ti nemas!

Već 12 godina privatno investiram u Hrvatskoj, ali i izvan nje. Nisu to velike investicije, ali su meni dovoljne.

http://www.vecernji.hr/vijesti/duje-draganja-dosta-mi-je-sporta-odoh-politiku-clanak-529717

@hbujas

Pravi Klik d.o.o. ili Vam GoHome imala je u 2012 prihode u volumenu od 215 tisuća kuna sa neto dobiti od 138 tisuća kuna.

Nije loša stopa profitabilnosti ali vjerujem da nema admin troškova tj trošak plaća.

Dakle ok, nije loše ali nista spektakularno, ja osobno napravim toliko viša(dobiti) na kraju godine i nisam u državnoj firmi, imam svoju plaću(fino štedim).

Da li je to vrijedno spomena u Poslovnom, valjda je, dobro je da se radi, opet , da li je magnituda koja je bitna da bi se spomenula, nisam siguran.

Ako pak od navedenih netko ima želju da mu predočim jednu poslovnu ideju koja je toliko očita a siguran sam da je nema na Balkanu(Balkancima matematika neide, prerealna je) – neka mi se javi na PM.

Model exploatiranja ideje lako ćemo dogovoriti.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Nazalost Bujas ne razumije da posrednici i prodavaci zaradjuju na nesimetricnosti informacija. Dakle ne zele potpunu informiranost kupaca.

[emo_palacg]

New Report

Close