BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sabor 17. rujna počinje jesensko zasjedanje
Zastupničko parkirno mjesto mjesečno košta 1.500 kuna

Hrvatski će sabor, nakon dva mjeseca ljetne stanke, 17. rujna početi jesensko zasjedanje. Zasjedanje će trajati do 31. listopada. O planiranom radu, nakon sjednice Predsjedništva, na konferenciji za novinare govorio je predsjednik Sabora Luka Bebić.

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Europske burze zagrijala glasina da Pfizer preuzima Bayer

Europski burzovni indeksi u utorak su snažnu podršku dobili od rasta cijena dionica u sektoru banaka, za čije se nastavljene veće dobitke i dalje zasluge pripisuju vijesti o spašavanju američkih posrnulih hipotekarnih divova Fannie Mae i Freddie Mac.

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Gospodarstvo
09. 09. 2008. | 14:52
Engleski gradić uvodi vlastitu valutu

Gradić u južnoj Engleskoj odlučio se visokim cijenama i nesigurnom tržištu suprotstaviti – vlastitom valutom. Stanovnici Lewesa će od danas navečer u pedesetak lokalnih trgovina plaćati leweskim funtama.

– Ako u supermarketu platite britanskom funtom, ona je izgubljena za lokalnu zajednicu i više joj ne služi – kaže Adrienne Campbell, jedna od organizatora projekta.

Stanovnici Lewesa se nadaju da će njihova valuta ojačati lokalne trgovine, doprinjeti osjećaju ponosa, ali i povećati lojalnost kupaca i privući pažnju domaćih i stranih turista.

Leweska funta je zapravo kupon vrijednosti jedne funte, može se upotrijebiti samo u trgovinama koje sudjeluju u projektu i u bilo koje vrijeme se može zamijeniti za pravu funtu. Da bi potakli sumještane na kupnju nove valute, organizatori nude i popust od deset posto pri mijenjanju valuta.

Do sada je štampano deset tisuća leweskih funti, a večeras će ih svečano predstaviti u gradskoj vijećnici. Gradić je već imao svoju vlastitu novčanu jedinicu između 1789. i 1895. godine.

MMF pozdravlja preuzimanje banaka Fannie i Freddie
Potez na koji se odlučila američka vlada u pokušaju spašavanja hipotekarnih divova Fannie Mae i Freddie Mac pomoći će vratiti povjerenje u američko tržište nekretnina.

VAŠ NOVAC Uvozimo skuplje, izvozimo jeftinije
Cijene proizvoda koji se uvoze u Hrvatsku povećane su u prosjeku za 3,5 posto, istodobno, cijene hrvatskih proizvoda porasle su samo 2,8 posto. Pitamo se – a gdje je tu računica?

DOBRE VIJESTI
Barel nafte na najnižoj razini u pet mjeseci
9.9.2008 20:17:17

NEW YORK, LONDON – Glavni pokretač pada bila je izjava saudijskog ministra za naftu Alija Al-Naimia koji je rekao kako opskrba bez problema može podmiriti potrebe tržišta.

Hrvatski uzlet

Hrvatska je na najnovijoj ljestvici Svjetske banke po jednostavnosti poslovanja među 181 gospodarstvom svijeta napredovala za jedno mjesto, sa 107. na 106. mjesto, pokazalo je u srijedu izvješće Svjetske banke "Poslovanje u 2009." ("Doing Business 2009.").

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/svjetska-banka-hrvatska-po-jednostavnosti-poslovanja-na-106.-mjestu-u-svijetu,24809.html

Premješteno iz teme: LRH (Liburnia Riviera hoteli d.d.)

Spašavaju oni svoje …uzice ! Da li znate koliko djelatnika banaka , koliko managera tih banaka,
koliko njihovih mama, tata, strina i inih imaju dionice u FONDOVIMA sa preko -30 rezultata?

Koga onI spašavaju ? Nas? Tu se poigravaju , gdje je moguće tržište natjerati sa 50 miliona, na vrh
cROBEXA? TI ĆE NAS SPASITI………….SAMO NEK IDU U 3MP3 ! Izvlače svoje udjele
s minusima I PREBACUJU U NOVE FONDOVE da nadoknade minuse dok napucaju nove cijene..
Bah… nemam riječi..

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Da se malo svi skupa odobrovoljite…

[img]http://www.niktitanik.com/wordpress/comics/2008-09-09-1886.jpg[/img]

Isprike moderatoru i ako može ovo ostati tu još sat vremena da se malo odbediramo. [tongue]

US took freewheeling capitalism to the limits and the wheels came off

Premješteno iz teme: DLKV (Dalekovod d.d.)

svi mi casha trebamo,svi smo mi u banani,svi smo mi luzeri….pitanje je samo do kad??da si izašao jučer,bio bi za par % bogatiji!!!!!jer što danas kupiš povoljno,sutra je još povoljnije!!!!!!!ovo je nažalost raspad sistema,samo ga neko prolongira!!!!!na moju,vašu žalost,bojim se da će uskoro krah!!!

evo kako se radi posao……………

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=e7197b17-76e1-441b-9809-eeb9ca4ae8cd&open=sec

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

@fazan
če

pomijesao si neke stvari, ne vrijedi INDG po TA 5000kn i ja to nisam rekao.
ja vjerujem da ce ta dionica otici visoko, ali to ce ovisiti o razultatima poslovanja.

eventualno ce TA najaviti neki target koji se moze i ne mora ostvariti.
taj target ovisno o vremenskom periodu i moze biti manji od 5000, ali i visi [tongue]

da budem iskren, ne sjecam se kad sam zadnji put pogledao TA za INDG.
samo se nadam da ce Galinec napraviti potporu na razini di smo dokapitalizirali, pa ce se i TA prilagoditi tome (iako se mnogi nece sloziti s ovom recenicom) [lol]

sto se tice Lukovica, on nije dobar tumac TA, vec TA-maker.
on i ostali "lukovici".
zato sam poprilicno skeptican prema TA u ‘Rvata. [bye]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

New Report

Close