Molim Vas, pogledajte situaciju s obične ljudske strane. Ljudi početkom škole, jeseni, hladnoće, trebaju
novaca za kupovinu, firme trebaju novaca za robu, itd.itd. još traje prodaja malih udjela u fondovima,
još ljudi prodaju sa malom dobiti HT..itd. sve to se vidi na plitkom tlu, koje grebe …
Strpljivo, strpljivo…..kad krenu krediti za obrtna sredstva, kad ljudi riješe osnovna početna jesenska
pitanja, kad vlada odlluči kome će uvaliti MOL-ove dionice, bit će lakše..pa zar fondovi ne misle
više zarađivati na burzi, zaključavaju vrata i gotovo?? ma dajte…napuhat će balone i opet ispočetka..
Danas u Business.hr-u: Polančec nema vremena za izvoz i ulaganja
Ravnatelj Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Slobodan Mikac zbog neslaganja Vladom, točnije ministrom Polančecom, najavio je za Business.hr svoj odlazak. [sad]
zagrebačka burza
Tržište bez smjernica, ulagači na oprezu
S obzirom da tržište nema nikakvih smjernica, na Zagrebačkoj burzi danas većina analitičara očekuje nastavak stagnacije cijena dionica i nizak promet. U većem fokusu ulagača mogle bi biti tek dionice Ine i T-HT-a. [sad]
hrvatski proizvođač kabela pred velikim projektom?
EBRD razmatra ulaganje od 15,5 milijuna eura u Eurocable Group
Ernest Tolj, vlasnik Eurocablea
Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) najavila je kako razmatra ulaganje od 15,5 milijuna eura u hrvatskog proizvođača kabela Eurocable Group.Uaganje bi se realiziralo kroz dokapitalizaciju, najavljeno je iz EBRD-a. [thumbsup]
Hillary biračima: Stanimo svi iza Obame
DENVER – Posebno se obratila ženama, ističući kako Obama dijeli ista stajališta o ravnopravnosti spolova, od jednake plaće za isti rad do svih drugih.. [thumbsup]
Wall Street
Energetski sektor oživio Dow i S&P indeks
Na Wall Streetu su u utorak vodeći indeksi porasli jer je rast cijena dionica u energetskom sektoru zasjenio nove loše vijesti iz financijskog sektora. Dow Jones indeks porastao je 26 bodova ili 0,23 posto, na 11.412 bodova, dok je S&P indeks osvojio 0,37 posto, dosegnuvši 1.271 bod. Nasdaq indeks pao je, međutim, 0,15 posto, na 2.361 bod. [thumbsup] [smiley] [wink]
it marketing
Microsoft Jerryju Seinfeldu plaća 10 milijuna dolara za reklamu
Jerry Seinfeld
Microsoft plaća komičaru Jerryju Seinfeldu 10 milijuna dolara za reklamu u kojoj će ‘otvoriti’ prozore operativnog sustava Windows Viste. Kampanja, jedna od važnijih za toga informatičkoga giganta, Microsoft će stajati 300 milijuna dolara. [thumbsup]
tračak nade klonuloj industriji
Societe Generale planira zaposliti 5.500 novih ljudi u Francuskoj
Societe Generale priopćio je da u ovoj godini planira u Francuskoj zaposliti 5.500 novih ljudi, ulivši time nešto optimizma industriji koja je od izbijanja kreditne krize prošle godine izgubila na desetke tisuća radnih mjesta, prenosi londonski The Financial Times. [smiley]
REZULTATI
Izlet u Crnu Goru Kapitalni fond košta dvostruko smanjene dobiti
8/27/2008 11:48:28 AM
ZAGREB – Dionice u koje je državni fond ulagao, od početka godine bilježe pad između 55 i 60 posto. [sad]
Premješteno iz teme: KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)
E moj Zmrkliću, tebe ni ne ocijene, sebi daju stotke, a meni kečeve dijele. Samo si vas trojica dijelite stotke, a meni i dalje drmajte kečeve. Vi troimeni stanari ove zajednice. Podsjećate me na onog troimenog podstanara iz Balkanskog špijuna, Marka Petra Jakovljevića. Ako vam se ova dionica ne sviđa, a očito da vam se ne sviđa jer stalno lajete i pljujete po njoj, onda nemate ovdje šta tražiti. Mi ćemo sami biti ovdje, pisati, razmjenjivati informacije, sugestije i ostalo. Vas ne trebamo.
Nevjerojatno, jedan čovjek, tri nicka. E, tako se to radi…
Pozdrav troimeni multiniče i skini se se KODTa [bye]