BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svaka čast Blanka i ostalim osvajačima medalja.

Evo zasto nam je benzin pao za samo 11 lp nakon sto je nafta i dalje rokala prema dole:

Dragičević:
"Može se u formulu staviti bilo koje drugo tržište, ali su cijene na njima više nego na mediteranskom, a skuplji bi bio i transport."

[lol] [lol] [lol]

sto bi tek bilo da kupujemo na skupim trzistima…. [lol]

http://www.vjesnik.com/html/2008/08/23/Clanak.asp?r=tem&c=1

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Premješteno iz teme: INGR (Ingra d.d.)

Razočarenje dionicom INGRE me ne ostavlja ravnodušnom.Uložila sam ogroman kapital u dokup dionica, gotovo na svim razunama cijena, ne bi li nekako smanjila nabavnu vrijendnost- ali ništa-nema rezultata
za moj trud i uložen novac. Cijena pada …..
Ne pomažu niti objavljeni rezultati, niti promidžba nikakve vrste, ništa…
Onaj izravan stimulans kad je trebao doći u vidu dividende je izostao….
JOš više očekivana najjednostavnija dokapitalizacija, u koju bi bio uključen običan, seljački puk
koji ima ove dionice- je izbjegnuta nekakvim glupostima oko matematičke enigme, i slagalice,
tipa .. dam-daš-ima-nema- stanje je super, kapital je veći/ bljak/!

Što sad, dragi moji ekonomisti ? Imam običan odgovor i znam rješenje….ali ne ide u prilog Upravi,
previše su škrti … a stvar je tako primitivna i primjenjima za sve ..i funkcionira…

Mislim da je stvarno krajnje vrijeme da od sebe prestaneš praviti klauna a energiju koju ulažeš u drukanje uložiš u znanje, to zašto ti kažem da je vrijeme da od sebe prestaneš praviti klaunu ću i argumentirati tvojim postovima.
1. Kažeš da gospodin Lonza prodaje dionice zato jer ATPL nema novca za isplatiti dividendu.

2. Kažeš da je gospodin Kristo Laptalo kriv i da je pravedno osuđen i da dalje ne nabrajam mislim da će svi forumaši shvatiti o kakvom se forumaši radi.

Jadno, bijedno šta još reći kad ti i onako o sebi sve sam ili sama kažeš.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Premješteno iz teme: INGR (Ingra d.d.)

Sampras, ja te lijepo i kulturno molim da me prestaneš vrijeđati, nitko ti nije kriv, što tuđa mišljenja
ne znaš prihvatiti i što nemaš puno životnog znanja i iskustva, da bi mogao prihvatiti Laptalov
problem, vidiš, to je ipak moja struka …. presuda nek bude izrečena pod pritiskom
takvih kao što si ti,kakva god bude-OSLOBAĐAJUĆA – ja znam da je čovjek kriv i da ne sjedi tamo bezveze… oslobodit će ga,kao takve-i mnoge radi političkog mira,,i takvih galamđija .. koji brane neki sistem, a ni sami ne znaju što je kriminalitet….ili su i sami dio njega … konačno, baš je briga
Grke za naše lopove i švercere….

2. ATPL mi je / zadužena osoba/ nekoliko puta LAGALA o roku isplate dividende, nakon mnogo
mojih poziva- napokon mi je došao novac sa velikim zakašnjenjem- bez trunke isprike i bez kamata….
Ti se usuđuješ meni nešto reći oko toga , s kojim argumentima tvrdiš da nije toćno da je LONZA
iskoristio novac od dionica i posudio svojoj tvrtki u kojoj ima takav udio…? Da sam ja gazda, i
da nemam obrtnih sredstava, a za pozajmice takve vrste nemam Odluku Skupštine za zaduživanje
i ja bih isto učinila… nakon toga što je taj tvoj vrli LONZA učinio? Igra se s dionicama , kupuje-trguje , pitaj boga što radi…
Vidiš, stvar pristupa – ja drukati ne znam. Iskreno govorim o svojim iskustvima, i boli me briga
za tuđa mišljenja…..pa i za tvoje.
Dok se on igra sa svojim paketima dionica- pitam se , što mu one uopće znače, i koliko vjeruje
u njihovu vrijednost….
Sampras, ti si neki neugodan tip, ne voliš da ti netko stane na žulj, odmah tučeš po glavi..
Moraš paziti da ne naletiš na tvrdi kamen… kako to da si sve to tako osobno doživio ?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

znači dionice out, zlato out, nafta out, pšenica out, PVC prozori – in? [smiley]

imamo mi riješenje i za taj problem ….

http://izoind.hr/

[smiley]

I love the Smell of Profits in the Morning

Microsoftova akcija za studente i kućne korisnike
Office sustav po cijeni od 444 kune

Kako bi pomogao širenju korištenja naprednih računalnih alata, tvrtka Microsoft Hrvatska je pokrenula akciju prodaje Microsoft Office Home and Student 2007 sustava po posebnoj cijeni od 444 kune, priopćeno je danas iz kompanije.

Ponudom pod nazivom Ulov godine, Microsoft je za studente i kućne korisnike snizio cijenu paketa za 56 posto. Sustav će po posebnoj cijeni biti dostupan do kraja listopada. Paket u ponudi sadržava Word 2007, Excel 2007, PowerPoint 2007 i OneNote 2007 rješenja.

-Ovom ponudom na početku nove školske godine, studentima, školarcima i kućnim korisnicima želimo dodatno približiti inovativne tehnologije koji pomažu njihovom obrazovanju i podizanju osobne konkurentnosti- izjavio je Kristijan Kramarić, voditelj grupe proizvoda klijentskog softvera u tvrtki Microsoft Hrvatska.

novac na burzi nikad nije izgubljen, promijenio je vlasnika!

Novac za mirovine uložiti u ekologiju Piše: NT
Naftom bogata Norveška razmatra prijedlog o preusmjeravanju sredstava iz državnog fonda u obnovljive izvore energije, norveška središnja banka tome se protivi.

Radi se o količini od 400 milijardi dolara koji pripada Državnom mirovinskom fondu Global. Ovoga je proljeća Norveška počela preispitivati etičke smjernice toga fonda, uključujući i mogućnost izdvajanja dijela sredstava za posebne ciljeve poput ulaganja u ekološke tehnološke kompanije. Henriette Westhrin je na seminaru o zelenoj energiji progovorila o želji manjih fondova za ulaganjem u nešto ‘dobro’.

Kao proizvođač nafte i plina, Norveška smatra da ima moralnu obvezu učiniti sve što je u njezinoj moći kako bi smanjila emisije ugljičnih plinova smatrane najodgovornijima za globalno zagrijavanje.

Norges bank s druge strane smatra da bi preusmjeravanje sredstava iz fonda na ekološki orijentirana ulaganja bilo u suprotnosti s njezinim nastojanjima da ulaganja temelji na financijskim kriterijima.

Norveški je fond najveći ulagač u dionice u Europi, a bilježi ogroman priljev prihoda zbog snažnog skoka cijena nafte. Ulaže u inozemne dionice i obveznice kako bi se izbjeglo pregrijavanje norveškog gospodarstva i jačanje norveške valute.

U ovoj godini fond je dobio zeleno svjetlo za ulaganje u nekretnine i povećanje obujma dioničkog portfelja na 60 u odnosnu na dosadašnjih 40 posto ukupnih ulaganja.

ne znam što naši čekaju……….zašto ne daju omf-ovima da mogu ulagati veći postotak u dionice, sad je pravi trenutak za to
[smiley]

Microsoftova akcija za studente i kućne korisnike
Office sustav po cijeni od 444 kune

Kako bi pomogao širenju korištenja naprednih računalnih alata, tvrtka Microsoft Hrvatska je pokrenula akciju prodaje Microsoft Office Home and Student 2007 sustava po posebnoj cijeni od 444 kune, priopćeno je danas iz kompanije.

Ponudom pod nazivom Ulov godine, Microsoft je za studente i kućne korisnike snizio cijenu paketa za 56 posto. Sustav će po posebnoj cijeni biti dostupan do kraja listopada. Paket u ponudi sadržava Word 2007, Excel 2007, PowerPoint 2007 i OneNote 2007 rješenja.

-Ovom ponudom na početku nove školske godine, studentima, školarcima i kućnim korisnicima želimo dodatno približiti inovativne tehnologije koji pomažu njihovom obrazovanju i podizanju osobne konkurentnosti- izjavio je Kristijan Kramarić, voditelj grupe proizvoda klijentskog softvera u tvrtki Microsoft Hrvatska.

A što je sa Accessom ??
Zašto njega nisu ponudili?

Ja sam brži od brzog, hitriji od hitrog !

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Prije mjesec i pol sam govorio da formirano stepenicu u bear marketu, kao i ona u 2.mj.
Eto vam ga sad.

moder
korisnik od 25.08.2008.

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Prije mjesec i pol sam govorio da formirano stepenicu u bear marketu, kao i ona u 2.mj.
Eto vam ga sad.

moder
korisnik od 25.08.2008.

[/quote]

hebate koja blamaza…
moderu, moderu…
sad di si ne znam sta govorio , vise ne vrijedi…

Ooooo, vidi danas pada na većem prometu.
Kota 3500 je probijena.
Ukupna prodaja na likvidnijim dionicama 5-10X jača od kupnje.
Fodovi ne pretaču, fondovi prodaju. Mirovinci još neće postaviti leđa, jer znaju tko bi im prodao.
Tijekom dana ne vidjeh uopće potporu fondova na nekim likvidnijim dionicama.
Oni koji se čude, ne vidim razloga čuđenju, poslie stagnacije slijedi pad.
Tehnička analiza sve govori. MACD, RSI…itd….
Eto vam ga sad.
Pozdrav.

Promjenio sam nick. U čemu je problem.
Čudite se ko pure dreku.

A što je sa Accessom ??
Zašto njega nisu ponudili?

pa što mene pitaš uvaženi kolega – znanče………………….pitaj bill-a ( kill bill )

New Report

Close