Sudac zaključio da se Karadžić očito ne misli danas izjasniti o krivnji
Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić, optužen za ratne zločine i genocid počinjen tijekom rata u BiH, odbio je u četvrtak pred Haaškim sudom izjasniti se o krivnji za zločine koji su mu stavljeni na teret i sudac je zakazao novu raspravu za 29. kolovoza.
Imovina Hrvata u fondovima manja za 6,77 milijardi
Imovina hrvatskih građana u investicijskim fondovima u prva četiri mjeseca 2008. godine smanjila se za 6,77 milijardi kuna, a štedni i oročeni depoziti građana u bankama porasli su za 6,45 milijardi kuna.
Energetska revolucija?
Američki znanstvenik razvio način za pohranu solarne energije
Profesor Nocera s MIT-a
Znanstvenik iz Sjedinjenih Država razvio je novi način proizvodnje goriva za gorive ćelije koji bi omogućio domaćinstvima da "spremaju" solarnu energiju i proizvode struju za osvjetljenje i rad kućanskih aparata i noću.
SVJETSKA TRŽIŠTA
Na Wall Streetu pad zbog usporavanja američkog gospodarstva
Autor/izvor: SEEbiz / Hina / Reuters
NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica pale zbog tjednog rasta nezaposlenosti i sporijeg od očekivanja rasta američkog gospodarstva. Dow Jones indeks potonuo je 1,78 posto, na 11.378 bodova, dok je S&P indeks pao 1,31 posto, na 1.267 bodova. Nasdaq indeks izgubio je, pak, 0,18 posto, zaronivši na 2.325 bodova.
Bruto domaći proizvod SAD-a porastao je u drugom tromjesečju 1,9 posto, dok su analitičari očekivali rast od 2 posto. Revidirani podaci za posljednje lanjsko tromjesečje pokazuju, pak, pad BDP za 0,2 posto, što navodi na zaključak da je američko gospodarstvo bliže recesiji nego što se mislilo.
Nadalje, vladini podaci pokazuju da je prošloga tjedna broj osoba koji traže pomoć za nezaposlene osjetno porastao, što je zabrinulo ulagače uoči izvješća o zaposlenosti u srpnju, koje će biti objavljeno u petak.
Jučer je jedna od najvećih gubitnica na Wall Streetu bila dionica Exxon Mobila. Premda je taj naftni div ostvario u proteklom tromjesečju rekordnu dobit od 11,6 milijardi dolara, to je za 10-ak posto manje nego što su analitičari očekivali. Zbog toga, kao i ponovnog pada cijene nafte na 124 dolara po barelu, dionica Exxona pojeftinila je jučer gotovo 5 posto, a pale su i cijene dionica ostalih naftnih kompanija.
I dok su Dow Jones i S&P indeks pali više od 1 posto, Nasdaq indeks izgubio je samo 4 boda. To se zahvaljuje Bristol-Myers Squibbovoj ponudi za otkup preostalih dionica u partnerskoj biotehnološkoj kompaniji ImClone. Stoga je cijena ImClonea jučer skočila više od 37 posto i ublažila pad Nasdaq indeksa.
I na europskim se burzama u četvrtak trgovalo vrlo oprezno. Na Londonskoj je burzi FTSE indeks pao 0,2 posto, na 5.411 bodova, dok je na Frankfurtskoj burzi DAX indeks porastao 0,30 posto, na 6.479 bodova. [cry] [bye]
SVJETSKA TRŽIŠTA
Na Wall Streetu pad zbog usporavanja američkog gospodarstva
Autor/izvor: SEEbiz / Hina / Reuters
NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica pale zbog tjednog rasta nezaposlenosti i sporijeg od očekivanja rasta američkog gospodarstva. Dow Jones indeks potonuo je 1,78 posto, na 11.378 bodova, dok je S&P indeks pao 1,31 posto, na 1.267 bodova. Nasdaq indeks izgubio je, pak, 0,18 posto, zaronivši na 2.325 bodova.
Bruto domaći proizvod SAD-a porastao je u drugom tromjesečju 1,9 posto, dok su analitičari očekivali rast od 2 posto. Revidirani podaci za posljednje lanjsko tromjesečje pokazuju, pak, pad BDP za 0,2 posto, što navodi na zaključak da je američko gospodarstvo bliže recesiji nego što se mislilo.
Nadalje, vladini podaci pokazuju da je prošloga tjedna broj osoba koji traže pomoć za nezaposlene osjetno porastao, što je zabrinulo ulagače uoči izvješća o zaposlenosti u srpnju, koje će biti objavljeno u petak.
Jučer je jedna od najvećih gubitnica na Wall Streetu bila dionica Exxon Mobila. Premda je taj naftni div ostvario u proteklom tromjesečju rekordnu dobit od 11,6 milijardi dolara, to je za 10-ak posto manje nego što su analitičari očekivali. Zbog toga, kao i ponovnog pada cijene nafte na 124 dolara po barelu, dionica Exxona pojeftinila je jučer gotovo 5 posto, a pale su i cijene dionica ostalih naftnih kompanija.
I dok su Dow Jones i S&P indeks pali više od 1 posto, Nasdaq indeks izgubio je samo 4 boda. To se zahvaljuje Bristol-Myers Squibbovoj ponudi za otkup preostalih dionica u partnerskoj biotehnološkoj kompaniji ImClone. Stoga je cijena ImClonea jučer skočila više od 37 posto i ublažila pad Nasdaq indeksa.
I na europskim se burzama u četvrtak trgovalo vrlo oprezno. Na Londonskoj je burzi FTSE indeks pao 0,2 posto, na 5.411 bodova, dok je na Frankfurtskoj burzi DAX indeks porastao 0,30 posto, na 6.479 bodova. [bye]
Hvala na podršci
Danima me maltrerira svojim privatnim porukama.
[/quote]
Mogu samo reći……..oraiginalan si [thumbsup]
Evo malo dokaza o uznemiravanju. Stavljam svoj outbox.
Moram i ja malo saprati prljavštinu sa nicka, hehe.
…kokice…cola…hmmm…postaje zanimljivo…
[img]http://www.33smiley.com/smiley/emotions/11.gif[/img]
Hvala na podršci
Danima me maltrerira svojim privatnim porukama.
[/quote]
[/quote]
To su samo odgovori na tvoje poruke i tužut ću te Srnavki.
Ja nikada privatne poruke ne iznosim na forumu jer se inače ne bi zvale privatne.
I samo da znaš da ti je to izlazni spremnik to su poruke koje si ti poslao meni
Ima nešto što ti ne bi stavio na forum [shocked]…mislim da sa time samo još više pokazuješ kakav si….pa riješite to na PM ko ljudi….
@Sampras
Nabolje ti je da ignoriraš takve forumaše jer na kraju ipak odustanu jer nema efekta sa druge strane i to jim više nije zanimljivo, a to da je stavio privatnu poruku na forum samo govori kakva osoba je…
najsmjesniji dio iz BARONovog outboxa su PMovi sa naslovom "prijava posta" di valjda svakodnevno tuzaka moderatorima ili Sarnavki
[lol] [lol] [lol]
i trazi moderiranje nepodobnih, ne znam jel zbog vrijedjanja ili zato jer je izgubio na moru kanticu, lopatice i grabljice [lol] [lol]
nafta pada, a on mislio drillat [lol]
Opet ode 1 025 000 000 kuna iz fondova u đepove građana. A Krobex je čak i rastao, znači još i više.
8% imovine ODE !!! Mirovinci ovim tempom mogu kopovati do Božića, a onda će pola fondova završiti po sistemu "ključ u bravu ". Vidi pod ŠKZ. [bye]
A ko će onda kupovati dionice ???? [cry]