BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Osjećam se haj , nafta baj, baj ! [bye]

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

"jobless" report iz HR

http://www.bankamagazine.hr/default.aspx?TabId=102&View=Details&ItemID=1622

Tržište rada: Nedostaju građevinci

Najtraženija zanimanja na portalu MojPosao bila su prodavač, konobar i kuhar

Bankamagazin

U prvoj polovici ove godine najtraženija zanimanja na portalu MojPosao bila su prodavač, konobar i kuhar. Vodeća deficitarna zanimanja vezana su uz građevinsku struku – zidar, bravar, armirač, arhitekt, voditelj gradilišta i projektant-konstruktor.

Prema podacima HZZ-a stopa nezaposlenosti za lipanj iznosila je 12,6 posto i bila je za 0,6 posto manja u usporedbi s prethodnim mjesecom te za 1,7 posto manja nego u lipnju prethodne godine. Prosječna stopa nezaposlenosti u prvih šest mjeseci iznosila je 13,9 posto, što je za 2,1 postotna poena manje od prosječne stope nezaposlenosti u prvom polugodištu 2007. godine.

Najveća ponuda i potražnja na portalu MojPosao zabilježena je u kategoriji Trgovina, prodaja i marketing, u kojoj je objavljeno gotovo deset tisuća životopisa i natječaja, odnosno više od petine od 47 tisuća oglasa i životopisa objavljenih na portalu u prvih šest mjeseci ove godine, pri čemu je ponuda bila nešto veća od potražnje.

Ponuda i potražnja gotovo su izjednačene u kategoriji Turizam i ugostiteljstvo, dok u je u kategoriji Ekonomija potražnja upola manja od ponude. U kategoriji strojarstvo i elektrotehnika ponuda je za oko četvrtinu veća od potražnje.

Ukupno je objavljeno 79 posto oglasa za stalnu zaposlenje, 28 posto za rad na određeno, 10 posto na honorarni rad, a 8 posto se odnosilo na studentske poslove. Broj oglasa za stalno zaposlenje stalno raste, a u odnosu na isto lanjsko razdoblje u ovoj godini objavljeno je 63 posto takvih oglasa više.

Iskustvo u branši tražilo se u 40 posto oglasa, a za 4 posto je porastao broj oglasa u kojima se tražiiskustvo od barem dvije do četiri godine. U 44 posto oglasa poslodavci su tražili srednju stručnu spremu, dok je 56 posto posloprimaca kao stupanj obrazovanja navelo SSS. U odnosu na prošlu godinu povećan je broj oglasa i životopisa u kojima se zahtijevala i navodila visoka stručna sprema. Aktivno znaje engleskog jezika tražilo se u 45 posto oglasa, a poznavanje rada na računalu u 72 posto oglasa.

Heaven or Las Vegas

Inozemni dug RH nezaustavljivo raste, na kraju svibnja gotovo 35 milijardi eura

Bruto inozemni dug Republike Hrvatske tijekom prvih pet mjeseci ove godine povećao se za 1,7 milijardi eura te je na kraju svibnja iznosio gotovo 35 milijardi eura, objavila je Hrvatska narodna banka.
Pritom se njegov rast ubrzao s 4,4 posto u prvih pet mjeseci 2007. na 5,2 posto u istom razdoblju 2008. godine, napominju analitičari središnje banke u najnovijem Biltenu HNB-a

Vaš link

NE CVETA CVEĆE NI U NAŠE PREDUZEĆE

Premješteno iz teme: IGH (Institut građevinarstva Hrvatske d.d.)

Nudim opkladu da se IGH neće moći kupit ispod 10 da kraja idućeg tjedna a do 15.08 ispod 11000

Kolege koji posjeduju skype, mogu na PM ostaviti nick za moguću konverzaciju vezano za sve teme povezane s tržištem kapitala , ali i šire.

Hvala

I turizam nam je u banani:

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=9383&tx_ttnews%5BbackPid%5D=38&cHash=99f4399c47

Potpuno očekivano i turizam je podbacio
Sa druge strane ovo mi daje neke ideje…
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=4473&tx_ttnews%5BbackPid%5D=23&cHash=26a34ee641

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja

Ja bi bannao ovog barona,ako neznate kako se to radi recite meni ja cu vas naucit bannat ip adrese i tak….pozdrav…..Drz se sanco,i ja imam neke od tih dionica [thumbsup]

sreca je samo popratni faktor znanja

Ja bi bannao ovog barona,ako neznate kako se to radi recite meni ja cu vas naucit bannat ip adrese

A zbog čega pi ti njega banao? Jeli prekršio neko pravilo komentiranja na ovom forumu?

Thanx Bing.
Ne da mi se više braniti od frikova koji su natrpani dionicama i misle da će market UP UP i da ja KAO utječem svojim postima na njega.
Uostalom ako si tako pametan lord nhl, kako ne znaš da se mijenja IP svakih 24 sata???
Cccccc…..

Pogrešno, barone… ovo boldano, mislim. Ne ide to po satu, nego malo drugačije [proud]

Barone nek mi daju malo da moderiram pa ces vidjet kad ces uc nazad na forum……..neboj se ima jedan jaako efikasan lijek za ip adrese……

sreca je samo popratni faktor znanja

Pogrešno, barone… ovo boldano, mislim. Ne ide to po satu, nego malo drugačije [proud]

Svejedno. Bitno je da svaki dan-dva imaš novi IP.

SAMPRAS: "Mogu biti odmoderiran kad hoću, najbolji prika mi radi na Poslovnom"

New Report

Close