BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

CCS Ulaganja u gradnju luksuzne četvrti Savski park ulaže 180 milijuna eura

Tvrtka CCS Ulaganja objavila je danas da je dobila odobrenje za početak realizacije projekta gradnje luksuzne četvrti Savski park – istok, čija se vrijednost procjenjuje na 180 milijuna eura.

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Ususret krizi: Što najviše nedostaje hrvatskoj vladi
Sanaderu treba vijeće ekonomskih savjetnika

Budući da makroekonomski pokazatelji ukazuju na visok rizik ulaska u krizu, izbor glavnoga ekonomskog savjetnika bio bi dobar prvi korak za ozbiljan ekonomski zaokret

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

LIDER BROJ 147
Kada tvrtka treba PR agenciju?

Neke procjene govore da će domaća industrija odnosa s javnošću, trenutačno vrijedna oko 100 milijuna kuna, rasti stopom od dvadesetak posto na godinu. Prema tome, ‘piarovci’ se nemaju čega bojati jer potreba za njihovim znanjima i vještinama, pogotovo u doba krize, i dalje raste.

[thumbsup] Tržište nekretnina poguralo Wall Street

Zahvaljujući daljnjem padu cijene nafte i optimizmu ulagača u vezi mjera za stabilizaciju tržišta nekretnina, na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica porasle. [thumbsup] [smiley] [wink]
Znači sve raste [thumbsup]

Premješteno iz teme: INDG (Industrogradnja d.d.)

Molio bih moderatora da mog prijatelja Pjerina ne cenzurira na ovoj temi iz sljedećeg razloga:

– kada prijatelj Pjerino piše na ovoj temi, cijena dionice raste, ponekad čak i ode u blokadu

Ova zamolba je dana nakon analize Pjerinovih postova u korelaciji sa kretanjem cijene dionice INDG

Nadam se da će me i drugi dioničari (veliki i mali) podržati.

Premješteno iz teme: INDG (Industrogradnja d.d.)

Molio bih moderatora da mog prijatelja Pjerina ne cenzurira na ovoj temi iz sljedećeg razloga:

– kada prijatelj Pjerino piše na ovoj temi, cijena dionice raste, ponekad čak i ode u blokadu

Ova zamolba je dana nakon analize Pjerinovih postova u korelaciji sa kretanjem cijene dionice INDG

Nadam se da će me i drugi dioničari (veliki i mali) podržati.

Apsolutno podržavam ideju.
Ako ništa drugo forum odmah malo živne.Uzburkaju se duhovi i eto ti rasprave.
A i bez obzira što voli podhebavat bez razloga lik mi je na neki način i simpatičan.
Pjerino vrati seeee [thumbsup]

sijem žito raste grahorica

EU INTEGRACIJE
Kaczynski za, Klaus čvrsto protiv Lisabonskog ugovora
Autor/izvor: SEEbiz / Hina / AFP

LANY – Češki predsjednik Vaclav Klaus i poljski predsjednik Lech Kaczynski ustrajni su u svojim stajalištima oko Lisabonskog ugovora – jedan je oštri protivnik tog ugovora a drugi ne želi priječiti europski proces, moglo se čuti u četvrtak nakon njihova susreta u Lanyma u Češkoj.

"Lisabonski ugovor smatram pogreškom, lošom stvari za Europu", rekao je Klaus, jedini europski šef države koji nakon irskog "ne" želi pokopati taj dokument.

"Ja potvrđujem svoje stajalište da taj ugovor bez Irske ne postoji, no Poljska ne želi biti nikakva prepreka tom procesu", kazao je Kaczynski.

"Nismo pokušavali jedan drugog uvjeriti u suprotno. Jasno smo dali do znanja da svoja stajališta ne možemo promijeniti", dodao je Klaus. Prema njegovim riječima, "bez promjene irskog rezultata referenduma uzaludno je uopće i govoriti o Lisabonskom ugovoru".

Češka će inače, nakon Francuske, u siječnju 2009. preuzeti predsjedanje Europskom unijom.

Obamu u Berlinu 200.000 ljudi dočekalo kao rock zvijezdu

Demokratski kandidat za američkog predsjednika Barack Obama pozvao je u četvrtak u Berlinu ispred Spomenika pobjede blizu Brandeburških vrata, a pred više od 200.000 okupljenih građana, na novi početak u transatlantskim odnosima i na pojačane napore za postizanje više mira na svijetu. [thumbsup]

najveći dio gradnje financiran municipalnim obveznicama
U Rijeci otvoren kompleks bazena vrijedan 235 milijuna kuna
riječki gradonačelnik Vojko Obersnel

U Rijeci je večeras svečano otvoren kompleks novih gradskih bazena Kantrida, u koje je uloženo 235 milijuna kuna. Prvi se u bazenu okupao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, ispunivši tako javno obećanje. U programu otvaranja nastupile su riječke sinkro plivačice, te je otvoren krov bazena uz vizualne efekte i vatromet. [thumbsup]

POVRATAK
I Budiša dočekao Zvonka Bušića na Plesu
Autor/izvor: SEEbiz / Hina / Jutarnji list

ZAGREB – Predvođenjem molitve posvećene hrvatskim ratnim veteranima hrvatski emigrant Zvonko Bušić u četvrtak navečer zahvalio je okupljenima koji su ga dočekali u Zagrebu nakon 32 godine u američkim zatvorima. Zahvalivši svim "veteranima Domovinskoga rata koji su poginuli braneći svoj narod i svim braniteljima domovine, a posebno onima koji su izgubili dijelove tijela…", Bušić je rekao da "njihova žrtvu ne smijemo nikad zaboraviti, jer da nije bilo njih, ne bismo ni mi danas stajali ovdje, niti bi bilo naše hrvatske države".

Bušić, danas mršav 62-godišnjak s kratkom bradom, pred nekoliko stotina okupljenih koji su ga dočekali pjesmom i sa hrvatskim zastavama, nešto poslije 21 sat, zahvalio je Bogu i svojem osobnom anđelu čuvaru i pozvao sve da se zajedno pomole:

"Ponavljajte u jedan glas, i glasno za mnom: Vječna slava svima koji su svoje živote dali za domovinu i velika hvala svim hrvatskim ratnim veteranima".

Među okupljenima bili su i Frane Pešut, Slobodan Vlašić i Petar Matanić koji su s Bušićem i njegovom suprugom Julienne 1976. oteli američki avion kompanije TWA kako bi nad Parizom i Londonom izbacili letke u kojima upozoravaju na težak položaj Hrvata u Jugoslaviji.

U ormariću za prtljagu na njujorškom željezničkom kolodvoru postavili su bombu, a u pokušaju deaktiviranja poginuo je američki policajac. Bušić je za to osuđen na doživotni zatvor i pomilovan je početkom ove godine nakon 32 godine, a ostali iz skupine izašli su ranije.

Zvonimir Bušić u Zagrebu je zahvalio i "Hrvatima koji su u sudbonosnim času Domovinskoga rata izabrali najsposobnije koji su kao lađom" (…) navigavali i doveli je u slobodnu i za nas Hrvate časnu i svetu hrvatsku luku". "Dragi prijatelji, evo, došao je i moj dan, da se nakon tolikih godina vratim u slobodnu i demokratsku hrvatsku", rekao je.

"Nema tih riječi ni u jednome jeziku koje mogu opisati i artikulirati moje današnje osjećaje i moju trajnu zahvalnost svima vama koji ste došli", rekao je okupljenima koji su uoči njegova dolaska pjevali stare hrvatske tradicionalne pjesme i novije Thompsonove. Među njima je bio i sam Marko Perković te nekolicina nekadašnjih političara, ali nije uočen nitko iz aktualne vlasti.

Zajedno s Bušićem pred okupljene je izašao i Dražen Budiša, nekadašnji čelnik HSLS-a koji je i sam proveo dugi niz godina u jugoslavenskim zatvorima. On je upitao kako to da ni "dan-danas nemamo nijednu presudu za teror bivše države, za progone i stradanja od Drugoga svjetskog rata do brojnih ubojstava emigranata i drugih protivnika te države".

"Prije 32 godine Zvonko Bušić, njegova supruga i suradnici željeli su obavijestiti svijet o položaju Hrvatske u ondašnjoj državi. Učinili su to na način na koji su oni mislili da je nabolji. U njihovoj akciji stradao je jedan nevin čovjek, Ryan Murray, oni su duboko zažalili zbog te žrtve, oni to nisu željeli učiniti, to je bio splet nesretnih okolnosti, izrazili su više puta duboko žaljenje," rekao je Budiša, koji se ranije novinarima predstavio kao zastupnik obitelji Bušić.

Poželio je Zvonku i njegovoj Julienne, koji su zajedno u zatvoru proveli 45 godina, da barem još toliko provedu zajedno na slobodi.

Zvonko Bušić život u Hrvatskoj započeo molitvom i Thompsonom
Business.hr/Hina
25.07.2008 07:34
Predvođenjem molitve posvećene hrvatskim ratnim veteranima hrvatski emigrant Zvonko Bušić u četvrtak navečer zahvalio je okupljenima koji su ga dočekali u Zagrebu nakon 32 godine u američkim zatvorima.

Zahvalivši svim "veteranima Domovinskoga rata koji su poginuli braneći svoj narod i svim braniteljima domovine, a posebno onima koji su izgubili dijelove tijela…", Bušić je rekao da "njihova žrtvu ne smijemo nikad zaboraviti, jer da nije bilo njih, ne bismo ni mi danas stajali ovdje, niti bi bilo naše hrvatske države".

Pred nekoliko stotina okupljenih koji su ga dočekali pjesmom i sa hrvatskim zastavama, nešto poslije 21 sat, zahvalio je Bogu i svojem osobnom anđelu čuvaru i pozvao sve da se zajedno pomole: "Ponavljajte u jedan glas, i glasno za mnom: Vječna slava svima koji su svoje živote dali za domovinu i velika hvala svim hrvatskim ratnim veteranima".

Bušić, danas mršav 62-godišnjak s kratkom bradom, veći je dio života proveo u američkim zatvorima jer je 1976. kao hrvatski emigrant oteo putnički zrakoplov iz kojega je nad Parizom i Londonom kanio bacati letke i tako međunarodnu javnost upozoriti na položaj Hrvatske u tadašnjoj Jugoslaviji.

Tada je njegova skupina u ormariću za prtljagu na njujorškom željezničkom kolodvoru ostavila bombu, a u pokušaju deaktiviranja poginuo je američki policajac. Bušić je za to osuđen na doživotni zatvor i pomilovan je početkom ove godine nakon 32 godine, a ostali iz skupine, trojica muškaraca i jedna žena, njegova supruga Julienne Bušić izašli su ranije.

Zvonimir Bušić u Zagrebu je u četvrtak navečer zahvalio i "Hrvatima koji su u sudbonosnim času Domovinskoga rata izabrali najsposobnije koji su kao lađom" (…) navigavali i doveli je u slobodnu i za nas Hrvate časnu i svetu hrvatsku luku". "Dragi prijatelji, evo, došao je i moj dan, da se nakon tolikih godina vratim u slobodnu i demokratsku hrvatsku", rekao je.

"Nema tih riječi ni u jednome jeziku koje mogu opisati i artikulirati moje današnje osjećaje i moju trajnu zahvalnost svima vama koji ste došli", rekao je okupljenima koji su uoči njegova dolaska pjevali stare hrvatske tradicionalne pjesme i novije Thompsonove. Među njima je bio i sam Marko Perković te nekolicina nekadašnjih političara, ali nije uočen nitko iz aktualne vlasti.

Zajedno s Bušićem pred okupljene je izašao i Dražen Budiša, nekadašnji čelnik HSLS-a koji je i sam proveo dugi niz godina u jugoslavenskim zatvorima. On je upitao kako to da ni "dan-danas nemamo nijednu presudu za teror bivše države, za progone i stradanja od Drugoga svjetskog rata do brojnih ubojstava emigranata i drugih protivnika te države".

Poželio je Zvonku i njegovoj Julienne, koji su zajedno u zatvoru proveli 45 godina, da barem još toliko provedu zajedno na slobodi.

[thumbsup]Chavez: Pravedna cijena nafte 100 dolara po barelu
LISABON – Predsjednik Venecuele kritizirao je špekulativni utjecaj na cijene, a za to je okrivio kapitalistički sustav. [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
Pad cijena nafte donio bi rast cijena dionica. [thumbsup]

New Report

Close