Premješteno iz teme: KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)
@wunder….
Zar po tebi to što neki d.d.ne kotira na burzi znači da više nije d.d. Nemoj me sad razočarati kolega wunder [pray]Zar stvarno neznaš zašto je izmišljen JDD? [shocked] KODT napušta burzu,eventualno ćeš ga moči naći u posebnom režimu trgovanja [sealed] kao sad TSHC (ako pratiš,cijena pala 30%)Pa neće svijet zbog toga propasti. [lol]
Premješteno iz teme: KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)
da, ziher je TSHC izgubio na vrijednosti zbog odlaska u poseban režim trgovanja!
a u poseban režim trgovanja je otišo jer nije zadovoljavao kriterije likvidnosti!
kako je otišao tako se može i vratiti, kao što je cijena pala tako može i narasti!
btw. mnoge dionice su pale mnoge više od 30% bez da su išle u ikakve posebne režime il mi pratimo različite burze!?
a i kakve faking veze ima tvornica stočne hrane čakovec s končar d&st????
dajte si otvorite temu "dionice koje napuštaju burzu" i ne spamajte više!
hvala! [cool]
Zlato je trenutno jeftino i ocekujem njegov rast. A kad zlato raste dionice gotovo uvijek padaju. Opet mediji navlace investitore na kupovinu prodajuci price o spasavanju trzista od strane OMF-ova. Zasto?
a dionice su skupe??
svi komoditiji su teske baloncine, ukljucujuci naftu i pogotovu zlato!
valjda ste vidjeli grafove.
uostalom na osnovu cega mislite da je zlato jeftino?po dividendi koju daje?
[/quote]
evo jedan o zlatu za razmislit …
Vaš link
Moze samo kratko pitanje: Dali svi fondovi isplacuju dividendu ( PBZ Equity)?
Hvala!
pozdrav svima na forimu!
da, ziher je TSHC izgubio na vrijednosti zbog odlaska u poseban režim trgovanja!
a u poseban režim trgovanja je otišo jer nije zadovoljavao kriterije likvidnosti!
Tako je, nema veze poseban režim trgovine sa time u kojoj se kotaciji nalaze dionice.
Kod posebnog režima je kriterij jedino likvidnost pojedine dionice.
Za one koje zanima, ovdje je detaljno objašnjenje: Vaš link
Ali svejedno me malo strah ako KODT istupi iz JDD kotacije da bi se to moglo negativno odraziti na dionicu zbog manje transparentnosti.
E da, jedno "mudro" pitanje:
Da li ja kao dioničar nekog poduzeća koje recimo nije javno objavilo financijsko izvješće zakonski imam pravo tražiti da dobijem to izvješće na uvid?
To za free float stoji ali ono što bi moglo pomutiti situaciju je da se KODT povuče iz JDD nakon 1.1.2009…
Nakon 01.01.2009 JDD kotacija više neće postojati,nestat če sa lica zemlje pa se samim tim KODT neće moči povuči iz nečeg što ne postoji.Napisao sam jučer izvor ove informacije jer u pravilniku za forum kažu da je to obavezno ali vidim da je obrisano.Ova firma nije privatizirana pa država kao večinski vlasnik može s njom raditi što hoće,može je prenamjenit u tvornicu namještaja ako tako odluči.
Pa moram priznati da se s tim pojmom nisam zamarao pa moguče da griješim……a koliki je za R-A? [pray]
Da da. Bitno je da si bubnuo da se Kodt povlači s burze.
Moguće je da će Arijen Roben u Slaven Belupo nešto je se pokačio sa Šusterom.
Da da. Bitno je da si bubnuo da se Kodt povlači s burze.
Moguće je da će Arijen Roben u Slaven Belupo nešto je se pokačio sa Šusterom.
[/quote]
KODT se nalazi u JDD kotaciji koja je prisilna pa je samim tim i KODT prisilno na burzi.E sad kad ukinu JDD, TI i još neki mudro zaključujete da KODT ostaje na burzi.Pa napiši onda gdje to ostaje,u kojoj kotaciji?? Ili znaš ili neznaš,izjasni se. [pray]
KODT se nalazi u JDD kotaciji koja je prisilna pa je samim tim i KODT prisilno na burzi.E sad kad ukinu JDD, TI i još neki mudro zaključujete da KODT ostaje na burzi.Pa napiši onda gdje to ostaje,u kojoj kotaciji?? Ili znaš ili neznaš,izjasni se. [pray]
Osim ukoliko se ne pretvori u d.o.o., trebao bi i dalje biti prisutan na "usporednom tržištu" gdje bi se moglo trgovati sa dionicama.
Tamo su trenutno od poznatijih Montmontaža i SNHO.
ajde ti lijepo nemoj pisati bedastoće. neke firme jesu prisilno u JDD kotaciji, a neke nisu. Kao prvo sam rejting firme je bolji ako kotira na burzi i to po mogućnosti u što višoj kotaciji. po tvojem će i ATPL nestati s burze 1.1.2009. Da je po tvome nestalo bi sve osim 20ak dionica s burze a mislim da svima koji imaju bar dvoznamenkasti IQ trebalo biti jasno da se to neće desiti. NHF