[cry][bye]”Burza pada jer je Vlada uvjerila ljude da je to brza zarada”
SDP-ov ekonomski stručnjak i bivši potpredsjednik Vlade Slavko Linić u razgovoru za Business.hr prokomentirao je prvih sto dana nove/stare Sanaderove vlade, ali i aktualno loše stanje na hrvatskom tržištu kapitala.[bye][bye]
e šef jesi ti ikad kaj napisal? daj se geni od tog kompa, budes se zaljepil[embarass]
Danas sam dobio info, da su određeni bili upozoreni u rujnu 2007 što slijedi, pa su se na vrijeme povukli
Radi se o Švicarskoj i o velikom igraču.
bljak!
Puno nas je imalo razne vrste upozorenja,ali ajde ti uvjeri stado kad sve ide up da jednom mora doći provalija…
ja to nisam mogao uzeti zdravo za gotovo,a lipo mi je frend ,visoko pozicioniran u jednom našem jakom fondu ,govorio.
Ali tada sam ja bio u debelom plusu,planirao kupnju x stvari,bio najpametniji na svijetu,govorio kako sve ispod 100% godišnje nevalja…..i zato eto me sa portfeljom koji ima 40% minusa .Ajde malo razmislite pa će vas većina doći do sličnih zaključaka.
Živilo neznanje i tvrdoglavost.
što to znači neki su u rujnu bili upozoreni što slijedi? kao da se radi o nekakvoj ekskluzivnoj informaciji. dovoljno je bilo pratiti što se događa u svijetu preko medija. i meni je i prije rujna, zapravo negdje u kolovozu sinulo da se nešto može dogoditi jer je hrvatsko tržište već nekoliko godina napuhano a financijska kriza koja se naslučivala bi to mogla izazvati. no opet nisam bio siguran. nemožeš nikada biti siguran kad će. tajming je uvijek problematičan. i početkom 2007 mi je hrvatsko tržište djelovalo precijenjeno pa je svejedno imalo enorman rast u toj godini.
što to znači neki su u rujnu bili upozoreni što slijedi? kao da se radi o nekakvoj ekskluzivnoj informaciji. dovoljno je bilo pratiti što se događa u svijetu preko medija. i meni je i prije rujna, zapravo negdje u kolovozu sinulo da se nešto može dogoditi jer je hrvatsko tržište već nekoliko godina napuhano a financijska kriza koja se naslučivala bi to mogla izazvati. no opet nisam bio siguran. nemožeš nikada biti siguran kad će. tajming je uvijek problematičan. i početkom 2007 mi je hrvatsko tržište djelovalo precijenjeno pa je svejedno imalo enorman rast u toj godini.
poslije bitke je lako biti pametan.
mene živcira neselektivni pad, tržešte smo u razvoju i fundamenti nemaj baš puno veze s vezom,
samo se sad boji da ne počnu pucati OIF, jedan je već pao, ako to krene neznam gdje ćemo završti..
Dođe li nam onda koji strani fond najebali smo, a sve to pre ulazak u EU. …
Evo meni se sad čini da bude cijeli svijet sljedećih 5 godina plačal irački rat, jer budimo realni za otvaranje novog fronta (iran, koreja) nemaju love, recesiju si nemogu dopustiti pa drukaju dolare, dojde li do rasnih nemira u SAD, hispanci Afroamerikanci, biti će sranja velikoga. To jednostavno nebudu dopustili i zato cijeli svije puši!
Pa pogledajte od WW2 stalno vode neke ratove, čim malo zaškripi u privredi, naprave si negdje rat
[sad][sad][sad]
[cry]Wall Street klizi dolje zbog razočaravajućih poslovnih rezultata
Vodeći indeksi na Wall Streetu pali su u ponedjeljak, jer je neočekivani gubitak Wachovia banke izazvao pad cijena dionica u financijskom sektoru.[bye][bye][cry]
[cry]Glavni pregovarač EU: Hrvatska se sapliće o korupciju
Europska komisija zadovoljna je povećanjem FDI-a u Hrvatskoj, i misli da su to tome pridonijele mjere koje su olakšale registraciju i pitanja prava nastanka novih firmi u Hrvatskoj, rekao je direktor u odjelu za proširenje Europske komisije, David Daily, koji je izravno zadužen za Hrvatsku.[bye][bye]
[cry]Loš početak sezone objave poslovnih izvješća
Padaju cijene dionica
Vodeći indeksi na Wall Streetu pali su u ponedjeljak, jer je neočekivani gubitak Wachovia banke izazvao pad cijena dionica u financijskom sektoru. Dow Jones indeks pao je 23 boda ili 0,19 posto, na 12.302 boda. S&P indeks pao je, pak, 0,34 posto, na 1.328 bodova, dok je Nasdaq indeks izgubio 0,63 posto, te zaronio na 2.275 bodova[bye][bye]
Normalno da se smanjuje potražnja za nekretninama kad su precijenjene, za razliku od dionica, hehe
[cry]Neočekivan pad povjerenja ulagača u Njemačkoj
BERLIN – Povjerenje njemačkih ulagača u travnju se neočekivano pokazao je ključni pokazatelj povjerenja koji sastavlja ekonomski institut ZEW.[bye][bye][cry]
[cry]tržište kapitala u regiji
Ljubljanska burza ne pokazuje znakove oporavka
Nakon lanjske ekspanzije i rasta tečajeva od 78 posto Ljubljanska burza doživljava veliku krizu, a vrijednost nekih tečajeva od početka godine pala je za skoro polovicu i ne zna se kad bi moglo doći do oporavka[bye][bye][cry]