BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

STOP ZA HRVATE
Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić i sekretar ministarstva Branko Jocić sprečili ilegalan posao koji je u Srbiji pokušala da obavi hrvatska kompanija “Zagreb trans”

BEOGRAD – Kompanija “Zagreb trans”, koja se bavi poslovima vangabaritnog prevoza, a koja je i ranije optuživana da je obavljala ilegalni posao kabotaže u Srbiji, nedavno se obratila srpskom ministarstvu za infrastrukturu da im da odobrenje da na teritoriji Srbije obave ilegalan posao vangabaritnog prevoza, kabotaže.

Činjenica da je kompanija “Zagreb trans” uopšte pokušala da traži dozvolu za te aktivnosti u Srbiji, dokaz je da se hrvatske firme često prema državi Srbiji odnose kao da je u pitanju neka afrička kolonija. U tekstu pisma anonimnog autora i pratećoj dokumentaciji koja je dostavljena redakciji Kurira, koji su potpisani sa “nezadovoljni radnici ‘Elektroprivrede’” stoji da je J.P. “Elektromreža Srbije” od hrvatske kompanije “Rade Končar” uvezla dva transformatora težine 200 tona, koji su mogli da se nabave i na domaćem tržištu, i da je potom više pravnih i fizičkih lica bilo umešano u neuspeli pokušaj ilegalne kabotaže tih transformatora u Srbiji.

Kao vinovnici tog neuspelog krivičnog dela navode se kompanija “Zagreb trans”, srpske firme “Sava trans” i “Eurošped” i rukovodilac odeljenja J.P. “Putevi Srbije” Miodrag Kavgić.

– Prvo je hrvatska kompanija tražila dozvolu od ministra za infrastrukturu Velimira Ilića za kabotažu u Srbiji, ali kad je Ilićev pomoćnik Borislav Borović odbio taj zahtev kao nezakonit, Hrvati su potražili saveznike među srpskim privrednicima u “Eurošpedu” i “Sava transu”. Tako je “Eurošped” obezbedio dozvolu preko Miodraga Kavgića iz JP “Puteva Srbije”, kojom se poslužila “Sava trans” da uveze prikolicu hrvatske kompanije. Prošle subote, vozač “Sava transa” je na kamion te kompanije prikačio prikolicu “Zagreb transa”, u nameri da obavi kabotažu pomenutih transformatora sa železničke stanice u Novom Sadu do trafo-stanice Rimski Šančevi, stoji u dopisu koji nam je dostavljen. Prema navodima naših izvora, inspektori odeljenja inspekcije drumskog saobraćaja su, po naređenju ministra za infrastrukturu i njegovog pomoćnika Branka Jocića, sprečili vozača ove kompanije da nelegalan posao i obavi. Kako se u dopisu navodi, o svemu je dostavljen dopis medijima i odeljenjima policije koja se bore protiv organizovanog kriminala, zbog toga što će navedeni u narednim danima pokušati da simuliraju uvoz pomenute prikolice.
S druge strane, direktor kompanije “Eurošped” Dragan Stojanović kaže da navodi naših anonimnih sagovornika nisu u potpunosti tačni.

– Ako su inspektori hteli da ih uhvate na delu, trebalo je da sačekaju da transformator prvo bude utovaren, a kako to nisu učinili, ne postoji dokaz da je krivično delo i izvršeno – kaže Stojanović i dodaje da će prikolica u narednom periodu biti preregistrovana s hrvatskih tablica na srpske i da će “Sava trans” onda nesmetano prevesti pomenute transformatore.

KABOTAŽA

Kako nam je objašnjeno na Fakultetu političkih nauka, kabotaža je slučaj kad strani prevoznik preveze robu s jedne geografske lokacije na drugu, u okviru jedne suverene države, i to je nešto što je najstrože zabranjeno zakonima Srbije. Prema tim navodima, kabotažu na svojoj teritoriji uglavnom odobravaju nerazvijene i ekonomski zavisne države u Africi i Latinskoj Americi.

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

sve se vraca,sve se placa gadovima[thumbsup]

http://www.poslovni.hr/74560.aspx

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Podaci HANFA-e
Neto imovina mirovinskih fondova manja nego na početku godine

Neto imovina mirovinskih fondova u Hrvatskoj iznosila je krajem veljače 21,6 milijardi kuna, te je u odnosu na siječanj povećana za 256,3 milijuna kuna, dok je u odnosu na početak ove godine smanjena za 188,6 milijuna kuna

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

sve se vraca,sve se placa gadovima[thumbsup]

http://www.poslovni.hr/74560.aspx

Pa kad upošljavaju terenske plavuše koje lažu.
Mene prije cca. mjesec dana presretnu neke dvije djevojke, i “dobar dan – dobar dan.”

Jel imam minutu, u kojem sam Fondu, i jel znam koliko sam izgubio što sam u AZ a ne PBZ.
OK, poslušao ja njih baš da čujem što imaju za reći i što govore ljudima.

Mislim, hebe se meni, ne ulaže se u mirovinske na mjesec dana nit branim AZ jer su stvarno p€deri.
Ali to što su one pričale ljudima nema veze s vezom. Naravno, nešto ljudi su ipak uspjele prevući, na ovaj ili onaj način. Plus rodbina i prijatelji i eto ti par tisuća ljudi na razini HR.

No respect

šta pričaju plavuše?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

šta pričaju plavuše?

Imaju izrezane članke i plaćene oglase iz novina, podebljane zelenim flouroscentnim flomasterima.
Uglavom recitiraju na pamet ono što su naučile i ponovile stotinu puta. Ne znaju odgovarat na pitanja nego samo ono što piše. Al su plave (ne čak ni plave nego zblajhano bijele) i taman negdje punoljetne. [kiss]

No respect

laži i ti njih[kiss]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

super24, fazan i SLK

molio bi u kratkim crtama: koji se šinter ovdje dešava?

vratio sam se iz Indije i ne znam odakloe da krenem gledati…

nema mi druge nego se zae..ti

super24, fazan i SLK

molio bi u kratkim crtama: koji se šinter ovdje dešava?

vratio sam se iz Indije i ne znam odakloe da krenem gledati…

Živio.

A svašta se događa, ne znam koliko si izbivao.

No respect

plavuše digle Crobex, a umirovljenici ga spuštaju … ukratko …

I love the Smell of Profits in the Morning

di si bio u indiji? se isplati kaj vidjeti? trebo si prodat EIG [huh]

Dobar početak tjedna
Wall Street opet u zelenom

Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica osjetno porasle zahvaljujući ponajviše oporavku financijskog sektora.Dobro raspoloženje ulagača potaknula je povišena ponuda JP Morgana za dionice Bear Stearnsa s 2 na 10 dolara

Dow Jones indeks porastao je u ponedjeljak 1,5 posto, na 12.548 bodova. S&P indeks također je porastao 1,5 posto, na 1.349 bodova, dok je Nasdaq indeks osvojio više od 3,0 posto, te dosegnuo 2.326 bodova.Među najvećim su dobitnicima financijske dionice jer su, nakon višemjesečnog pada cijena dionica financijskih institucija, ulagači procijenili da su cijene pale na dno te da je povoljna prilika za kupnju.

Na dobitku su u ponedjeljak bile i dionice u građevinskom sektoru, nakon što je objavljeno da je u veljači porasla prodaja postojećih kuća, što je ulagače navelo na zaključak da je kriza na tržištu nekretnina zaustavljena, te da potražnja za nekretninama ponovno raste. Zahvaljujući dobrom raspoloženju na Wall Streetu, i u Tokiju su jutros cijene dionica snažno porasle. Nikkei indeks skočio je 2,1 posto, na 12.745 bodova. Pozitivno je na burzu djelovala i stabilnost tečaja dolara u odnosu na japanski jen, zbog čega su porasle cijene dionica japanskih izvoznika. (H)

[thumbsup][thumbsup]

New Report

Close