Kao da je bitno tko i što. Bitno je da ujdemo u EU do 2010. Nakono toga ćemo je naravno, raz ebati.[lol]
Sad si me deprimiro Tuna. Ja sam mislio da je Sanader bijeli vitez na crnom konju (ili crni vitez na bijelom konju?), koji je nejaku Hrvatsku spasio iz ralja mrske EU. Ili ubacio u ralje?
A može li biti konj na konju?
0,1 % na mojem portfelju je vaznije od ZERP-a. . . [cool]
George Noory – Collapse of World Economic System
http://www.vjesnik.hr/html/2008/03/15/Clanak.asp?r=tem&c=1
malo o ZERPu … iako nisam sklon glorificiranju pojedinaca, i meni se ovakav scenario vrtio po glavi …
Ma naravno fazan, dobar trgovac je … ma šta mi mislili o njemu…[smiley]
Što idući tjedan očekivati od Wall Streeta?
Analitičari portala The Wall Street Journal očekuju od američke središnje banke da u utorak smanji ključne kamatne stope sa trenutnih tri na samo 2,25 posto. Također očekuju da će investicijske banke Goldman Sachs, Lehman Brothers, Morgan Stanley i Bear Stearns objaviti visoke gubitke i u nedostatku likvidnosti sve češće posezati za prekonoćnim pozajmicama američke središnje banke.[angry]
SVIJETU PRIJETI OZBILJNA RECESIJA
Dolar nikad slabiji
Zabrinutost ulagača oko situacije u američkom gospodarstvu izazvala je prošloga tjedna na svjetskim deviznim tržištima rast tečaj eura na novu rekordnu razinu prema dolaru[angry]
Hrvatsko tržište dionicama je palo sa 5300 na 4000. Dakle dobrih 27%. A Ameri i slični? Dobrih 20%.
Nama HT objavi dobit, dividendu od 9,3% pa to ne valja! A Ameri takve dionice smatraju draguljima!
A postoji tako još dionica osim HT-a koji imaju slične fundamente!
Mi nismo vezani za Amere ni po čemu, jer njihov gospodarski rast je došao do zasićenja i nema pomaka naprijed! Kod nas to tako nije!
Naše kompanije se tek probijaju!
Najava ulaska u NATO (stabilnost u regiji), prijem u Europsku Uniju (kraj 2009), financijski izvještaji, sve su to pozitivne vijesti zbog kojih CROBEX je već trebao se vratiti na 4600.
Mislim da su mirovinski fondovi, ali i investicijski shvatili lekciju!
Ako nastave ovako onda bi KRIM policija trebala ispitati neke transakcije!
Jer se netko na fondovima bogatio, a kako! Namještajući rast za sebe!
Pa radi li ta policija išta?
SVIJETU PRIJETI OZBILJNA RECESIJA
Dolar nikad slabiji
Zabrinutost ulagača oko situacije u američkom gospodarstvu izazvala je prošloga tjedna na svjetskim deviznim tržištima rast tečaj eura na novu rekordnu razinu prema dolaru[angry]
A zašto bi svijetu prijetila recesija ako je dolar slab? Dolar je slab kao posljedica a ne kao uzrok…[smiley]
Možemo mi tu raspravljati i kopirati neke članke(njihova mišljenja) ali činjenica jest da pravog objašnjenja za neke situacije u datom trenutku nema!!!
Poslije nakon izvjesnog vremena možda se dođe do zaključka zašto je sve tako moralo biti—ali lako je biti general poslije bitke![sad]