A ni čirilicoljupci neće bolje proći. Guantanamo je prilično velik. [lol] [lol] [lol]
木村副大臣)3月25日(火曜日)に、私は静岡県と国際移住機関(IOM)との共催で、静岡市において「外国人住民と社会統合に関する国際シンポジウム」を開催することと致しました。今回4回目でして、日系ブラジル人をはじめ多数の外国人住民が暮らす地域社会の現場において開催す
るのは、これが初めての試みです。我が国は経済のグローバル化等が進展する中で、長期にわたり暮らす外国人が208万人に至っており、今後も増加が予想されております。
この中で、外国人住民が多数暮らす地域社会は様々な課題、例えば地域産業の担い手となっている反面、不安定な雇用、社会保障への未加入、児童の未就学、日本語能力
の問題等に直面しており、静岡県は、そのいわば象徴的な地域のひとつです。正にその現場に入り、静岡県とIOMの協力の下に、これらの課題に当事者となって取り組んでおられる住民、在日外国人の方々を集めてシンポジウムを行い、そのニーズや考え方を聞きたいと思います。
具体的に申しますと、第1部としてオランダ、スウェーデンの有識者を招き、我が国の社会が多様で異なる文化や慣習・習慣を持つ外国人をどの様に受け入れたらよいかについてお話をお聞きします。第1セッションは「移民の社会統合-多文化主義の現状と課題」であり、第2セッションでは「日系ブラジル人住民と社会統合」ということで、ブラジル人の長期滞在者に対する課題について議論を致し、意見を聴取したいと考えております。
本年は日本人のブラジル移住100周年に当たりま
E za ovaj tibetanski kineski nama Guantanama, rješava se to odmah, jesi prenio na koga dionice?
Ne boj se da nas već ne prate US.
Ne znam jel i u Washingtonu vare šahte svaki put kad Bush ide na cestu?
Jel u Washingtonu uopće postoji cestovni i zračni promet ili je trajno obustavljen? [huh]
Jel imaju internet skenere za riječ BOMB ?
Ne boj se da nas već ne prate US.
Ne znam jel i u Washingtonu vare šahte svaki put kad Bush ide na cestu?
Jel u Washingtonu uopće postoji cestovni i zračni promet ili je trajno obustavljen? [huh]
Jel imaju internet skenere za riječ BOMB ?
BOMBoni Kraš? ..[lol]
http://www.vjesnik.hr/html/2008/03/15/Clanak.asp?r=tem&c=1
malo o ZERPu … iako nisam sklon glorificiranju pojedinaca, i meni se ovakav scenario vrtio po glavi …
Redni broj 51.
http://www.vjesnik.hr/html/2008/03/15/Clanak.asp?r=tem&c=1
malo o ZERPu … iako nisam sklon glorificiranju pojedinaca, i meni se ovakav scenario vrtio po glavi …
pa on je teatrolog. ili tako nešto. dramatizacija i fikcija su mu u krvi. [lol] [lol] [lol] [lol]
no,mora mu se priznati da zna spinati. u vladinim novinama.
ZERP je bila unutarpolitička petljancija svih političara do sad. nikakve namjere da se stvarno uspostavi nije bilo do sad – naprosto u svim ovim godinama ništa nije po tom pitanju za stvarno bilo napravljeno. tema je samo za navlačenje birača i homogeniziranje oko nacionalne teme.
EU je zanimljivija:
Vaš link
Treći je važan razlog zašto se Europska Unija sada treba žuriti novonastala situacija na Balkanu gdje žele iskoristiti rješenje statusa Kosova kao novu priliku za približavanje regije Europskoj Uniji te ne žele ostaviti Balkan kao crnu rupu okruženu članicama NATO-a.
Ako ne završi pregovore sljedeće godine, Hrvatska vjerojatno neće moći ući u EU prije 2013. To će značiti da joj je od trenutka apliciranja za članstvo do članstva trebalo 10 godina. – Svjesni smo toga da bi takav primjer više deprimirao vaše južne susjede nego ih motivirao – priznao je Jutarnjem listu jedan visokopozicionirani diplomat EU.
…
ZERP je bila unutarpolitička petljancija svih političara do sad. nikakve namjere da se stvarno uspostavi nije bilo do sad – naprosto u svim ovim godinama ništa nije po tom pitanju za stvarno bilo napravljeno. tema je samo za navlačenje birača i homogeniziranje oko nacionalne teme.
…
Oces rec da osim navlakaca na burzi ima i navlakaca u politici? Princip je isti, sve su ostalo nijanse?