– ma vrijeme je da se malo opustimo
– suknjice su sve krace, a takav trend ce se nastavit bar do 8. mjeseca
– nije to bez veze
– dionica prodana sutra vam moze donjet zabavu preksutra
– vjerojatno ce i pojeftinit za to vrijeme
– ja sam prestar, a i zena bi mi strgala noge da me uhvati
– vi koji mozete, javite kako je bilo
– isto vrijedi i za kolegice
– samo one ne moraju prodavat dionice
[bye]
business.hr
– izišla prva izvješća o poslovanju.
– SDP u 2007. god. 13.100.000kn u gubitku.
– loše, loše.
– sada neće biti niti dividende, a sigurno će i dionica pasti.
– ja sam to i pretpostavila, a i inače rijetko ili nikako ne ulažem u gubitaše.
Pozdrav !
Financijsko izvješće HDZ-a: 2007. završena s pozitivom od 11,2 milijuna kuna
ZAGREB, 3. ožujka 2008. (Hina) – Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) objavila je financijsko izvješće za 2007. po kojem su rashodi veći od prihoda za 24.536.037,54 kuna, što je pokriveno iz viška prihoda nad rashodima iz ranijih godina, tako da HDZ 2007. završava s pozitivom od 11.220.416,97 kuna.
I ovo me zanima što će reći sutra:
ZAGREB (Hina) – Predstavnici AZ mirovinskog fonda na susretu s novinarima govorit će o tržištu kapitala i njegovim kretanjima u prošloj godini te očekivanjima za ovu godinu (10,00 sati, 14. kat Eurotower-a, I. Lučića 2a).
I ovo me zanima što će reći sutra:
ZAGREB (Hina) – Predstavnici AZ mirovinskog fonda na susretu s novinarima govorit će o tržištu kapitala i njegovim kretanjima u prošloj godini te očekivanjima za ovu godinu (10,00 sati, 14. kat Eurotower-a, I. Lučića 2a).
ma srecom da nisam tamo jer bi ih spljuval i tu bandu treba u zatvor sprovesti[angry]
wiking
korisnik od: 25.09.2007.
SLK:
” I ovo me zanima što će reći sutra:
”
ma srecom da nisam tamo jer bi ih spljuval i tu bandu treba u zatvor sprovesti[angry]
U potpunosti se slažem i podržavam[thumbsup][thumbsup]
S&P SMALLCAP 600 INDEX (WCB:^SML)
Index Value: 363.50
Trade Time: 6:46PM
Change: -3,273.40 (900.05%)
Prev Close: 363.69
Open: 363.62
Day’s Range: 36.09 – 365.38
52wk Range: N/A
daj njima objasni da nemože pasti više (niže?) od sto posto
I ovo me zanima što će reći sutra: ZAGREB (Hina) – Predstavnici AZ mirovinskog fonda na susretu s novinarima govorit će o tržištu kapitala i njegovim kretanjima u prošloj godini te očekivanjima za ovu godinu (10,00 sati, 14. kat Eurotower-a, I. Lučića 2a).
koja pitanja, koja se njih ticu, su po tebi najbitnija i ne bi smjela biti izostavljena ?
AUTOCESTA Kašnjenje zbog nedostatka novca
Dionica autoceste do Ploča tek u 2011.?
Autor Dražen Ćurić
Na dionici Šestanovac – Ploče i dalje su radnici, ali zbog “stezanja remena” gradit će se puno manje nego u prošloj godini
Na dionici Šestanovac – Ploče i dalje su radnici, ali zbog “stezanja remena” gradit će se puno manje nego u prošloj godini
Foto: Tino Jurić
Nakon nevjerojatne ekspanzije gradnje hrvatskih autocesta, kad smo postizali svjetske rekorde po broju kilometara na jednog stanovnika, čini se da je nastupilo vrijeme drastičnog smanjena ulaganja, pa neki pesimisti već najavljuju “sedam gladnih godina za autoceste”.
Šutnja o uzrocima
Uz pelješki most, prva žrtva “stezanja remene” bit će jednako tako pompozno najavljena dionica autoceste od Šestanovca do Ploča, koja neće biti završena do kraja ove godine iako je to bilo obećano s najviše političke razine. Bit će velik uspjeh ako ta dionica bude dovršena do kraja 2009. godina, a mnogi stručnjaci govore o 2010. godine, pa čak i 2011. godini.
– Autocesta od Šestanovca do Ploča neće biti dovršena do kraja ove godine – priznaje šef Hrvatskih autocesta Marijo Crnjak, koji uskoro odlazi s te funkcije. Zanimljivo je da je ovo priznanje u potpunoj suprotnosti s Crnjakovim izjavama otprije nekoliko godina, kad je u društvu ministra prometa Božidara Kalmete tvrdio da ćemo se do kraja 2008. godine od Zagreba do Ploča voziti autocestom.
Dok je izvjesno da kasni gradnja autocesta, o uzrocima gotovo nitko ne želi javno govoriti. Tek će, doduše poluslužbeno, čelni ljudi Hrvatskih autocesta kao glavnog krivca označiti prostorne planove Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije. Kažu da je zbog nekih izmjena prostornih planova moralo doći do izmjene značajnog dijela trase. No čini se da je razlog kašnjenja puno prozaičniji – jednostavno, nema dovoljno novca.
To se možda najbolje vidi iz podatka da je u 2007. godini za gradnju autoceste Šestanovac – Ploče potrošeno čak 1,9 milijardi kuna, dok je u ovoj godini za istu dionicu predviđeno “samo” 700 milijuna kuna. A za dovršetak cijele dionice potrebno je uz ovih 700 milijuna još najmanje 2,3 milijarde kuna. Kad bi se i u sljedećih nekoliko godina ulagalo u cestu po 700 milijuna kuna, to bi značilo da će dionica od Šestanovca do Ploča biti gotova tek 2011. godine.
Zanimljivo je da nitko od odgovornih ne želi prihvatiti realnost te ne želi “priznati” da dolazi do zastoja u gradnji. Još je manje onih koji razloge kašnjenja vide u tome što je prošla predizborna godina jednostavno “progutala” previše novca.
Interes koalicije
– Mi ne kasnimo. Imamo dovoljno novca za sve projekte – rekao je član uprave Hrvatskih cesta Marijo Lovrinčević iako ga situacija na terenu demantira. Očito je da je ulaganje u autoceste smanjeno jer koalicijska vlada Ive Sanadera trenutačno ima druge prioritete.
SLK: ZAGREB (Hina) – Predstavnici AZ mirovinskog fonda na susretu s novinarima govorit će o tržištu kapitala i njegovim kretanjima u prošloj godini te očekivanjima za ovu godinu (10,00 sati, 14. kat Eurotower-a, I. Lučića 2a).
Treba stručnjake pitati zašto izlaze iz VERN-a i koliko su zaradili odnosno pošto su prodali Auctoru.[lol]
SLK:
”
I ovo me zanima što će reći sutra: ZAGREB (Hina) – Predstavnici AZ mirovinskog fonda na susretu s novinarima govorit će o tržištu kapitala i njegovim kretanjima u prošloj godini te očekivanjima za ovu godinu (10,00 sati, 14. kat Eurotower-a, I. Lučića 2a).
”
koja pitanja, koja se njih ticu, su po tebi najbitnija i ne bi smjela biti izostavljena ?
Mislim da se tu nažalost puno ne pita. Najčešće se prezentira, popije kavica i sokić i svak na svoju stranu (mirovinci i novinari) ide radit dalje. Do nas dođe zapravo samo prepiska brojki prezentacije predstavnika Fonda.
Ipak, ovo je malo zanimljivije stanje, baš me zanima da li će se netko odvažiti na kakvo mučno pitanje. No, i ako ga bude, odgovor bi mogao biti po kratkom postupku, “kako mirovinski fondovi ni na koji način nisu bili suuzročnik pada Crobexa”. I to je to.
Mislim da se tu nažalost puno ne pita… baš me zanima da li će se netko odvažiti na kakvo mučno pitanje…
mislio sam da ti mozda imas neko trik pitanje iz kojeg se nije tako lako izvuci
a odgovor se moze, kakav god bio, citati i izmedju redova
pa da im ga postavim sutra [tongue]
meni mozak vise ne radi, prilagodio sam se stanju, i libo me sto
ce oni poruciti naciji…
moram ih samo ovjekoveciti u fensi odelima, a to mogu
i zatvorenih ociju [tongue] pa reko da ne ostane samo na tome