BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tesko je na bilo kojim dionicama naci savrsen tajming za trejdanje, bilo Todinim
firmama ili bilo kojim drugim, mozebitno da tko uspijeva zbog inside inf. ali s malim
kolicinanam priljeva i uz profit od 5-10 %.
Stoga nisu samo Todine dionice pale, gdje su se napuhavele, bezrazlozno, kao i mnoge
druge s malim free floatom, gdje su mnogi fondovi, da navedem samo jedan Aureus koji
utjecato na mnoge dionice, a gdje je Aureus sada i kako je zavrsio prosle godine po prihodima.
Svi znamo, nije samo nasa burza u takvoj korekciji, volatilnosti, letargiji, bilo kako je zvali.
Moje osobno misljenje da ce sve ovo puno duze potrajati nego sto mislimo.
Realno stanje trazista kakovo je i biti cu zadovoljan ako Crobex dodje do 5 000 ove godine.
Mozda je moguce, a mozda nije, ali znam da ova godina nece biti nesto optimisticna, a to se osjeca,
ne samo kod nas nego svugdje, nisu samo Todine dionice zlata vrijedne, ima puno kvalitetnih dionica
koje su su odklizile down i jos klize.
I malo onih koji mogu reci da su u pozitivi, sta se tice ove godine, nemoguce, ako je
netko na pozitivnoj nuli, skidam mu kapu.
Svatko moze pisati sto zeli i hraniti se nerelevatnim cinjenicama u ovakovo vrijeme koje je zahvtilo cijeli svijet,
ne samo nas, i sta mi ocekujemo, da ce u mjesec dana, dva, sve skociti i biti kao prije, mislim da ce to puno duze potrajati, i to znaju investitori, koji se duze bave dionicama i trgovanjem na burzi.
Srotoga, vise nema fondova ili fondica, koji ce raditi na burzi sto ih volja i napumpavti cijenu, zbog
pojedinaca, jer su ti vec dobili packu, a HANFA je sve rigoroznija, pogotovo u ova osjetljivija vremana koja
su dosla, koja traju, i ne znam koliko ce jos trajati.
Zato svatko sam donosi svoje investicije buy, sell ili hold na temelju necega, nitko nema carobnu kuglu,
osim mozda nekih pojedinaca koji dobiju neki info, ali vidimo da je sve to slabasno u ovim danima,
sto se vidi i po prometima, neke dionice su toliko odklizale, da mnogi ne mogu vjerovati.
Ali to je burza, to je stvarnost, i ne cvjetaju uvijek ruze i ne sjaji stalno sunce.
I misljenja sam da ce svatko donijeti osdluku bez navlacenja drugih, natezanja, ide to gore, ne valja to nista,
do “neba”, sutra u blokadi, pozitivnoj, pa ovo, pa ono,ima ona stara: “Uzdaj se u se i u svoje kljuse”.
I jos meni sladja: “bez stihace, nema ni grbace”, ma koliko se mi pretvarali…
Vrijeme ce sve pokazati, a znam da je dosta kvalitetnih forumasa prestalo pisati, jer su bili ispljuvani,
vrijedjani ili ne znam sta, tako i moderirani, puno njih bez razloga od strane redakcije tj. moderatora,
da li je nekome to u interesu ili ne, ne bih sada ulazio.
Od pocetka korekcije, najvise forumasa je pisalo, ma drugi dan, ma drugi tjedan, ma drugi mjesec,
ma ovo, ma ono, sve se vraca, misljenja takvog nisam, i ne zelim zivjeti u takvoj nestvarnoj idili jer za to
trenutno nema relevantnih cinjenica niti argumenata.
Kriza je globalna, dosta je negativnih utjecaja za svih strana, i zar to nije dovoljno realno sagledati i pogledati,
a to nije to pocelo jucer.
Dosta je nekih drukera, nekih totalnih pesimista, ako ovo, ako ono, a sta ako dodje 3. svjetski, pa ljudi dragi,
niti novci, niiti dionice, mjennice, zlato, biserja, svakojaki dragulji nece nas spasiti.
Samo sam naveo najgori scenarij, AKO.
Sve je moguce i samo smo se upustili svojevoljno u trziste kapitala, da je netko ocekivao bas to, mislim da ni veci, a niti veliki igraci nisu mogli slutiti da ce ovo biti bas tako, ne samo “crni petak”, vec crni tjedni, mjeseci, a mozda i godina, dvije, tri…
Nisam pesimist, niti optimist, zelim biti racionalan i objektivan koliko je moguce, nista vise, nista manje, a svima nama zelim od srca, da svi lijepo zaradimo i budemo zadovoljni.

Lijepi pozdrav svima zelim!

And God says let there be light and be light, and it was good...

PROGNOZA HEP-a
Struja uskoro skuplja za 20 do 25 posto
LEŠĆE – Struja bi u Hrvatskoj ove godine ipak mogla poskupjeti i to vjerojatno za 20 do 25 posto. Takav zahtjev HEP će uputiti Vladi unatoč obećanjima premijera Ive Sanadera da do 1. srpnja neće biti dizanja cijena.
– Ne odobri li nam Vlada povećanje cijena, HEP će ovu godinu završiti s milijardu kuna gubitka ….
Izvor: N.list

DR. ANĐELKO AKRAP, DEMOGRAF I EKONOMIST O LOŠOJ HRVATSKOJ DEMOGRAFSKOJ SLICI TE O POLITICI KOJA O POPULACIJI NE RAZMIŠLJA DUGOROČNO
radnu snagu treba planirati na dugi rok kao i izvore energije
Od 1991. do 2006. godine u Hrvatskoj je umro grad veličine Osijeka – 114 tisuća više je umrlih nego rođenih; totalna stopa fertiliteta je daleko ispod razine obnavljanja – iznosi 1,4, a za obnavljanje stanovništva u istom broju bi trebala biti 2,1; sve je izraženiji problem neženja ili tzv. socijalni sterilitet; ubrzano raste broj samačkih kućanstava, osim porasta broj samohranih majki, blago raste i broj samohranih očeva. Demografske projekcije za Hrvatsku nisu optimistične – u Hrvatskoj danas živi oko 680 tisuća osoba starijih od 65 godina, a starijih od 85 godina oko 57 tisuća. Do 2050. starijih od 65 godina bit će oko milijun, dok će ukupan broj stanovnika biti za oko 800 tisuća manji. Do 14 godina starosti sada Hrvatska ima oko 747 tisuća građana, a 2050. će ih biti 500 tisuća, u isto vrijeme će starijih od 85 godina biti 276 tisuća – sažeto sve to donosi nove značajne probleme – socijalne, na tržištu rada, u zdravstvu… – sve su to naglasci izlaganja što ga je dr. Anđelko Akrap, demograf i ekonomist, profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu iznio na nedavnoj tribini u Rijeci govoreći o demografskim kretanjima u Hrvatskoj. Podrobnije o nekima od tih pitanja sagledanim i u kontekstu europskih demografskih kretanja dr. Akrap govori za Pogled…
Izvor N.list

bakice, baš lijepo od tebe što se brineš za demografsku situaciju u hrvata….to je jako pohvalno, i ndam se da ćeš i ti pokušat to popravit….a ako ne, bit će ono što se radi već stoljećima, a to je da ćemo uvozit hrvate iz bosne, i jedini je problem što ih ni tamo više nema!!!

Moderatora treba zabranit!!!

Premješteno iz teme: [color=blue]ULPL (Uljanik plovidba d.d.)[/color]

febo, kaj si to ti? da nije Šarca, mislila bih da se netko lažno predstavlja.
1. nazobao kiselih bombona
2. ima tvrdu stolicu
3. dobio margin call?

free tibet

bacite pogleda na tablicu u desnom dijelu …

http://www.vjesnik.hr/Pdf/2004%5C07%5C20%5C07A7.PDF

I love the Smell of Profits in the Morning

Premješteno iz teme: [color=blue]Korekcija [/color]

Ja sam obećao da se neko vrijeme neću javljati ( zbog onih uvreda tipa medvjeđa govna i sličnih ) i planiram održati obećanje.
Samo se javljam da sam živ i zdrav kolegama Centurion ( pozdrav ) RealBearu, Iveku, Bubašpari, Panču, Pierru i ostalim medvjedima.

Pozdrav svima ( a i ostalima )[wink]

Čujemo se za par mjeseci

Kuna po kuna do milijuna

Medo otrkio sve svoje nickove i nickove bližnjih, ja bih tu još dodao….K….K…. [lol]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

MAJSTOR![thumbsup]

Berkshire Hathaway’s share price closed at $140,250 – Warren Buffett likes to have long-term shareholders and does not like stock splits – on Friday, giving the group a market capitalisation of $216.6 billion.

“Please, God, Just One More Bubble.”

bakice, baš lijepo od tebe što se brineš za demografsku situaciju u hrvata….to je jako pohvalno, i ndam se da ćeš i ti pokušat to popravit….a ako ne, bit će ono što se radi već stoljećima, a to je da ćemo uvozit hrvate iz bosne, i jedini je problem što ih ni tamo više nema!!!

Brzo u potragu za Hrvatima! Možda kojeg nađemo na sjevernom polu – ili južnom! Nije bitno GLAVNO DA JE NAŠ i da se hoće vratiti u Hrvatsku. Kako stvari stoje takvih je jako malo. Dolaze samo hrvatski bosanci jer je tu za njih NAJ NAJ…….

Brzo u potragu za Hrvatima! Možda kojeg nađemo na sjevernom polu – ili južnom! Nije bitno GLAVNO DA JE NAŠ i da se hoće vratiti u Hrvatsku. Kako stvari stoje takvih je jako malo. Dolaze samo hrvatski bosanci jer je tu za njih NAJ NAJ…….

Odakle smo dosli na plavi Jadran?
Iz Irana!
E, pa tamo nam je ostalo jos jako puno hrvata.

bakice što bi sa onim postom na LRH od prije par dana!!!

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

New Report

Close