a kužim: sad se huligani vraćaju s ulice trgovanju na burzi. bit će prometa. [thumbsup]
[lol] [lol] [lol]
u BG na purzi lagani pad 0,32% a kod nas veći, da se to ne ruši, pali i žari po ZG.[tongue]
TunaSalad
korisnik od: 26.01.2007.
a kužim: sad se huligani vraćaju s ulice trgovanju na burzi. bit će prometa. [thumbsup]
Ne nego se tim huliganima plaši naše ulagače koji onda jeftino prodaju. Zato nema mjesta panici i treba kupovati, a širiti lažni strah.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
slažem se zagrebčan. osim ovog savjeta “treba kupvati” – to svak mora procijeniti sam.
toka
korisnik od: 06.02.2007.
broj poruka: 1239
u BG na purzi lagani pad 0,32% a kod nas veći, da se to ne ruši, pali i žari po ZG.[tongue]
Točno kod nas se umjetno radi panika kao da je kod nas gore nego na Kosovu što mislim da je sramota.
Pogotovu da Zagrebačka burza pada više nego Beogradska što bi tek mi da se to dešava kod nas ?[lol] [lol] [lol]
Nema straha i stresanja dionica po bilo kojoj cijeni.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
Beograđanke se potukle za tenisice u pljački trgovina (www.24sata.hr)
Neredi u Beogradu: Na udaru su prvi bili Levi’s i Benetton, a žene su iskoristile priliku da sve pokradu.
Uzimale su koliko god su mogle nositi. Osim što su zapalili, porazbijali i uništili sve što se dalo, srpski vandali bacili su se u pljačkanje trgovina. Na udaru su prvi bili Levi’s i Benetton. Žene su iskoristile priliku da se besplatno obuku od glave do pete; punih ruku i s pretrpanim vrećicama izašle su iz razbijenih trgovina. Prema pisanju B92, dvije su se žene i potukle jer im se objema svidio isti model Puma tenisica.
Za kog se boriš, Aleksa… [lol]
[cool]
Papina opomena Zapadu
Poglavar Rimokatoličke crkve osudio Vašington i Brisel zbog priznavanja nezavisnog Kosova
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Benedikt XVI „oštro je osudio Vašington i Brisel“ povodom priznavanja u Prištini proklamovane nezavisnosti pokrajine Kosovo. Sažeto, ovo je suština pojašnjenja vatikanskog portparola, patera Federika Lombardinija, izdatog povodom prijema ambasadora Srbije pri Svetoj stolici Vladete Jankovića i predaje akreditiva.
Pater Lombardini je istakao, kako izveštava austrijska apostolska agencija Rimokatoličke crkve „Katpres“: „Sveta stolica se odvajkada zalagala za princip da je nedopustivo, bilo kome, bilo šta silom nametati. Alternativa je da se (i dalje) podstiču direktni pregovori između Beograda i Prištine, da se očekivanja i želje svih uključenih poštuju…”
Kako svetske agencije prenose, nekolicina pod naznakom „hitno“, „papa je pozvao dve strane da nastave da traže rešenja koja bi doprinela međusobnom respektu i pomirenju.“
Austrijski mediji, s obzirom na adresu odakle je potekla vest, izvestili su samo nekoliko minuta posle rečenog u specijalnim izveštajima o opredeljenju pape. Na internet-stranama tiražnog bečkog dnevnika „Kurir“ crvenim slovima je skrenuta pažnja čitalaca na temu. A u širem tekstu je izvedeno iz papinog govora: „Sveta stolica pozdravlja diplomatsku komunikaciju sa Srbijom, pri tom ima veliko razumevanje za brige Srbije… Nada se da će delotvorno pomoći Srbiji u nastojanju da izgradi svoju budućnost u miru, pomirenju i mirnom suživotu sa komšijama u regiji da bi i Srbija i njeni susedi imali uticaj u Evropi“.
[thumbsup]
“Potražnja za kunama i dalje intenzivna
22.2.2008 11:00:00 | Powered by RBA analitičari
Početak tjedna protekao je u znaku pritisaka na povećanja kratkoročnih kamatnih stopa na novčanom tržištu, što je bila posljedica i dalje izražene potražnje za dodatnom likvidnošću te neravnomjerne raspoređenosti sredstava među tržišnim sudionicima. Nedovoljna razina likvidnosti pokušala se nadomjestiti i putem lombardnih kredita. Pritisci na rast kamatnih stopa ublaženi su plasiranjem dodatnih sredstava na ovotjednoj obratnoj repo aukciji. ”
“Beware: Late-day rally killer on the loose
Market volatility in the final hour is a sign that nobody really knows where Wall Street is headed for the next few months.
By Paul R. La Monica, CNNMoney.com editor at large
February 22 2008: 10:14 AM EST”
http://money.cnn.com/2008/02/22/markets/morningbuzz/index.htm
“Kosovo za patike!”
http://www.jutarnji.hr/svijet/clanak/art-2008,2,22,,109649.jl
P.S. ovaj ima i filmić [lol] [lol] [lol]
Bloger iz Srbije: Ispričavam se Hrvatima u ime svog naroda
INDEXOV bloger iz Srbije, “The World is Mine” u posljednjem postu kojega je napisao noćas ispričava se hrvatskom narodu i državljanima Republike Hrvatske na svoj materijalnoj i emotivnoj šteti koju su njegovi pojedini sunarodnjaci počinili na hrvatskoj ambasadi u Beogradu.
Post završava riječima: “Nadam se da imate razumijevanja za nas normalne koji želimo živjeti u dobrosusjedskim odnosima i da nećete zamrziti sve što je srpsko”.
“The World is Mine” piše kako ne zna što bi rekao osim “jedno veliko oprostite u ime cijelog srpskog naroda”, te se nada da je šteta makar malo umanjena.
“Večeras se Srbija po tko zna koji put obrukala u svijetu, a mene je, također po tko zna koji put, sramota što sam Srbin”, piše on.
“Čudan smo mi narod, Ne znamo ni najmanje izraziti zahvalnost prema zemlji i prema njenim građanima koji ne samo da su zauzeli najprincipijelniji stav po kosovskom pitanju od svih ex-Yu zemalja, nego je čak prisutno i blago suosjećanje s nama. Međutim, pijana bagra i huligani očigledno ne znaju uzvratiti lijepu gestu, jer su nas uspjeli obrukati pred očima svijeta”, piše on.
“Da su sve te budale zaista patrioti, lijepo bi se zajedno sa stotinama tisuća drugih patriota, prošetali do hrama Svetog Save, oni isti koji na sebi nose američke tenisice, jeans, majice i jakne (a možda i donji veš) su isti oni koji su zapalili zgradu američke ambasade i napali hrvatsku ambasadu. Ne mogu naći izgovor za njih. Žao mi je što dijelim prostor s huliganima i budalama. Žao mi je što živim u društvu koje masovno glasa za radikale. Žao mi je što je hrvatska ambasada napadnuta bez ikakvog povoda”, piše bloger te moli da ljudi shvate da ima i normalnih ljudi u Srbiji.
“Vjerujte, nije lako živjeti u istoj zemlji s likovima koji nas brukaju po svijetu”, dodaje.
Srbi više ne mogu kročiti u Njemačku
DANAS je stigla prva konkretna mjera kojom zapadne države izražavaju svoje nezadovoljstvo sinoćnjim neredima u Beogradu, a pokrenula je Njemačka.
Njemačko veleposlanstvo u Beogradu je tako preko svoje web-stranice priopćilo kako “do daljnjeg” više neće izdavati vize državljanima Srbije, što znači da je građanima Srbije de facto zapriječen pristup u tu europsku državu.
Srbija povukla veleposlanika
Ministarstvo vanjskih poslova Srbije je, pak priopćilo kako je, “u skladu s akcijskim planom Ministarstva” usvojenim na sjednici vlade Srbije, ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić naložio danas hitno povlačenje veleposlanika Srbije u Njemačkoj Ognjena Pribićevića.
Veleposlanik mora napusti zemlju domaćina u roku od 48 sati od predaje prosvjedne note te se vratiti u Srbiju na konzultacije do daljnjeg.