Bilo ovo hrvatsko, bilo ono, bio je i Trst nekoc nas, a i Dubrovnik je bila svoja republika kao i Istra.
Sada cemo ulaziti u povijest i debitirari?!
Kojega li smisla o tome, jedino se slazem s Tadicem sto je oujavio u New Yorku, da nakon Kosova u
svijeti vise nece biti isto, okrece se nova stranica povijesti, i vrlo lako moze donijeti do nestabilnosti u
Europi, sto Ameri vjerovatno i zele, kao da je Amere briga za Kosovo, hoce pokazati tko je gazda, sebi, Rusima
i cijemome svijeti, ne bih se cudio da za 10 godina u uniji imamo preko 100 zemljica, znaci Vukovar koji je
po stanovnisti 50-50, i dodje jos pat tisuca srba, moze raspisati referendum i odcijepiti se, pa tako onda
moze u Europi ili svijeti svaka drzava se cijepati.
Puno toga ne razumijemo, i to su vece malo stvari za nas obicne male ljude.
Srbi se pozivaju na suverinitet i integritet Srbije, a krajina, tj. pola Bosne imaju, to je dopusteno,
a zasto je dopusteni, jer je tako svijet, odnosno Amerika htjela, igre su to bez granica.
Ali pustimo sada politiku i sve ostalo, jer za sve nalazimo izgovore zbog pada nase burzice.
Ajde da bacim malo svoje misljenje, da li je netko pomislio da nas cekaju na duze vrijeme, puno duze
nego sto mislimo vracanje nase burze na prijesnje cijene, a razlog je meni pao jedan, koji mi se mota
vec danima, a taj je da su nas napustili, odnosno napustaju nas strani fondovi, koji su donijeli
najvise kapitala na hrvatsko trziste, zadovolljili se prihodima u zadnjih par godina, bez ozira, sta sada
izlaze iz masu dionica s gubitkima, ali njim toliko to nevazno jer su dobrano omastili brke, ne brinem
ja za njih jer su u debeloj pozitivi.
To je najgori moguci scenarij ako odlaze strani inv. fondovi i ulagaci, nije imm vise, mozda za sada zanimljiva
Hrvatska, vec vide potencijela u nekim drugim zemljama, uostalom imamo u svijetu najveci Price Turning oko 25, jest da smo zemlja u tranziciji, ali recite, kritizirajte, polemizirajte, nase trziste je zu par godina dobro raslo,
sto svi znaju koji su duze u njemu, i jednostavno je doslo vise do zasicene, i tko kaze da nase triste nije bio balon, ne znam sta bih rekao.
Tesko se pomiriti sa svime time, ali da sam puno veci investitor, zasigurno bi se zbog svega toga i sam povukao s hrvatskog trzista kapitala, i ulagao negdje drugdje, bojim se da su trebutno, bar za sada, mozda se varam, prosla vremena koja su bila prije, ili kapital stoji u pozadini ili cemo stranim fondovim i velikim investitorima biti zanimljivi ako Crobex padne jos toliko.
Svatko ima svoje, ali pogledajmoo realnije, da sam multi milioner, mislim da ovakva situacija u Hrvatskoj kojoj
prijeti zamrzavanje pregovora, nestabilnost u regiji, pa dtagi ljudi i sam bi se maknuo sto dalje odavde.
Rekao bi sam sebi, dosta bilo, napunio dzepove, i rekao hebo Balkan, uvjek je bio i ostati ce.
Lijepi pozdrav!
Premješteno iz teme: [color=blue]VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)[/color]
Neron:
”
opa wiking pridruzujes se bikovskoj tematici avatara.. to je definitivno promjena trenda nemoram ni gledat crobex!![thumbsup][thumbsup][thumbsup]
”
ma zeza nesto ne mogu staviti avatar.Steka nesto za poludit[angry]
eto konacno ga vidim,nisam znao da je tak tesko mjenjat avatar[undecid]
Zanima me pošto na Abacusu s 1.3. završava testna faza gledalice i gubim pravo na uvid ponuda cijene kupnje, prodaje i količine dionica dali postoji negdje drugdje gje bi mogao vidjeti te podatke u realnom vremenu.[cry][wink]
Zanima me pošto na Abacusu s 1.3. završava testna faza gledalice i gubim pravo na uvid ponuda cijene kupnje, prodaje i količine dionica dali postoji negdje drugdje gje bi mogao vidjeti te podatke u realnom vremenu.[cry][wink]
neide baš tako moram imati min 50.000,00 kn kod njih da bi mi dali osnovni pristup gledalici [cry] pošto sam početnik a i nemam puno slobodnog cash-a potraja će dok ne zadovoljim min uvjete[sad]
Sve ti piše http://www.abacus-brokeri.hr/index.php?section=gledalica
kao što rekoh ne zadovoljavam minimalne uvjete pa me zanima postoji li negdje drugdje neki site na kojem bi mogao dobiti te podatke ili brokerska kuća koja ne postavlja takve uvjete[thumbsup]
kao što rekoh ne zadovoljavam minimalne uvjete pa me zanima postoji li negdje drugdje neki site na kojem bi mogao dobiti te podatke ili brokerska kuća koja ne postavlja takve uvjete[thumbsup]
otvori PBZ tekuci i uzmi si investor i za 10 kn mjesecno imas gledanje i malo teze trgovanje
ogelo: ” kao što rekoh ne zadovoljavam minimalne uvjete pa me zanima postoji li negdje drugdje neki site na kojem bi mogao dobiti te podatke ili brokerska kuća koja ne postavlja takve uvjete[thumbsup] ” otvori PBZ tekuci i uzmi si investor i za 10 kn mjesecno imas gledanje i malo teze trgovanje
Nije ti baš realno vrijeme na PBZ investoru, dosta kasni u odnosu na ZSE! Iako moram priznati da mi je semafor u zadnje vrijeme zelen češće nego prije, a drugih problema oko logiranja ili zadavanja naloga nemam!
Uzmeš fino ZSE monitor i imaš sve u realnom vremenu, 10 najboljih k/p, ukupno na k/p, sve transakcije…
Je malo skuplje, ali…
http://www.zse.hr/default.aspx?id=34
ak imas usporedbu Misko,daj reci kolko ono cca kasni za monitorom
Papreno ja na PG ne plaćam ništa uvijet je promet 50000 kn u zadnja 3 mjeseca a mislim da je godišnje 300
kn, istina imaš samo top 5
Za uvid u 10 realnih na ZSE u treba izdvojiti malo više novaca kad budem to u stanju pokriti dobiti iz dionica tada ću imati i više od 50.000,00 u dionicama pa ću na abacusu imati i pristup gledalici. Možda je PBZ bolje riješenje iako sa iz prve ruke čuo da kupovina i prodaja baš ne funkcioniraju . Godišnje bi me koštalo to oko 250 kn dok najjeftiniji mostich je mislim 550 kn. neznam potražiti ću ako negdje ima besplatno ako ne onda PBZ[huh]