Nije Vranjo bio vizionar (odakle m ie znana ova riječ :)), nego su Srbi vodili smušenu politiku, odnosno politike.
Trebalo bi reći :Hvala Srbi.
da.da. Vranjo je bio vizionar, povjesničar i točno procijenio stanje stvari u budućnosti!
Franjo živi vječno![thumbsup]
Bankarske i naftne dionice poduprle europske burzovne indekse
LONDON,FRANKFURT, 18. veljače 2008. (Hina/Reuters) – Europski burzovni indeksi u ponedjeljak su poskočili pod utjecajem dobitaka u sektoru britanskih banaka i naftne industrije koji su ulagačima pomogli nadoknaditi dio izgubljenog u trgovini krajem prošlog tjedna.
Londonski Ftse indeks bio je na dobitku oko 1,7 posto, dosegnuvši 5.887 bodova. Frankfurtski DAX indeks bio je na gotovo istom postotnom dobitku, popevši se na 6.948 bodova.
Britanske banke bile su najveći dobitnici pod utjecajem očekivanja isplate većih dividendi te priča da će privremena nacionalizacija posrnulog britanskog hipotekarnog zajmodavca Northern Rocka na koju se odlučila britanska vlada usporiti pogoršanje uvjeta na tržištu hipotekarnih zajmova.
Barclaysove su dionice ojačale 5,0 posto, Royal Banka za 3,4 posto a HSBC-a za 2,3 posto.
Od ostalih pripadnika toga sektora značajnije je ojačala dionica švicarske banke Credit Suisse, u visini gotovo 3,0 posto. Povod njihovu jačanju bila je vijest u medijima da je katarski državni stabilizacijski fond kupio dionice u toj švicarskoj banci.
Značajnije su dobitke ostvarile i dionice naftnog sektora, pod utjecajem rasta cijena nafte prema 96 dolara po barelu na svjetskim tržištima. Predvodnici te industrije BP, Shell i Total redom su zabilježili rast cijene dionica od 1,0 do 1,8 posto.
Pa ipak, analitičari drže da će rast cijena dionica biti kratkog daha te da je općenito ozračje na tržištima i dalje negativno, s obzirom na goleme otpise na koje su banke primorane uslijed kreditne krize.
Skandalom pogođena Societe Generale i njezin konkurent BNP Paribas, te britanska banka Barclays ovaj će tjedan objaviti rezultate poslovanja, što će privući veliku pozornost ulagača radi dobivanja boljeg uvida u njihovo zdravlje.
“Fokus će ovaj tjedan biti na bankama i rezultatima poslovanja koje će ulagači pomno razmotriti”, kazao je Justin Urquhart Stewart iz 7 Investment Managementa.
Indeks Tokijske burze Nikkei bio je na manjem dobitku, od 0,09 posto, završivši poslovanje na 13.635 bodova.
put od sheratona do sda, ako kome treba [smiley] – ovo je za fazana.
ona roza linija – ide se tramvajem devetkom do heinzelove (tak je bar bilo prije deset godina), pa onda pješke dolje do SDA – ona plava linija.
tak je to kad nema metroa.
ak netko ima bolji i lakši put, nek pomogne. [smiley]
put od sheratona do sda, ako kome treba [smiley] – ovo je za fazana. ona roza linija – ide se tramvajem devetkom do heinzelove (tak je bar bilo prije deset godina), pa onda pješke dolje do SDA – ona plava linija. tak je to kad nema metroa. ak netko ima bolji i lakši put, nek pomogne. [smiley]
jel se to meni čini ili ja vidim glavu i rame na ovom tvom putokazu
[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
put od sheratona do sda, ako kome treba [smiley] – ovo je za fazana.
ona roza linija – ide se tramvajem devetkom do heinzelove (tak je bar bilo prije deset godina), pa onda pješke dolje do SDA – ona plava linija.
tak je to kad nema metroa.
ak netko ima bolji i lakši put, nek pomogne. [smiley]
Pa di bas naveo covjeka koso po heinzelovoj, preko 2-3 trake u svakom smjeru. Nevolis ga, a?
Pa di bas naveo covjeka koso po heinzelovoj, preko 2-3 trake u svakom smjeru. Nevolis ga, a?
to je zato što drukam nadolje na JDPL …
[smiley]
I koja su sada mišljenja ?[cry][tongue]
BUŠ SE UZDRŽAO OD FORMALNOG PRIZNAVANJA
POLITIKA – SVET I MI – Ponedeljak, Februar 18, 2008 15:04
Američki predsednik Džordž Buš izjavio je da je Kosovo nezavisno, ali se uzdržao od formalnog priznavanja jučerašnje jednostrane promene statusa.
U intervju za En-Bi-Si Buš je rekao i da će njegova administracija pratiti kako kako će se stvari danas razvijati.[bye][bye][bye][bye][bye][bye]
pero: ” Nije Vranjo bio vizionar (odakle m ie znana ova riječ :)), nego su Srbi vodili smušenu politiku, odnosno politike. Trebalo bi reći :Hvala Srbi. ” da.da. Vranjo je bio vizionar, povjesničar i točno procijenio stanje stvari u budućnosti! Franjo živi vječno![thumbsup]
moram priznat, dok je Francek bio ziv nisam bio neki veliki fan, dosta je zbrljao
ALI – to je covjek koji je bio prvi nas Predsjednik i zasluzio je malo vise postovanja od svih Hrvata
svaki put kad dodjem u Hrvatsku iznenadim se – po Zagrebu nigdje ni trga ni ulice ni spomenika, kao da ga nije ni bilo,
trebalo bi to promjenit – mi Hrvati se ne smijemo sramit svog prvog predsjednika
toka:
”
pero: ” Nije Vranjo bio vizionar (odakle m ie znana ova riječ :)), nego su Srbi vodili smušenu politiku, odnosno politike. Trebalo bi reći :Hvala Srbi. ” da.da. Vranjo je bio vizionar, povjesničar i točno procijenio stanje stvari u budućnosti! Franjo živi vječno![thumbsup]
”
moram priznat, dok je Francek bio ziv nisam bio neki veliki fan, dosta je zbrljao
ALI – to je covjek koji je bio prvi nas Predsjednik i zasluzio je malo vise postovanja od svih Hrvata
svaki put kad dodjem u Hrvatsku iznenadim se – po Zagrebu nigdje ni trga ni ulice ni spomenika, kao da ga nije ni bilo,
trebalo bi to promjenit – mi Hrvati se ne smijemo sramit svog prvog predsjednika
Onda drugi put malo bolje gledaj. Pored Trga Francuske Republike nalazi se Trg Franje Tuđmana.
Vidim vašu zbunjenost,
– ponovno je došlo vrijeme za javljanje vaše drage ministrice za EU integracije Ivane7.
– burza Vam pada, ali to ste primjetili i bez mene.
– zašto bi mogla još padati, zbog događanja u susjedstvu.
– pa što se događa ?
– zahebala sam situaciju s Slovenijom i Italijom.
– e sada nam ne treba još pogoršavati situaciju i na istoku.
– po meni su se Srbi i Kosovari trebali dogovoriti, ali kod ljutih neprijatelja nema dogovora.
– drago mi je što su Kosovari dobili svoju državu.
– ali ipak mi je i žao Srba, ipak i oni imaju neka prava.
– možda, ne možda nego sigurno sada slijedi raspad BIH, koja je već raspadnuta.
– a EU ukida granice, a u našem susjedstvu nove granice.
– kome nije jasno o čemu se radi, biti će mu jasnije kada pogleda Crobex.
– tipičan Balkan i Balkanska posla, moli se da susjedu krepa krava.
Pozdrav !
Vidim vašu zbunjenost, – ponovno je došlo vrijeme za javljanje vaše drage ministrice za EU integracije Ivane7. – burza Vam pada, ali to ste primjetili i bez mene. – zašto bi mogla još padati, zbog događanja u susjedstvu. – pa što se događa ? – zahebala sam situaciju s Slovenijom i Italijom. – e sada nam ne treba još pogoršavati situaciju i na istoku. – po meni su se Srbi i Kosovari trebali dogovoriti, ali kod ljutih neprijatelja nema dogovora. – drago mi je što su Kosovari dobili svoju državu. – ali ipak mi je i žao Srba, ipak i oni imaju neka prava. – možda, ne možda nego sigurno sada slijedi raspad BIH, koja je već raspadnuta. – a EU ukida granice, a u našem susjedstvu nove granice. – kome nije jasno o čemu se radi, biti će mu jasnije kada pogleda Crobex. – tipičan Balkan i Balkanska posla, moli se da susjedu krepa krava. Pozdrav !
možeš li nam malo pojasnit zašto će se BiH raspast ? , hvala