BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Imao je i on par Porotherma u tom “zidu ulagačke boli” zadnjih nekoliko tjedana…ali mali…[thumbsup]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Kažu Hrvatska vlada teška 7 milja kuna … i to novine piši sa čak 7 milja kuna … ma katastrofa, pa vozač Kalmete ima 7 milja .. pa čemu te kartice, kakva je to debilana.

Cookie Monster

tom Rohatinskom najveća nočna mora je inflacija, izgleda da se protiv ničeg drugog niti ne zna boriti pa stalno drvi po istom, djelomično mislim da je i on krivac za ovaj posljednji pad na tržištu kapitala u Hrvata svojom restriktivnom monetarnom politikom kao i onim izjavama o prenapuhanosti tržišta od prije jedno dva mjeseca.

Osnovni cilj Hrvatske narodne banke je postizanje i održavanje stabilnosti cijena. Čovjek samo radi svoj posao [thumbsup]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

tom Rohatinskom najveća nočna mora je inflacija, izgleda da se protiv ničeg drugog niti ne zna boriti pa stalno
drvi po istom, djelomično mislim da je i on krivac za ovaj posljednji pad na tržištu kapitala u Hrvata svojom restriktivnom monetarnom politikom kao i onim izjavama o prenapuhanosti tržišta od prije jedno dva mjeseca.

Ipak se brine i za nas:

“Isti interes
Rohatinski je jučer također savjetovao poslovne banke da zaustave rast pasivnih kamatnih stopa, odnosno kamata na štednju, jer je to objektivno u njihovu interesu. HNB vjeruje da je sadašnja razina kamatnih stopa na oročene kunske depozite približno na razini očekivane stope tekuće inflacije i štiti njihovu realnu vrijednost. Veće kamate na depozite mogle bi dodatno destabilizirati i tržište kapitala, što ni bankama nije u interesu.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

” Osnovni cilj Hrvatske narodne banke je postizanje i održavanje stabilnosti cijena. Čovjek samo radi svoj posao [thumbsup]

slažem se da je to osnovni cilj narodne banke, no da li je stabilnost cijena alfa i omega. pogledajmo drugačije, više cijene=viši gospodarski rast=manja nezaposlenost. slabija kuna= jača platna bilanca=manji trgovinski deficit. većina ugovora hrvatskih firmi vezana je za tečaj eura, deprecijacijom eura prema kuni, ta poduzeća gube i to poprilično a da ne govorim da se time i direktno stimulira uvoz. ovakva poltika HNB-a ne liječi uzrok već samo sanira poslijedice i po meni je dugoročno neodrživa što nije samo moje mišljenje već i nekih uglednijih ekonomista od mene.
no dok god Roha radi za puk, dotle će biti u narodu obožavan, ne znam zašto me podsijeća na Druga Tita ili
Antu Markovića

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

@Deimos,

ma ne kažem da je tupav, daleko od toga, naprotiv, smatram ga stručnjakom a i sviđa mi se što je prilično neovisan u svom radu međutim mislim da ga je ipak pomalo vrijeme pregazilo

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

@febo

Ja isto mislim da je trebao dopustit da tecaj klizi. Sad je kasno, Hrvatska je toliko zaduzena da bi bila katastrofa da tecaj znacajnije padne.

@febo

Ja isto mislim da je trebao dopustit da tecaj klizi. Sad je kasno, Hrvatska je toliko zaduzena da bi bila katastrofa da tecaj znacajnije padne.

Ti nominalni pomaci nam ništa ne znače, jer još ako masa skuži da tečaj klizi, onda ćeš imati u cijeni ugrađenu inflaciju za 2 godine unaprijed…[smiley]

I ne do bok da radiš sa Todom pa da naplatu imaš 180….[sad]

mislim da ga je ipak pomalo vrijeme pregazilo

Jep, istu stvar rekli za Buffetta kad nije htio ulagat u dot.com dionice.

A gle šta je napravio burzama kad je rekao da će pogurat stvari sa 800 milijardi dolara, a Bush obećao 150.

No respect

@Deimos
, ma ne kažem da je tupav, daleko od toga, naprotiv, smatram ga stručnjakom a i sviđa mi se što je prilično neovisan u svom radu međutim mislim da ga je ipak pomalo vrijeme pregazilo

Sumnjam da ga je vrijeme pregazilo. Njemu su uvalili prepecen krumpir u ruke i sada on cini sto moze. Zahebali su oni prije njega kad su izvukli Keynesa iz naftalina i mislili da ce 70 godina staru teoriju (koja je dokazana u praksi) primjeniti na Rvacku uspjesno… kad su formirali jaku kunu odma na pocetku, kada su se svjesno (?) odlucili na uvoz a ne proizvodnju, itd…

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Ma to vam kod nas ide ovako: vlada u Hrvata voli radit velike podvige, koji su naravno trivijalni za izvest. Zato vole radit autoceste. Sto bi i idiot mogao, zaduzis se, napravis natjecaj i voila – cesta za par godina. Dobro, recimo da moras osigurat zemljiste, ali tu nema problema, jer su tvoji jarani vec sve pokupovali (naravno, na vrijeme si ih obavjestio o trasi).

Isto tako vam je sa inflacijom. Suzbijanje inflacije je politicka odluka, tehnicki jednostavno izvediva. Nema zemlje na svijetu koja nije suzbila inflaciju nakon sto je to politika odlucila. Dodatni bonus je sto su Hrvati povijesno isprepadani doticnom.

Može politička odluka, al ako nema tržišta…?!?[sad]

Presjeći hiperinflaciju je jedna stvar, a održavati je pod kontrolom niz godina je sasma neš drugo.

New Report

Close