BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kupujmo hrvatsko, nedamo naše tuđe nećemo.

Cookie Monster

gdje ulagati u dionice
Rusija možda najbolji izbor za ulaganje u 2008.

Kod odabira gdje ulagati u dionice ove godine najvažniji će biti procjena rasta gospodarstva zemlje, njezina izloženost kreditnoj krizi i općenito makroekonomska stabilnost, kaže Dario Vilović, fond menadžer Adriatica capitala

“Po tim kriterijima, Rusija bi se u 2008. mogla pokazati najboljim izborom za ulaganje”, kaže Vilović. Imovina pod upravljanjem Adriatica capitala koncem prošle godine iznosila je 40-ak milijuna kuna. Lani je to društvo za upravljanje investicijskim fondovima pokrenulo dva fonda s privatnom ponudom i dva dionička – AC Rusiju i AC Balkan. “S obzirom da se radi o dioničkim fondovima i budući da su pokrenuti tek prije kratkog vremena, još je teško govoriti o prinosima, pogotovo u aktualnoj situaciji globalnih korekcija cijena dionica. Uostalom, potrebno je najmanje godinu dana, pa i više da bi se prinosi fondova mogli realnije sagledati”, kaže Vilović.

U Adriatica capitalu ove godine najviše očekuju od fonda AC Rusija, koji ulaže u ruske sektore potrošačkih dobara, energetike i građevinarstva.”U trenutnoj situaciji na globalnim dioničkim tržištima rusko je tržište najmanje izloženo kreditnoj krizi jer je između ostalog udio bankarskog sektora u BDP-u znatno manji nego kod razvijenih zemalja”, ocjenjuje Vilović. Prednosti ulaganja u rusko tržište Vilović vidi i u procjenama analitičara o ovogodišnjem rastu BDP-a po stopi od 7,5 posto te golemom suficitu u vanjskotrgovinskoj razmjeni. U prilog toj zemlji idu i visoke cijene nafte, s obzirom da je značajan dobavljač energenata na svjetskom tržištu.”Politički rizik ulaganja u ruske dionice već je uračunat u cijenu”, ustvrdio je Vilović.

Dodaje i kako taj rizik i nije velik otkad je ruski predsjednik Vladimir Putin svog nasljednika u Kremlju odabrao iz najužeg kruga suradnika – Dmitrija Medvedeva. U fondu AC Balkan ove godine planiraju smanjivati izloženost na domaćem tržištu dionica. Kao razloge navode očekivanje velikih oscilacija cijena dionica kao i njihovih umjereniji rast u odnosu na 2007. “Politički rizik kod ulaganja na tržišta bivše Jugoslavije definitivno je porastao, stoga se nećemo previše izlagati na ta tržišta”, kaže Vilović. Diverzificirat će imovinu na ostala tržišta Balkana, isključivo zbog smanjivanja rizika, pri čemu smatraju da tržišta Turske, Grčke i Rumunjske imaju znatan potencijal za rast.

Napominje da će ubuduće i razina likvidnosti, a ne samo cijena dionica, na tim tržištima biti značajan faktor koji će fondovi morati uzimati u obzir kad ulažu na njih. Zasad u Adriatica capitalu ne najavljuju osnivanje novih fondova; ono će ovisiti o željama klijenata. “Nakon posljednje korekcije cijena očekujem da će se klijenti pojačano fokusirati na fondove koji nose manji rizik, poput onih koji ulažu blue-chip, balanced funds i value funds”, zaključuje Vilović za Hinin Financijski servis.
[pray][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Kacin optužio Sanadera da laže; Vlada odgovorila
Subota, 02.02.2008., 15:04

Kacin smatra da je Hrvatska vlada ne može uvesti Hrvatsku u EU

LJUBLJANA – Slovenski zastupnik u Europskom parlamentu Jelko Kacin izjavio je da Talijani od Hrvatske traže prepravljanje granica oko Jabuke, Palagruže i Visa.

Premijer Sanader konačno hrvatskoj javnosti mora reći istinu – izjavio je Kacin za Deutsche Welle. Tvrdi da je Italija od Hrvatske tražila da se granica ponovno razmatra i da se neke stvari otvore nanovo.

Smatra da je hrvatska vlada dvolična jer govori o ubrzavanju pregovora, a istodobno je svjesna da za to nije sposobna.

Hrvatska Vlada odmah je reagirala na Kacinove izjave, kojima je preneražena.

Ministarstvo vanjskih poslova poručilo je da Kacinove izjave nisu dostojne komentara te da će se hrvatsko – slovenske nesuglasice rješavati na dogovorenom satanku Jandroković – Rupel. Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun za Kacina nema previše riječi.

(Media servis/M. Čerina)

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

gdje ulagati u dionice
Rusija možda najbolji izbor za ulaganje u 2008.

Kod odabira gdje ulagati u dionice ove godine najvažniji će biti procjena rasta gospodarstva zemlje, njezina izloženost kreditnoj krizi i općenito makroekonomska stabilnost, kaže Dario Vilović, fond menadžer Adriatica capitala

“Po tim kriterijima, Rusija bi se u 2008. mogla pokazati najboljim izborom za ulaganje”, kaže Vilović. Imovina pod upravljanjem Adriatica capitala koncem prošle godine iznosila je 40-ak milijuna kuna. Lani je to društvo za upravljanje investicijskim fondovima pokrenulo dva fonda s privatnom ponudom i dva dionička – AC Rusiju i AC Balkan. “S obzirom da se radi o dioničkim fondovima i budući da su pokrenuti tek prije kratkog vremena, još je teško govoriti o prinosima, pogotovo u aktualnoj situaciji globalnih korekcija cijena dionica. Uostalom, potrebno je najmanje godinu dana, pa i više da bi se prinosi fondova mogli realnije sagledati”, kaže Vilović.

U Adriatica capitalu ove godine najviše očekuju od fonda AC Rusija, koji ulaže u ruske sektore potrošačkih dobara, energetike i građevinarstva.”U trenutnoj situaciji na globalnim dioničkim tržištima rusko je tržište najmanje izloženo kreditnoj krizi jer je između ostalog udio bankarskog sektora u BDP-u znatno manji nego kod razvijenih zemalja”, ocjenjuje Vilović. Prednosti ulaganja u rusko tržište Vilović vidi i u procjenama analitičara o ovogodišnjem rastu BDP-a po stopi od 7,5 posto te golemom suficitu u vanjskotrgovinskoj razmjeni. U prilog toj zemlji idu i visoke cijene nafte, s obzirom da je značajan dobavljač energenata na svjetskom tržištu.”Politički rizik ulaganja u ruske dionice već je uračunat u cijenu”, ustvrdio je Vilović.

Dodaje i kako taj rizik i nije velik otkad je ruski predsjednik Vladimir Putin svog nasljednika u Kremlju odabrao iz najužeg kruga suradnika – Dmitrija Medvedeva. U fondu AC Balkan ove godine planiraju smanjivati izloženost na domaćem tržištu dionica. Kao razloge navode očekivanje velikih oscilacija cijena dionica kao i njihovih umjereniji rast u odnosu na 2007. “Politički rizik kod ulaganja na tržišta bivše Jugoslavije definitivno je porastao, stoga se nećemo previše izlagati na ta tržišta”, kaže Vilović. Diverzificirat će imovinu na ostala tržišta Balkana, isključivo zbog smanjivanja rizika, pri čemu smatraju da tržišta Turske, Grčke i Rumunjske imaju znatan potencijal za rast.

Napominje da će ubuduće i razina likvidnosti, a ne samo cijena dionica, na tim tržištima biti značajan faktor koji će fondovi morati uzimati u obzir kad ulažu na njih. Zasad u Adriatica capitalu ne najavljuju osnivanje novih fondova; ono će ovisiti o željama klijenata. “Nakon posljednje korekcije cijena očekujem da će se klijenti pojačano fokusirati na fondove koji nose manji rizik, poput onih koji ulažu blue-chip, balanced funds i value funds”, zaključuje Vilović za Hinin Financijski servis.
[pray][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]

Naivan si. East-capital koji je pionir ulaganja u Rusiji smatra da niti ova godina neće donijeti značajniji prinos u Rusiji. Ovi naši potpuno su promašili temu i tržište…ali možda u 2009 krene i tamo..

...povijest se ponavlja...

kupujmo hrvatsko, nedamo naše tuđe nećemo.

Mislis: “Tudje necemo svoje nedamo!”

Kacin optužio Sanadera da laže; Vlada odgovorila Subota, 02.02.2008., 15:04 Kacin smatra da je Hrvatska vlada ne može uvesti Hrvatsku u EU LJUBLJANA – Slovenski zastupnik u Europskom parlamentu Jelko Kacin izjavio je da Talijani od Hrvatske traže prepravljanje granica oko Jabuke, Palagruže i Visa. Premijer Sanader konačno hrvatskoj javnosti mora reći istinu – izjavio je Kacin za Deutsche Welle. Tvrdi da je Italija od Hrvatske tražila da se granica ponovno razmatra i da se neke stvari otvore nanovo. Smatra da je hrvatska vlada dvolična jer govori o ubrzavanju pregovora, a istodobno je svjesna da za to nije sposobna. Hrvatska Vlada odmah je reagirala na Kacinove izjave, kojima je preneražena. Ministarstvo vanjskih poslova poručilo je da Kacinove izjave nisu dostojne komentara te da će se hrvatsko – slovenske nesuglasice rješavati na dogovorenom satanku Jandroković – Rupel. Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun za Kacina nema previše riječi. (Media servis/M. Čerina)

Covjek laprda u prazno iz razloga da bi ga glupi slovenski desnicari niskog stupnja inteligencije i dalje podrzavali, na temelju cije podrske on ulazi u slovenski parlament a i sire, te tako stjece veliku materijalnu korist za sebe.
Takve lopove koji ljude bacaju u rat radi svojih materijalnih interesa treba objesiti u javnosti.

@ wiking i delboy.

– Husein, Milošević, crkva, majčica Srbija, bolesni umovi …….
– puno toga ste napisali o čemu ja uopće nisam pisala.
– pisala sam protiv EU, o slovencima i Šengenu, zerpu i kako nas EU i Slovenija previše za#ebavaju.
– a kad ste u jednom postu proširili temu na Venezuelu i Kubu, napisala sam Vam samo istinu i ništa više.
– ja ne volim dezinformacije ili krive informacije.
– nisam ja protiv EU, ali sam debelo protiv na način na koji se to radi.
– jer sve to vodi Hrvatsku na jedan krivi put.
– a počeli smo raspravljati o Crobexsu.
Pozdrav !

LJUBLJANA – Slovenski zastupnik u Europskom parlamentu Jelko Kacin izjavio je da Talijani od Hrvatske traže prepravljanje granica oko Jabuke, Palagruže i Visa.

– uzmite u ruke knjige iz povijesti.
– Viška bitka.
– pa bilo je to jedno prije 100g, ali nije bitno, ukratko.
– Italija se je debelo sremila za tu bitku.
– svoj glavni brod su u Americi ojačavali specijalnim čelikom, u to vrijeme, to je bio nepotopivi brod.
– prvo su s diverzantima išli na presijecanje telegrafskih linija, ali su bili otkriveni i s Visa je upućen poziv za pomoć. (izgleda kako tada nisu imali mobitele).
– Talijanska flota je žestoko napala Vis.
– ali njihov admiral pravi grešku i odlučije se na desant za sutra ujutro.
– Visu dolazi pomoć iz Pule.
– i imamo poznatu Višku bitku na moru.
– talijanski glavni brod biva potopljen tako što se je jedan Austrijski zabio u njega.
– talijani bježe uz veliki broj žrtava.

– 2. svetski rat, ista priča.

– puno im smeta taj Vis i Palagruža jer se nalaze na sredini Jadrana i ne mogu slobodno ribariti do Splita.
– a ni s Istrom nisu sigurni je li to Slovenija ili Italija.
– ma govna su jedni i drugi.

Ivana7 ministrica za Europske integracije.

plavi: ” Ajde kaj je njima nek odustane od EU , evo nam Crobexa ispod 4 000 ” Točno, šta će nama Hrvatima ikakvo dostojanstvo i ponos kad treba na crobex mislit? Pa onima koji su ginuli u ratu su zadnje misli sigurno bile posvećene dionicama. Prejadno…

slazem se s jarmanom i reko bi nes plavom al mi je vjeko zabranio da ponavljam incidente s ine[cool]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

matrix90: ” [color=blue]Agrokor ulaže 40 milijuna eura u Makedoniju[/color] [color=black]Hrvatski koncern Agrokor izgradit će u Makedoniji ” – jesu li ovo oni što su dobijali firme za jednu kunu. – pa neka je bar netko, nisam ljubomorna. – a hoće li netko što uložiti u Hrvatsku, a da nije diskont, prodaja auta, osiguranje ili banka. – hoće li netko sagraditi koju tvornicu u Hrvatskoj. – danas sam loše volje. Pozdrav !

lola ribar, jedina hrvatska tvornica saniteta.. ja sam kao pravi rodoljub tamo ulozio[wink]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

matrix90: ” [color=blue]Agrokor ulaže 40 milijuna eura u Makedoniju[/color] [color=black]Hrvatski koncern Agrokor izgradit će u Makedoniji ” – jesu li ovo oni što su dobijali firme za jednu kunu. – pa neka je bar netko, nisam ljubomorna. – a hoće li netko što uložiti u Hrvatsku, a da nije diskont, prodaja auta, osiguranje ili banka. – hoće li netko sagraditi koju tvornicu u Hrvatskoj. – danas sam loše volje. Pozdrav !

lola ribar, jedina hrvatska tvornica saniteta.. ja sam kao pravi rodoljub tamo ulozio[wink]

treba razdvojiti politiku,ekonomiju i domoljublje svako za sebe.Da borili smo se za Hrvatsku al da mi i nasa djeca imaju bolji zivot.politicari ce se uvijek pljuvat medju sobom javno al kad su zajedno onda se ljube,lizu jedan drugom guzicu samo da bi pridobili glasove a najvaznija je EKONOMIJA.Ako ne zelimo EU bili bi slijepo crijevo na starom kontinentu i postali bi 2. Albanija prije 20 godina koju bi svi zaobilazili u sirokom luku.Da, prodajemo sve al globalizacija ne zaobilazi nikog,ne prodati to ne bi radilo duze od 3-4 godine.Inflacija od 50% dnevna,placa od 100 eura….nazalost tak bi izgledalo.Neko je napisao imali bi podrsku Rusije,Arapa…da ak bi njima prodali ono sto ne bi EU.Mislite da bi vas neko veliki podrzao ak nema koristi.Da, Slovenci nas karaju al oni su u EU i imaju veliku podrsku EU jer su njihovi clanovi,kad budemo i mi onda cemo i mi imati istu tu podrsku i mi cemo druge karati.Jeftina radna snaga u EU, al ce svi raditi za 500-1000 eura i zivjeti normalno,kupiti stan na kredit,auto…ili zelite prosjake na ulici koji idu od kontejnera do kontejnera.Jako volim Hrvatsku,za nju sam se borio i ponosan sam na nju,politicare i onako ne smatram ljudima,ekonomija je najvaznija jer od nje zivi cijela Hrvatska.Nismo mi jedna Norveska pa da imamo milijarde barela nafte i da nas bas briga za EU.Ponekad treba progutati ponos za boljitak Hrvatske,svi kukaju kad se udje u EU da im je lose od Ceha,Madjara,Slovenaca…al niko nije trazio da izadje iz nje.Najlakse je ovdje napisati ko svi i biti faca na forumu kak si ti veliki domoljub jer hebes EU,hebes Slovence,mi smo najjaci.Stvarnost je nesto drugo,sto kazete za Chaveza i Venezuelu kojoj se svi smijete jer je otkantala US,pitajte njihov narod kak su nekad zivjeli a kak sad zive ili Kubu i Srbiju,jel njima Rusi i Kinezi i Arapi pomazu pa bolje zive nego prije

kad sam otisao u njemacku pred 5 godina na nasim ulicama nije nitko kopao po kontejnerima.. tamo su bome kopali onda a sada kopaju i kod nas..

ivana moj duboki naklon

New Report

Close