Microsoft nudi 44,6 milijardi $ za Yahoo
http://biz.yahoo.com/ap/080201/microsoft_yahoo.html
Ovo: http://www.yahoo.com vrijedi kao cijeli naš BDP u 2007oj
ovo ima da pokrene trend rasta u amera živi bili pa vidjeli![thumbsup]
Microsoft nudi 44,6 milijardi $ za Yahoo
http://biz.yahoo.com/ap/080201/microsoft_yahoo.html
Ovo: http://www.yahoo.com vrijedi kao cijeli naš BDP u 2007oj
ovo ima da pokrene trend rasta u amera živi bili pa vidjeli![thumbsup]
Anketa Jutarnji list:
Hrvatska vlada treba odustati od:
primjene ZERP-a 11,61%
zabrane pušenja 22,83%
ulaska u EU 65,55%
Ukupno glasova: 1016
[smiley]
Anketa Jutarnji list: Hrvatska vlada treba odustati od: primjene ZERP-a 11,61%
zabrane pušenja 22,83%
ulaska u EU 65,55%
Ukupno glasova: 1016 [smiley]
[sad][angry]
Ajde kaj je njima nek odustane od EU , evo nam Crobexa ispod 4 000
Točno, šta će nama Hrvatima ikakvo dostojanstvo i ponos kad treba na crobex mislit? Pa onima koji su ginuli u ratu su zadnje misli sigurno bile posvećene dionicama.
Prejadno…
Bravo plavi, od EU nema odustajanja ni pod koju cijenu. Šta će nam dostojanstvo kad je crobex u pitanju. Tisuće Hrvata su poginule za naše dionice, zato sad svi lijepo na koljena i lizat dupe svakom strancu koji nas ucjenjuje. To je put u sretnu budućnost
Ajde kaj je njima nek odustane od EU , evo nam Crobexa ispod 4 000
– ma neka Crobex ide i ispod 100, ja sam protiv EU, (u dionicama sam 100%).
– je li znate kako smo mi prodali skoro sve banke, a ovo s čime se trži, mrvice od dionica tih banaka.
– prodali i Plivu, ali ona sada dijeli dobru dividendu.
– sada samo čekamo kako će nam netko ponuditi 3.500kn kako bi se uspijeli riješiti i INE.
– prodali hotele.
– dali Todoriću i ekipi gratis tvornice, a sada najednom sve to vrijedi jako puno, ali i tu se trguje s mrvicama toga kapitala.
– još nešto malo toga treba isprodavati strancima i riješili smo se i te muke.
– a imaćemo mi i dalje Crobex, moći ćemo trgovati Pounjem, Homosom, Industrogradnjom……….
– za one koji žele više biti će Srbija, EU, Amerika.
– kad bi se mene pitalo, ja bih toj EU uvela puno čvršće granice nego oni nama.
– bila bi dva ulaza u HR, za Srbe , Turke, Afrikance i ostale vam EU, slobodno bez čekanja.
– za EU, rigorozna kontrola, pogotovo za Slovence, svaki auto jedan sat pregled, normalno jedan veliki kontejner u koji bi sami morali bacati hranu i piće, jer se takve stvari moraju kupovati u Hrvatskoj a ne donositi iz EU.
– normalno pao bi nam turizam, ali i uvoz.
– kod nas bi se počelo proizvoditi i raditi.
– a imali bi i veliku podršku, Rusije, Arapa, Kine, Indije, pa ima i drugih tržišta osim EU koji nas samo želi jeftino kupiti.
– i što ćete Vi raditi u takvoj Hrvatskoj koja je u EU.
– biti ćete samo jeftina radna snaga.
– a nećete niti na burzi profitirati jer će njome manipulirati neki veći igrači koji sigurno neće biti iz Hrvatske.
– ma mogla bi ovako pisati do sutra.
– ali zapamtite, nije Vam sve ni u novcu, znam puno njih koji su puno toga prodali a danas nemaju ništa.
– pa zar i sama Hrvatska nije puno toga prodala i danas nema ništa, griješim ostali su neplaćeni krediti i jako skupa kuna.
Pozdrav i sretno Vam bilo u EU, ali bez mene !!!!![cool]
slažem se sa ivanom … ne mora eu kupovat od nas, ionako ništa ne žele, ali ako želite kupit mercedesa uvijek će vam prodat. treba se postavit čvrsto, talijani će ipak htjet kod nas na more se brćkat, također i janezi, a onda opleti, onaj tko kaže da je hrvatska skupa nema pojma kako je vani, odi u bugarsku i tursku pa vidi šta nude za te pare …… , bio sam u turskoj i bugarskoj 4 tjedna i nisam se imo di okupat ..
[color=blue]Agrokor ulaže 40 milijuna eura u Makedoniju[/color]
[color=black]Hrvatski koncern Agrokor izgradit će u Makedoniji dva otkupna centra za oko sto tisuća tona poljoprivrednih proizvoda koji će se prodavati u regiji i u Europi, a cjelokupnom investicijom od 40 milijuna eura planira se i povećanje proizvodnje povrća pod staklenicima i plastenicima, izjavili su u petak u Skoplju, makedonski premijer Nikola Gruevski i potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić.[/color]
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/prehrana/agrokor-ulaze-40-milijuna-eura-u-makedoniju,7745.html
ZERP, vezano uz prethodni post.
– što je ZERP nisam imala pojma kao ni većina u HR.
– ali me je interesiralo pa sam pitala jednog ribara, ukratko što mi kaže.
– većina zemalja je proglasilo 200Nm svojim teritorijalnim morem, znači more koje je i teritorij te države.
– naše teritorijalno more je 12Nm od vanjskih otoka. (1Nm = 1.852m)
– kad bi proglasili 200Nm došlo bi se do Italije jer je Jadran mali.
– još od YU postoji podjela sredine Jadrana s Italijom.
– kad ribari odu loviti tunu koja je u sredini Jadranskog mora, moraju paziti gdje se nalaze.
– riba je općenito slabo pametna te ne poznaje granice, a iste bez problema i putovnice prelazi.
– sada kada je ta tuna prešla crtu sredine Jadrana ribu love samo talijani, oni su proglasili svoj ZERP, naši ribari nemaju pravo ići za tom tunom, talijani im mogu zaplijeniti brod.
– ali kada je ta glupa tuna opet skrenula ka našim vodama, sada talijani slobodno mogu doći na 12Nm do Kornata, a dođu i bliže,
– znači mi kod njih ne smijemo, a oni kod nas slobodno.
– Slovenci također smatraju kako imaju slobodno pravo ribolova do np. ispred Dubrovnika.
– e stvarno smo jadni kad moramo pristati na njihove ucijene.
– i što će Vam takva EU.
– kažu kako mi kad bi i proglasili ZERP, nemamo adekvatne brodove kojima bi štitili takav pojas otvorenog mora.
– ma sve se može kad se hoće.
– postave se mine na toj crti, tunama i ostalim ribama neće ništa štetiti, ali će biti neprobojno za talijanske ribarice.
– a za slobodni brodski promet ionako postoje prometni koridori.
– a kako bi postupala na granici s njihovim državljanima već sam pisala.
Pozdrav !