BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pedigree Pal, prolazi?[lol]

Pa moze i dionice Pedigre Pala nije frka [thumbsup]

Nakon što su nas Ameri uvjerili da je svud u svijetu pa i kod nas recesija, evo sad će nas uvjeriti i da nam riba ne valja.[angry]

Tuna u sushi barovima na Manhattanu sadrži nedopustivo visoku razinu žive, otkriva New York Times. Najlošija je najskuplja, plavoperajna tuna, koja se tovi i u Jadranu

ZAGREB – Američka Administracija za hranu i lijekove (FDA) dosad je smatrala da je zbog visoke razine žive za trudnice i djecu opasna konzervirana tuna, no istraživanje New York Timesa pokazuje da i svježa riba uglavnom sadrži previsoke količine tog opasnog elementa.

Mediteran bogat živom

Prof. dr. Emil Srebočan, sa Zavoda za farmakologiju i toksikologiju Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, kaže da najviše žive sadrži meso riba iz Mediteranskog mora.

– Zna se da je sredozemni bazen bogat živom. Imate rudnik žive u Idriji, Italiji, Francuskoj i Africi. Žive na ovom području prirodno ima u tlu, pa je ona milijunima godina ispiranja ušla i u vodu. Uz to, pri svakoj tektonskoj promjeni oslobađa se neka količina žive – kaže Srebočan.

Njegovo je istraživanje pokazalo da je 41 posto uzoraka plavoperajne tune tovljene u Jadranu sadržavalo više razine žive od onih koje dopuštaju hrvatski propisi i propisi EU. Do sličnih ili još lošijih rezultata došli su i znanstvenici iz Italije i Španjolske. Istraživanja sustavno pokazuju da najviše žive ima u plavoperajnoj tuni, koja je i najskuplja.

Hrvati jedu malo ribe

– Problem je u tome što je riječ o obliku koji se zove organska metil živa, koja je posebno opasna jer je topiva u masti, vrlo lako prolazi kroz stanične barijere, lako se resorbira, a teško izlučuje. Ima tendenciju nakupljati se tijekom života i visoko u hranidbenom lancu, pa ribe grabežljivice, poput tune, morskog psa ili sabljarke, imaju iznimno mnogo više razine žive – objašnjava Srebočan. Kaže kako ipak, s obzirom na to koliko Hrvati malo jednu ribu, nema razloga za paniku, a dodaje i da se većina tuna iz Jadrana proizvodi uglavnom za japansko tržište.

– Opasno je jesti puno i stalno – kaže Srebočan i dodaje da se ipak ne preporuča da tunu jedu trudnice i djeca u rastu.

hrco ak nabijas postove koje kakvim glupostima to ti nece pomoci.Moderator procijeni po tvojim postovima kolko su korisne informacije,koje znanje posjedujes znaci FA ,TA,informacije svjeze…i kad neki iskusni stari lisac na forumu zatrazi da te se odmoderira to se napravi.Mislim da sam ti pomogao[thumbsup]

Ma ok sve to što kažeš, ali šta trebam biti diplomirani ekonomist ili magistar ekonomije pa da onda mogu nekome objasniti nešto vezano uz TA ili FA ili nešto slično, a što se tiče informacija nađe su i tamo, ali ih ne iznosim jel ću biti ili druker ili ‘to si sigurno na placu čuo’. Došao sam na forum da nešto pametno pročitam, nešto novo naučim ili da postam trenutačno stanje na dionici ako stignem.
A sad kako može moderator procijeniti jel moje mišljenje pametno ili glupo[huh][huh] kad je to MOJE mišljenje. No, da ne dužim, evo kao 1-godišnji korisnik predlažem kolegu pod nickom Hrco da ga se više ne moderira, [wink][wink][wink]…

sutra uz vecernji list i knjiga “PROFESIONALNO KLADJENJE” , samo se nadam da cu oloviti koji primjerak , jer ovo investiranje bas ne ide ove godine .[lol]

najvrednije stvari u životu su besplatne

sutra uz vecernji list i knjiga “PROFESIONALNO KLADJENJE” , samo se nadam da cu oloviti koji primjerak , jer ovo investiranje bas ne ide ove godine .[lol]

– moj savjet, to ne kupuj.
-ništa pametno u njoj nećeš naći, što u njoj piše sve si već čuo
-a moraš imati malo sreće, i ona stara” e da je bilo ,onda bi bilo la la la
[pray]

Nevera:

“ipak hvala na savjetu

– moj savjet, to ne kupuj.
-ništa pametno u njoj nećeš naći, što u njoj piše sve si već čuo
-a moraš imati malo sreće, i ona stara” e da je bilo ,onda bi bilo la la la
[pray]

pa nisvi valjda shvatio ozbiljno [thumbsup][thumbsup]

najvrednije stvari u životu su besplatne

-hmm, neznam na šta misliš ??

-sad je gospon Željko Kardum fino govorio, u poslovnom klubu!!!

wiking:

hrco ak nabijas postove koje kakvim glupostima to ti nece pomoci.Moderator procijeni po tvojim postovima kolko su korisne informacije,koje znanje posjedujes znaci FA ,TA,informacije svjeze…i kad neki iskusni stari lisac na forumu zatrazi da te se odmoderira to se napravi.Mislim da sam ti pomogao[thumbsup]

Ma ok sve to što kažeš, ali šta trebam biti diplomirani ekonomist ili magistar ekonomije pa da onda mogu nekome objasniti nešto vezano uz TA ili FA ili nešto slično, a što se tiče informacija nađe su i tamo, ali ih ne iznosim jel ću biti ili druker ili ‘to si sigurno na placu čuo’. Došao sam na forum da nešto pametno pročitam, nešto novo naučim ili da postam trenutačno stanje na dionici ako stignem.
A sad kako može moderator procijeniti jel moje mišljenje pametno ili glupo[huh][huh] kad je to MOJE mišljenje. No, da ne dužim, evo kao 1-godišnji korisnik predlažem kolegu pod nickom Hrco da ga se više ne moderira, [wink][wink][wink]…

gledaj za informacije koje pronadjes stavis i izvor(link) i to nije drukanje,za FA i TA ak neko trazi medju dionicama ili friski ne zna sto je fino mu objasnis.Ponekad je dobro i prokomentirat P/E,B/V,NAV…da bi i drugi mozda uocili priliku ili bjezali iz nje i naravno ne se svadjati i psovati,biti sarkastican…[wink]

više boli kada drugome raste, nego li kada tebi pada

Hvala Vjeki na ukazanom povjerenju![thumbsup]
Nadam se da ga neću prokockati!
I hvala Wiking-u…

Hvala Vjeki na ukazanom povjerenju![thumbsup] Nadam se da ga neću prokockati! I hvala Wiking-u…

[lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
Mislim da ti povjerenje jos nije ukazano.[lol] [lol] [lol]
Bilo bi bolje da zahvalis gresci kod Poslovnog, jer ako malo bolje pogledas nitko nije moderiran.
Vise srece drugi puta![bye][lol] [lol]

hrco: ” Hvala Vjeki na ukazanom povjerenju![thumbsup] Nadam se da ga neću prokockati! I hvala Wiking-u… ” [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] Mislim da ti povjerenje jos nije ukazano.[lol] [lol] [lol] Bilo bi bolje da zahvalis gresci kod Poslovnog, jer ako malo bolje pogledas nitko nije moderiran. Vise srece drugi puta![bye][lol] [lol]

Nema veze, bilo je lijepo vidjeti da nisam pod moderiranjem, al kao što kažeš – više sreće drugi put![wink][wink]

Nema veze, bilo je lijepo vidjeti da nisam pod moderiranjem, al kao što kažeš – više sreće drugi put![wink][wink]

Lijepo je osijetiti trenutak slobode, je li?
Sad vidis kako je ptici kad je puste iz gajbe.[lol]
Kad bi Poslovini odlucio odmoderirati svu ekipu na forumu ta sloboda bi ti izblijedila naglo.
Zato sto vise ne bi bilo forumasa prvog (zasluzeno ili ne) i drugog reda. Ovi prvog reda bi bili revoltirani gubitkom patronalne pozicije [angry] kolike god dobrice bile. Ljudska priroda.
Sloboda postoji samo kad je selektivna prema ljudima. A sad i ja laprdam…[wink]

New Report

Close