Saladin: ” Fondovi će rasturat u 2008-oj! … Imam osjećaj da će 2008 bit jača od prethodne ” “osjecati” je d*** znati na cemu baziras taj “osjecaj”
na tome šta krećemo sa niže pozicije nego prošle a mislim da ćemo završit na višoj od ove. , iako puno toga ovisi o ovom mjesecu. na ničamu ga ne baziram, jdnostavno imam osjećaj [pray][thumbsup]
Premješteno iz teme: [color=blue]INA (INA-Industrija nafte d.d.)[/color]
Mene zanimaju igrači koji neprekidno pišu na temi korekcija ,a burza se zeleni zašto moderatori to dozvoljavaju ?
Ili i oni sami imaju prste u pekmezu?
ako pustaju tebe da pises, sto ne bi i njih?
Vlada nastavlja s trendom povećanja izdavanja broja radnih dozvola za strance pa ih za iduću godinu planira ukupno 8.438
Prvi put se predviđa uvoz radnika u prerađivačkoj industriji, informatici te u području razminiranja. Tradicionalno, najviše radnika nedostaje u brodogradnji i građevinarstvu, a deficitarna su zanimanja zavarivači, brodomonteri, brusači, čistači kovina, tesari, zidari, armirači, betonirci
Izvor N.list
[color=blue]Zlomrex za Željezaru Split nudi 450,13 kuna po dionici[/color]
[color=blue]Igor Pokaz novi predstojnik ureda predsjednika Uprave[/color]
[color=blue]Hrvatsko IT tržište u 2007. prvi put premašilo milijardu dolara[/color]
Ipak je Jurčić imao pravo sa revitalizacijom tekstilne industrije. Ovi rade punom parom
[color=blue]Hrvatsko IT tržište u 2007. prvi put premašilo milijardu dolara[/color]
To je zato sto je dolar pao… [tongue]
Vlada najavila mogućnost likvidacije brodogradilišta
Ne navodi se kojim brodogradilištima najviše prijeti »ključ u bravu«, no dosad se spekuliralo da su kandidati »Kraljevica« i »Brodotrogir«. Takva je mogućnost otvorena od početka sljedeće godine, ako se ne dokaže dugoročna poslovna održivost.
Izvor N.list
Hrvati i Austrijanci se bore za riječku zaobilaznicu
Neslužbeno se procjenjuje da bi ponuda hrvatske poslovne udruge (Hidroelektra, Viadukt, Konstruktor iz Splita te Strabag čija je tvrtka registrirana u Hrvatskoj) financijski mogla biti najpovoljnija. Graditelji bi mogli biti izabrani već do kraja godine
U »Autocestu Rijeka – Zagreb« stigle su ukupno tri ponude na natječaju za gradnju oko devet kilometara duge nedostajuće trake riječke zaobilaznice između Diračja i Orehovice. Ponude su jučer otvorene u sjedištu ARZ-a u Zagrebu i od tog trenutka počeo je teći rok od 30 dana u kojem se mora donijeti odluka o izboru graditelja građevinski najteže i prometno najvažnije dionice riječke obilaznice.
Izvor N.list
Nogometaši hrvatske napravili odličnu reklamu našem turizmu ali za privlačenje ruskih gostiju potrebno je nešto više
Konobari – učite ruski
Rusi su odlični gosti, mnogo troše, vole druženja i ugodno se osjećaju kod nas. U sadašnjoj situaciji naši bi ugostitelji morali imati više konobara koji znaju ruski jezik, barem ono najosnovnije. Sreća je da su nam jezici slični pa se razumijemo, kažu Mara Sudar direktorica zagrebačkog »Metrol toursa«