http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,11,29,vlada_zakoni,100028.jl
“Članovi Vlade izglasali su, među ostalim, Pretpristupni ekonomski program (PEP) za razdoblje od 2008. do 2010 ”
” O važnosti tih odluka dovoljno govore činjenice da se Vlada, primjerice u PEP-u, obvezala Europskoj Uniji kako “u narednom razdoblju neće biti povećanja niti uvođenja novih poreza koji bi opteretili gospodarstvo “[thumbsup]
Toliko o PKD-u , idemo dalje.[cool]
Mislim da je oko PKD podignuto previše prašine. Naravno svima nama ulagačima u interesu je da PKD-a ne bude. Ipak smatram da nije tako opasno kao što se predstavlja. U programu se ističe da bi se porez plaćao u visini 10% ali na dobit ostvarenu prodajom dionice koju je ulagač kupio prije manje od godinu dana. Obveza plaćanja poreza odnosi se samo na one koji od ovakvih trgovina ostvare dobit veću od 50K unutar jedne kalendarske godine. Što znači da onaj tko ostvari dobit veću od 50K,npr. 65K platio bi 10% na 15K, odnosno 1500,00 kn. Nije mi poznato da negdje stoji službeni prijedlog o detaljima zakona, ali stalno nešto dadju i mijenjaju, a kao i u svemu nakon 2-3 godine od početka primjene ispravljale bi se greške. Smatram da porast ili pad portfelja u samo nekoliko dana može dostići vrijednost poreza koji bi se platio. Zato nema razloga za ovakvu paniku. Moje osobno mišljenje je da će porez biti ,ili neće biti uveden, bez obzira tko bio na vlasti. Ali smatram da se treba usredotočiti, ako bude potrebno kako se nositi s njim, a ne stvarati paniku.
Kolega Zeus, ja osobno mislim da PKD predstavlja problem i za tzv.male ulagače koji imaju portfelj u vrijednosti i manjoj od 50 000 kn zbog efekta koji će nastati ako se porez uvede. Naime, pokušajte izračunati koliki će porez plaćati za svoje transakcije “veliki” ulagači tj.fondovi. Oni su razlog zbog kojeg i malim ulagačima portfelj raste, oni su razlog zbog kojeg i ja i vi zarađujemo. Oni imaju strašnu kapitalnu moć na našem tržištu kapitala (1/3 kapitala je u rukama fondova).
Uvede li se porez, fondovi odlaze.
Nema fondova, nema vaše i moje zarade.
Razumijete li sada problematiku uvođenja PKD-a?
Nema mjesta panici?
Ima kolega, ima.
uvođenjem PKD-a će uništiti špekulante i to je dobro!
moja obitelj bi bila sretna da zaradi toliko da bi uopće platila porez![smiley]
[color=blue]Preokret u SDP-u: Milanović mijenja Jurčića!
[/color]
Neven Barković
neven.barkovicatcharbusiness.hr 30.11.2007 10:10
Pročitaj komentare(3)
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović odlučio je da će u Vladi koju misli sastaviti premijer biti on osobno, a ne dosadašnji kandidat SDP-a Ljubo Jurčić.
Milanović je takav preokret najavio na žurno najavljenoj press konferenciji koja se upravo održava u prostorijama SDP-a na Iblerovom trgu.
Milanović je ustvrdio kako će u novoj Vladi Jurčić dobiti mjesto potpredsjednika Vlade zaduženog za gospodarstvo
[sad]
fondovi već sada plaćaju porez na dobit, znači uvođenjem PKD-a ništa se bitno neće promjeniti fondovima već će vlasnici udjela u fondovima bit oporezovani PKD-om na zaradu. Fondovi sigurno uvođenjem PKD-a ne odlaze sa niti jednog tržišta pa tako niti sa našeg.
Inače, špekulanti su glavni motor pokretač svih tržišta kapitala. kad god dođe do krize upravo su špekulanti ti koji održavaju likvidnost tržišta, znači njihova je uloga skroz pozitivna. da nestane špekulanata sa tržišta, nestalo bi i samog tržišta. toliko o ulozi špekulanata. ono na što si vjerojatno mislio, sitni su daytraderi amateri
koji često osim što sami izgube i sruše cijenu pojedinih dionica onako usput. da u tom djelu se slažem s tobom da bi PKD vjerojatno takve udaljio sa tržišta i to bi bilo pozitivno.
Uvede li se porez, fondovi odlaze. Nema fondova, nema vaše i moje zarade. Razumijete li sada problematiku uvođenja PKD-a? Nema mjesta panici? Ima kolega, ima.
Po toj logici fondovi bi radili na malom broju tržišta.
Po toj logici fondovi bi radili na malom broju tržišta.
Točno, rekoh ja, alkohol nije nešto zdravo i prilikom dolaska na forum ne bi ga se smjelo konzumirati.
Takve gluposti koje možeš pročitati nisu djelo glupih ljudi, već ljudi pod utecajem alkohola.
_Link: ” Po toj logici fondovi bi radili na malom broju tržišta. ” Točno, rekoh ja, alkohol nije nešto zdravo i prilikom dolaska na forum ne bi ga se smjelo konzumirati. Takve gluposti koje možeš pročitati nisu djelo glupih ljudi, već ljudi pod utecajem alkohola.
da, tako je.[smiley] uvedimo 0 promila za pristup forumu, a svaki novi koji pristupi neka ga Vjeko prethodno natjera da duva u Drager.
Samo za neke bi se ovdje onda moglo reći da su i pod utjecajem LSD-a sukladno porukama koje šalju na forum a ne samo alkohola, a kako onda taj problem rješit?[smiley][tongue][sad]
TROŠKOVI ŽIVOTA
Zbog novog vala poslupljenja sve je veći nesrazmjer između potreba i prihoda obitelji
Građani sve više tonu u dugove