BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

pravedno , nego što!!!
pa na svaki prihod plaćaš porez pa ćemo i na ovaj… zašto bi to bilo loše…
a što se tiče članica EU koje nemaju PKD tomu je razlog jer još nisu na razini da bi ga uvodili… kad požele uvesti € i biti dio i ‘monetarne unije’ morat će ga uvesti

[b]Uvijek imaj na umu da je put samo put. [/b] [i]Carlos Castaneda 'Učenja Don Juana: Znanje Jaqui Indijanaca' [/i]

Pa nece burza propast ako uvedu PKD, a ustalom mislim da je uvodjenje poreza pravedno!

Za poreze i uredno plaćanje poreza inače jesam kao i vi kolega. Normalno je davati “caru carevo”. Na kraju ne plaćamo porez Borgovcima, već valjda sami sebi. Svaki građanin RH (pa makar radio i u državnoj upravi) iza 16:00 h postaje najobičniji građanin.
Ipak, ne slažem sa vama u ovom vašem zaključku.
Naime, PKD nema veze sa “pravednošću” ovaj put.
PKD nema za početak ekonomsku osnovu (opravdanost), nema čak ni pravnu.
PKD-om bi se jedna te ista stvar oporezivala trostruko.
Porez je uredno plaćen i bez uvođenja PKD-a.

Jet: Are You Gonna Be My Girl?

Čehok: Pusić i Čačić izborni su gubitnici

29. studenoga – Ivan Čehok, varaždinski gradonačelnik i član pregovaračkog tima koalicije HSS-HSLS, izjavio je da velika zapreka mogućoj SDP-ovoj vladi može biti neslaganje čelnika HSLS-a s vodećim ljudima HNS-a. Čehok je rekao za Vjesnik da se Vesna Pusić i Radimir Čačić ponašaju tako bahato kao da su izborni pobjednici.

“Zapravo su veliki izborni gubitnici jer su najprije tvrdili da će dati premijera, pa onda “polupremijera” pa da će Čačić samo u Varaždinu dobiti 20 mandata…”, kaže Čehok. Također, ljute ga pokušaji Vesne Pusić da razdijeli njihovu koaliciju s HSS-om govoreći da je ključ rješenja u HSS-u.

“HSS i HSLS nastupaju kao koalicija i u pregovorima, svidjelo se to njima ili ne. Niti nas je Vesna Pusić spajala niti će nas razdvajati. HNS ima manje mandata od nas pa bi trebala shvatiti gdje joj je mjesto, a ne da se ponaša kao “mandatar” i razbacuje izjavama o tome tko jest, a tko nije dobrodošao u “njezinu” vladu, rekao je Čehok.

Otkrio je kako i Zoran Milanović dobro zna, jer mu je to jasno rekao, da se [color=blue]čelnici koalicije neće odazvati nijednom pozivu koji bi zajedno potpisali Milanović i Vesna Pusić.[/color]
Izvor: HRT

Odlična vijest, već se svađaju a tek su počeli razgovarat. Još kad se Čačić malo razbahati kako samo on zna bit će belaja…

Dugoročno, svi smo mrtvi

Neki strani ekonomista nedavno reče da takav porez nije dobar za zemlje u tranziciji jer je veliki rizik uključen u svako ulaganje u dionice tranzicijskih zemalja, pa bi to imalo loš efekat.

Premješteno iz teme: [color=blue]HT (HT-Hrvatske telekomunikacije d.d.)[/color]

Kada ce okupljanje istarskih forumasa ? [cool]
Izgleda da nas je malo.

...Imperare sibi maximum imperium est...

Financijska imovina stanovnika Hrvatske premašit će godišnji BDP zemlje.Financijska imovina stanovništva u Hrvatskoj porasla je prvenstveno zahvaljujući brzom razvoju tržišta kapitala
S očekivanim daljnjim dinamičnim rastom štednje, ukupna bi financijska imovina stanovništva Hrvatske već iduće godine mogla premašiti godišnji bruto domaći proizvod zemlje, proizlazi iz najnovijeg istraživanja UniCredit Grupe «Financijska imovina u zemljama Srednje i Istočne Europe».

Financijska imovina stanovništva je, mjerena udjelom u BDP-u, u Hrvatskoj tijekom 2006. godine ostvarila najdinamičniji rast među svim promatranim zemljama (s povećanjem od 11,5 posto u usporedbi s 2005.), zahvaljujući prvenstveno brzom razvoju tržišta kapitala i s njim povezanih novih oblika štednje, uključujući i ulaganja u mirovinske fondove (u drugom i trećem stupu) i životna osiguranja.

No, pritom je važno naglasiti da su značajan jednokratni utjecaj na povećanje financijske imovine kućanstava (koja je u prošloj godini u apsolutnom iznosu porasla za čak 25,1%) imali i povrat duga umirovljenicima i kompenzacije hrvatskim braniteljima putem posebnih fondova.

Financijske obveze hrvatskih kućanstava su, također, znatno porasle tijekom prošle godine (22,7% u apsolutnom iznosu; 4,5 % u udjelu u BDP-u), ponajprije uslijed iznimno brzog rasta stambenih kredita (33,3%). Slična se kretanja bilježe i tijekom ove godine, ali uz znatno umjereniji tempo porasta zaduženosti (oko 17% u apsolutnom izrazu) uslijed zaoštravanja monetarne politike.

“Hrvatska kućanstva se, uz slovenska i češka, po svim pokazateljima (udjelima imovine, obveza, neto imovine u BDP-u, per capita imovini i obvezama) svrstavaju u sam vrh analizirane skupine srednjih i jugoistočnih europskih tranzicijskih zemalja“, komentirao je istraživanje Goran Šaravanja, glavni ekonomist Zagrebačke banke te zaključuje da bi s očekivanim daljnjim dinamičnim rastom štednje, ukupna financijska imovina stanovništva Hrvatske već iduće godine mogla premašiti godišnji bruto domaći proizvod zemlje.

Istraživanje navodi da je financijsko bogatstvo kućanstava u zemljama Srednje i Istočne Europe u 2007. naraslo na 718 milijardi eura. (Bankamagazin)

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

PKD-om bi se jedna te ista stvar oporezivala trostruko.
Porez je uredno plaćen i bez uvođenja PKD-a.

ne bih htio opet ulaziti u žučnu raspravu o PKDu, ali jedno tehničko pitanje: što bi se oporezivalo dvostruko ili trostruko? molim odgovor samo na to a ne jeli to dobro, nije, kmeri, lopovi i sl.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

ne bih htio opet ulaziti u žučnu raspravu o PKDu, ali jedno tehničko pitanje: što bi se oporezivalo dvostruko ili trostruko? molim odgovor samo na to a ne jeli to dobro, nije, kmeri, lopovi i sl.

Uložio sam 100kn i otvorio novu firmu i 100%-tni sam vlasnik. Prve godine zaradio sam 20kn i na to platio porez na dobit od 4kn. Zatim tu firmu prodam nekome po 116kn i ponovo platim PKD na 16kn zarade od dionica. Dakle plaćam drugi puta porez na istu zaradu. Trebali bi odlučiti da li se plaća porez kad se zaradi ili kad se isplaćuje.

Ako SDP dođe na vlast vidjet ćete da od PKD u kratkom vremenu ništa. Možda tamo pred kraj mandata, ako koalicija uopće doživi to. Bila je to predizborna priča za sirotinju koja takve priče puši. Osim toga prevelika bi sućeljavanja unutar koalicije oko toga bila. Pusićka je jasno rekla na HTV-u da je ona protiv tog poreza i da će to pitanje rješiti. Ako dođe naredba iz vana za uvođenje PKD, što čisto sumnjam, onda ni HDZ ne pomaže

http://whycroatia.blogspot.com/

Uložio sam 100kn i otvorio novu firmu i 100%-tni sam vlasnik. Prve godine zaradio sam 20kn i na to platio porez na dobit od 4kn. Zatim tu firmu prodam nekome po 116kn i ponovo platim PKD na 16kn zarade od dionica. Dakle plaćam drugi puta porez na istu zaradu. Trebali bi odlučiti da li se plaća porez kad se zaradi ili kad se isplaćuje.

hm, ne znam. u tvom primjeru je prvi puta platila firma (na firminu zaradu), a ti na svoju kod prodaje firme. nisam siguran da je to dvostruko oporezivanje.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

škrtac: ” Uložio sam 100kn i otvorio novu firmu i 100%-tni sam vlasnik. Prve godine zaradio sam 20kn i na to platio porez na dobit od 4kn. Zatim tu firmu prodam nekome po 116kn i ponovo platim PKD na 16kn zarade od dionica. Dakle plaćam drugi puta porez na istu zaradu. Trebali bi odlučiti da li se plaća porez kad se zaradi ili kad se isplaćuje.” hm, ne znam. u tvom primjeru je prvi puta platila firma (na firminu zaradu), a ti na svoju kod prodaje firme. nisam siguran da je to dvostruko oporezivanje.

slazem se, nije dvostruko oporezivanje
ovdje u UK te uredno oporezuju upravo ovako, koliko znam RH je jedna od rijetkih zemalja gdje te ne oporezuju za kapitalnu dobit/ dividendu

[color=blue][/color]Sta ne moze sa pare, moze sa puno pare!

Ministar Primorac izjavio na Radio Splitu da će nova HDZ-ova vlada biti poznata za dva dana.[cool]Izvor:Nacional.

New Report

Close