zaboravih jednu sitnicu -> p.k.d. je tu da dugoročne poštene ulagače zaštiti od daytradera/špekulanata koji imaju brdo love i njome drmaju tržištem…
ako ste pažljivo slušali izjave crvenih po tom pitanuju onda ste čuli da bi se p.k.d. naplaćivao najvjerojatnije za periode držanja dionice kraće od 1-3 godine… sve preko toga bilo bi neoporezivo…
Čehok: Pusić i Čačić izborni su gubitnici
29. studenoga – Ivan Čehok, varaždinski gradonačelnik i član pregovaračkog tima koalicije HSS-HSLS, izjavio je da velika zapreka mogućoj SDP-ovoj vladi može biti neslaganje čelnika HSLS-a s vodećim ljudima HNS-a. Čehok je rekao za Vjesnik da se Vesna Pusić i Radimir Čačić ponašaju tako bahato kao da su izborni pobjednici.
“Zapravo su veliki izborni gubitnici jer su najprije tvrdili da će dati premijera, pa onda “polupremijera” pa da će Čačić samo u Varaždinu dobiti 20 mandata…”, kaže Čehok. Također, ljute ga pokušaji Vesne Pusić da razdijeli njihovu koaliciju s HSS-om govoreći da je ključ rješenja u HSS-u.
“HSS i HSLS nastupaju kao koalicija i u pregovorima, svidjelo se to njima ili ne. Niti nas je Vesna Pusić spajala niti će nas razdvajati. HNS ima manje mandata od nas pa bi trebala shvatiti gdje joj je mjesto, a ne da se ponaša kao “mandatar” i razbacuje izjavama o tome tko jest, a tko nije dobrodošao u “njezinu” vladu, rekao je Čehok.
Otkrio je kako i Zoran Milanović dobro zna, jer mu je to jasno rekao, da se [color=blue]čelnici koalicije neće odazvati nijednom pozivu koji bi zajedno potpisali Milanović i Vesna Pusić.[/color]
Izvor: HRT
ako ste pažljivo slušali izjave crvenih po tom pitanuju onda ste čuli da bi se p.k.d. naplaćivao najvjerojatnije za periode držanja dionice kraće od 1-3 godine… sve preko toga bilo bi neoporezivo…
Ako smo pazljivo slusali crvene, onda smo mogli cuti da je Ljubo zubo svaki put drugacije govorio o njemu (prvo koliko se sjecam spominjao je neki rok od 7 godina, da bi na kraju dosao na rok od 1 – 3 godine).
Isto tako nismo culi sto bi to sve bilo obuhvaceno PKD-om (stednja u bankama, zarada od ulaganja u inv fondove, mozda i stambena stednja, zivotno osiguranje, dividenda, zarada od sibicarenja i jos mozda nesto).
Mislim da bi bilo pametno da se prvo cuje prijedlog zakona, nacin primjene, trosak uvodjenja i potencijalni prihod drzave, koliko bi rodijaka trebalo zaposliti u drzavnoj administraciji, pa tek onda da govorimo o famoznom PKD-u.
Ovo ostalo sve mozemo svesti pod naklapanja.
O famozni PKD… Katastrofa. Na kraju ga drivo nece uvest isto kao sto nije izrucio Gotovinu i kao sto je smanjio PDV. Hebat ga, kad udjemo u EU, uvest ce ga prije ili kasnije.
Ma dolazi nam PKD i prije ulaska u EU i od plavih ili crvenih. Nema straha da neće, dolazi sigurno, samo su ga crveni najavili, a plavi će ga uvest po tiho.
O famozni PKD… Katastrofa. Na kraju ga drivo nece uvest isto kao sto nije izrucio Gotovinu i kao sto je smanjio PDV. Hebat ga, kad udjemo u EU, uvest ce ga prije ili kasnije.
Da li je obveza prije ulaska u EU uvesti taj porez?
deimos:
”
”
Ne postoji takav zakon. Mađari ga nemaju (PKD), a u EU su.
Ne postoji takav zakon. Mađari ga nemaju (PKD), a u EU su.
I onda, čemu stalno vikanje na forumu: uvest će ga, uvest će ga. Neće ga uvesti i točka.
deimos:
”
”
Kolko ja znam, ne. Ali sve stare clanice ga imaju koliko ja znam, a ide se na ujednacavanje zakona. Doci ce to na red jednog dana.
Ako dođu crveni, hoće.
Npr. njemačka kancelarka ga je nedavno ukinula, upravo zbog negativnog efekta koji je nastao uvođenjem PKDa.
Pa nece burza propast ako uvedu PKD, a ustalom mislim da je uvodjenje poreza pravedno!
Drago mi je tako misliš, ali nažalost drago mi je da si u manjini.