I što reći na novu izjavu našeg predsjednika, potpune neznalice , odnosno njegovih savjetnika kada je u pitanju tržište kapitala. Danas je izjavio da su cijene dionica u Sloveniji , na razinama onih od 1992. Pa da li je on i njegovi savjetnici sasvim pri sebi? kome to treba , ćemu ovakve laži i neistine. U mom selu kažu, prvo ispeci , pa reci. A onaj tko se školovao u komunizmu , a veze sa tržištem kapitala nema, može peći do sudnjeg dana. Index SBI20 je 1992. godine bio 1000 , a danas je oko 11 000. Dakle porastao je oko 11 puta. Pa dajte ljudi neka više netko stane na kraj tim političarima. Milanović izjavljuje da pad nema veze sa njim i njegovom strankom ( PKD), nego da se tiće hipotekarnih kredita u SAD-u. Halo?
A što bi ti? Da 4 dana prije izbora Milanović, Mesić, Jurčić i Rohatinski priznaju da su svojim besmislenim izjavama izazvali kaos na burzi i pad crobexa od 15 %? Taj film nećeš gledati, samo se nadam da će oporba ostati oporba inače odosmo kompletno k vragu, a tragično je da će nam u tom slučaju najmanji problem biti PKD ako SDP dođe na vlast.
preduvjet da budeš uspješan dioničar je da obnašaš dužnost savjetnika predsjednika ili nekog stanačkog lidera[smiley2]
Slazem se. Bas me zanima hoce li koji novinarski ‘strucnjak’ imati muda sutra napisati da nas precjednik govori neistinu! Ajmo, ajmo ionako se iz vasih tekstova vidi da citate forum… [smiley1]
Mislim da bi mi investitori trebali pokrenuti temu – Peticija političarima o nemiješanju u tržište kapitala.
Poznato je da političari sve useru, pa bi bilo dobro da se suzdrže od izjašnjevanja o nečemu o čemu nemaju pojma.
Bubašpara
Upravo sam pogledao promjene u top 10 kod svih dionica, i očekivano mogu reći da na dan 15.11. kada smo lijepo potegnuli prema dolje na gotovo svim dionicama nije bilo izlaza iz top 10 već većinom dokupa.
Iznimka je jedino Hypo AG , ali on ionako izlazi mjesecima iz nekih svojih dionica.
Dakle još jedna potvrda teze da su ovih dana mali prodavali, a fondovi kupovali.
http://www.seebiz.eu/hr/closing-bell/zse/dramaticno-trgovanje-sugerira-kraj-korekcije%3f,2670.html
Dramatično trgovanje sugerira kraj korekcije?
” Žestina reakcije sugerira i značajnu fondovsku aktivnost u preokretanju trenda, a takvu reakciju, iako ne toliko intenziteta, je i bilo za očekivati znajući poziciju likvidnih sredstava na računima domaćih fondova. Očito je toliko prizivano ispuhavanje tržišta od strane fondova poprimilo zabrinjavajuću snagu pa je snažnom reakcijom stabilizirano trgovanje. “
Molim odgovor.
Radim s brokerskom kućom koja ima online 0,9% proviziju ili minimalno 135 kuna…
Ja pošaljem nalog za kupovinu 200 komada dionica HT-R-A.
Oni mi nalog realiziraju na način da naprave 1 transakciju od 100 komada
i 10 transkakcija od 10 komada…
na onu prvu transakciju mi obračunaju 0,9 %
a na sve ove ostale minimlnu proviziju od 135 kuna po transakciji dakle (135×10) = 1350
i tako umjesto 630 kn
70 000 po 350 kn
ja platim proviziju od 1665 kn
i još na sve to plaćam proviziju burze…
Jel to normalno ili mene netko krade?
Slovenski indeks na razinama iz 1992. godine.
HHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAAHHAHAHAHAHHA.
Tu je jadni Mesić pokazao da stvarno nema pojma o tržištu kapitala.[smiley1][smiley1][smiley1]
Molim odgovor.
a na sve ove ostale minimlnu proviziju od 135 kuna po transakciji dakle (135×10) = 1350
i tako umjesto 630 kn
70 000 po 350 kn
Kradu te. Ako si ti zadao 1 nalog onda te boli djon koliko ce naloga time oni pocistiti. Daj im cipelu jer ti vecina brokera uzima za online 0,6-0,7% ili 50 kn minimalno i nema ovakvih svinjarija o kojima pises.
Molim odgovor. Radim s brokerskom kućom koja ima online 0,9% proviziju ili minimalno 135 kuna… Ja pošaljem nalog za kupovinu 200 komada dionica HT-R-A. Oni mi nalog realiziraju na način da naprave 1 transakciju od 100 komada i 10 transkakcija od 10 komada… na onu prvu transakciju mi obračunaju 0,9 % a na sve ove ostale minimlnu proviziju od 135 kuna po transakciji dakle (135×10) = 1350 i tako umjesto 630 kn 70 000 po 350 kn ja platim proviziju od 1665 kn i još na sve to plaćam proviziju burze… Jel to normalno ili mene netko krade?
Normalno da nije normalno! Ako je 1 nalog, onda se provizija obračunava na 1 nalog makar se realizira u 10 navrata, a ne 10 puta naplatiti proviziju za isti posao!
Molim odgovor.
i tako umjesto 630 kn
70 000 po 350 kn
Kradu te, i to momački!
Al daj još jednom provjeri jesu li ti to zaista napravili…
Ako jesu, letvu u ruke pa brokere po prstima![smiley9]
sakai:
”
Slazem se. Bas me zanima hoce li koji novinarski ‘strucnjak’ imati muda sutra napisati da nas precjednik govori neistinu! Ajmo, ajmo ionako se iz vasih tekstova vidi da citate forum… [smiley1]
”
Mislim da bi mi investitori trebali pokrenuti temu – Peticija političarima o nemiješanju u tržište kapitala.
Poznato je da političari sve useru, pa bi bilo dobro da se suzdrže od izjašnjevanja o nečemu o čemu nemaju pojma.
Bubašpara
ja se u potpunosti slažem s prijedlogom, ali pročitajte unazad tri mjeseca postove pojedinih kolega na forumu i promiđžbu za pojedine stranke, a koji se provodi na ovome forumu, i vidjet ćete da sigurni dio odgovornosti leži na tim i takovim tipovima koji plaše sadašnjih 15 tisuća ljudi koji čitaju i prate ovaj forum i prenose u javnosti poznanicima, prijateljima, kumovima kumama na tržnici u kavani na radnom mjestu fešti.
I sve to skupa ima za rezultat jedan nekontrolirani pesimizam a mi smo ga sami proizveli i to vjerujte većina tih što to čine svjesno da se mogu smijati kao jučer rasprodaji i boli malih ljudi.
i neki će reći da za te nije burza, slažem se ali niti za ove koje sam nabrojao.
Molim odgovor.
i tako umjesto 630 kn
70 000 po 350 kn
to je prika klasična krađa ako je to učinjeno kako si napisao, prijavi to i napusti ih odmah a nama napiši koji su da i mi ostali znamo0 što se sve čini