Kreativnost nastaje onda kad razum prestane sputavati mišljenje
Stručnjaci ističu da ljudski mozak razmišlja na dva načina,a psiholog Guy Claxton u svojoj knjizi «Zečji mozak,kornjačin um « ta dva mišljenja zove brzim i sporim.
Brzo mišljenje je racionalno,analitično,linearno,logično.
Ovo mišljenje je poput računala pronalazi jasna rješenja za jasno definiranje problema.
No tu je i sporo razmišljenje.Ono je intuitivno,fleksibilno,kreaivno.
To je razmišljanje u kojem se ,na razini podsvjesnog,misli same kuhaju u glavi prije nego se pojave na razini svjesnog kao briljntne Eurekal ideje.
Albert Einstain je bio poznat po tome što je znao satima zuriti u prazno,a zapravo je upravo u tim trenucima dolazio do najgenijalnijih ideja…
Izvor : bizz mag
‘Anonimni prijatelj’ donirao sto milijuna dolara humanitarnim organizacijama
Business.hr/Hina 13.11.2007 08:27
Donator poznat samo kao ‘anonimni prijatelj’ darovao je sto milijuna dolara humanitarnim organizacijama u Erieu u Pennsylvaniji.
Čelnici 46 dobrotvornih organizacija u tom nekadašnjem gradu čelika i čeličana čijih se sto tisuća stanovnika danas bori za preživljavanje pozvani su na odvojene sastanke i priopćena im je novost.
Na malome stolu bila je kutija papirnatih ubrusa, a potekle su i suze. Rečeno im je da je nepoznati donator darovao stotinu milijuna dolara humanitarnim organizacijama u tome gradu te da će svaka organizacija dobiti dio.
Predsjednik zaklade za Erie Mike Batchelor obvezao se na šutnju i želi reći jedino da je donator godinama surađivao s tim organizacijama i identificirao primatelje koji su vrijedni dara.
Albert Einstain je bio poznat po tome što je znao satima zuriti u prazno,a zapravo je upravo u tim trenucima dolazio do najgenijalnijih ideja…
u zadnje vrijeme, dok gledam kako mi se porfelj topi, se i ja osjećam kao Albert. bit će da sam zapravo kreativan.
[smiley8]
Na koga ili što se ovo odnosi?
Premješteno iz teme: [color=blue]ATPL (Atlantska plovidba d.d.)[/color] LukaSIiraVrhnjaMljeka, već si napisao danas 10 drukerskih bezveznih postova na 10 tema. Bez činjenica i potkrijepe. Pa koji ti je? Šta imaš toliko casha? Ne bi rekao.
Posuđeno sa drugog foruma.Ne zurite u prazno. Pogledajte sliku i poslušajte ton.
http://www.youtube.com/watch?v=BDkmbMjbdu0
jedna slika govori vise od milion rijeci
evo gledajte majstora na djelu
[color=blue]Istočna Europa sve bogatija[/color]
[color=blue]Indija u elitnom informatičkom društvu[/color]
Premješteno iz teme: [color=blue]ATGR (Atlantic Grupa d.d.)[/color]
Nije mi jasno zasto je za Matrix-ov post potrebno odobrenje moderatora.[smiley4]
Pošto se radi o privatnim stvarima korisnika, neka sam korisnik objasni razloga ako je to voljan
Pošto se radi o privatnim stvarima korisnika, neka sam korisnik objasni razloga ako je to voljan
Evo kolege, trenutno sam neko vrijeme moderiran,iz razloga što sam zatrpavao forum postovima, te u prekomjernoj koncentraciji onemogućavao drugim korisinicima komunikaciju, te izražavanje vlastitog mišljenja, odnosno stajališta.( to želi moderator kazati; predpostavljam)
Nadalje to se odnosi samo na teme Ingra, Igh, Atlantic grupa (iako ne vidim negativnu stranu )
Prije svega istaknuo bi Ingra ( tema), no u zadnje vrijeme sve slabije zbog moderiranja.
Pozdrav
članke iz Indexa ne doživljavam ozbiljno, pa ovo ide kao “zabava”:
Vaš link