squeeze out se spominje kod dokupa. pošto ne dokupljujem, ne spominjem [smiley1]
Molim savjet iskusnijih……
Da li se isplati još čekati RIBA-u ili ne? Već je dugo zacementirana….
Hvala
Što znači dugo, ako npr. u iduća 2 tjedna naglo naraste. Jedino se ne zna kada će ta dva tjedna. Pa ne ulažeš valjda na manje od godinu dana?.
za ove koji se lože na aute …
Vaš link
Čini se da netko zna nešto o riješenju između radnika i vlade u poduzeću RIZ.Opasan rast prometa!
izašlo.
Ženskim osmijehom do turističkih rekorda – Ministar Kalmeta o svetskom danu turizma
…Za dobre rezultate svih dosadašnjih,pa i ove,izgleda još jedne rekordne turističke sezone,za zadovoljstvo više od 10 milijona turista koliko ih je Hrvatska imala u 2006.godini,uveliko su zaslužne žene koje uspješno obavljaju poslove bez gledanja na sat i s osmijehom na licu…Izvor Novi list ,Hvala ministre [smiley2][smiley2][smiley2]
…obavljaju poslove bez gledanja na sat i s osmijehom na licu
koji sat? sanaderov? [smiley2]
moj odgovor” tehnicarima”:
janlana: prvo ne kaze se koreancima nego korejcima: [smiley1]… ajmo sada malo u ozbiljnom tonu:
Čuj kolega , ja vidim da ti itekako dobro drukaš na brodarima.
Da ti potone koji brod ( nedaj bože) pa ti ode down , onda bi ti bilo krivo varenje spojeva na
krmi ili pramcu ?
Ili ušteda koreanaca u gradnji ?
Ovako,sto se tice drukanja, mozda to tebi i izgleda tako. Ja nisam strucnjak za brodare i nikad si ne bih dopustio komentare tipa koje si ti spomenuo. Cinjenica jest da bi ATPL pala, ali ja ne bih trazio krivce u losoj izgradnji, nego bih komentirao, pa to je bilo i za ocekivati kad su kupili brodove u Kini. Dakle, uprava je snosila riziik za nabavu brodova….
Ono sto ja bezuspjesno pokusavam objasniti dionicarima Tehnike jest da u hrvatskoj vlada gradjevinarska “mafija”. Buduci da su tamo vecina laickih drukera koji ne kuze osnove statike, izrade projekta, kontrole, itd… ne mislim ih besplatno savjetovati (ionako u svojoj sljepoci ne bi prihvatili edukaciju). Reci cu samo da znam kako se gradi u Hrvatskoj, a tvoje je da mi ne vjerujes ili vjerujes.
Nadalje,nije mi namjera dokup gradjevinara. Zovi me idiotom, zovi me naivcem, zovi me Don Quihotom ali ne zelim sudjelovati u takvom poslovanju. Pa niti u zaradi.
Inace, stvarno vam zelim dobitak, ne zbog vas nego mi je jedan dobar frend tamo izlozen podosta. Jedino sto me nagnalo na reakciju jest hvalospjevi o kvaliteti poslova Tehnike i netocno informiranje svekolikog pucanstva. Ne mogu prihvatiti takav stav samo zbog “saku kuna vise”. ….
to Cekotunjo i Sonniboy:
sto se tice fore cija je to izjava itd… joj daj molim te, pa zar ti stvarno vjerujes u to da je tu samo jedan krivac. Svi oni pusu u isti rog i dok je sve to prolazilo sve je bilo ok – jednostavno su podijelili extra dobit. Sada kad je ispalo njesra, svi optuzuju sve i nitko nije kriv. Na kraju ce se sve to zataskati i idemo dalje…..
sonny… ovo sto si rekao ima smisla, i ja osobno ponekad mislim da su neinformirani novinari najvece zlo… medjutim, ajde se nemoj baviti demagogijom!
mi ovdje imamo situaciju koja se dogodila, a ne sto bi bilo kad bi bilo (zagadjenje hrvatskih tankera itd…)… ovdje se dogodilo zlo i naopako i netko bi (u demokratskim zemljama) odgovarao za to i to tako da ostalima vise nikad ne bi palo na pamet mesetariti na taj lopovski nacin! Tko je tu kriv? Zna se kako ce se to rijesiti – pronaci ce, kako SLK kaze nekog Slavicu i svi sretni i zadovoljni (a najvise dionicari[smiley1])
btw, za takve sto bi bilo kad bi bilo tekstove ja bih postao na forumu:
1. ATPL nema tankere[smiley1]
2. njihovi novi bulk carrieri ce imati/imaju dvostruku oplatu iako to nije obavezno[smiley1]
dakle, umjesto da cijene ATPL padaju, one ce rasti[smiley2]
koja je razlika izmedju nas? Ja ne prodajem demagogiju i koristim samo informacije koje su provjerene. Ja ne laprdam o kvalitetnoj izgradnji kineskih i vijetnamskih brodogradilista. Ja koristim brojeve i informacije nasih forumskih brodarskih strucnjaka.
I fala dragom Bogu, brodari nisu ovisni o hr trzistu i hrvatskom mentalitetu
[smiley1]
takodjer, zelim vam dobitak kao janlani. Samo nemojte biti sitnicavi i uskogrudni u svom interesu (iako je to razumljivo[smiley2])