I da ne zaboravimo naravno, ulazak u 1. kotaciju, misliš da su mirovinski fondovi papci?
Interes u 2. krugu dokapitalizacije bio je 11,5 puta veći od ponude.
Što misliš što će radije kupovati Magmu po 306 i takvim fundamentima i perspektivom , ili Ingru na 50 000 sa njenim fundamentima i perspektivom. Fižulić priča o očekivanjima, a ovi su dali sve crno na bijelo , ugovore do 2010. U međuvremenu istina još se par novih sklopilo, pa će biti i bolje.
jedino ne znam dali će morati prodati tvornicu stakla u Lipiku.?
Perspektive su dakle sjajne, ali što mogu kad se ne mogu zaljubiti, pa na nju gledam bez sentimentalnosti. Gledam je kao i svaku drugu dionicu, a cijena mi je previsoka. I što je viša manje mi je zanimljiva.
I obrnuto, ako bude niža bit će mi zanimljivija.
Da sam imao slobodne love kupio bi je u onom padu prije dokapitalizacije, ali što mogu, onda mi je atlantska bila zanimljivija. Sada mi ni ona više nije zanimljiva.
Neca valjda nasa burza ovako nakon HT-a sletit:
Da podsjetim one kojima su pozdravi sa drug i drugarice baš fora.
http://www.poslovni.hr/51436.aspx
Malo grube statistike:
Hrvatski poduzetnici su u prvoj polovici ove godine ostvarili 291,1 milijardi kuna ukupnog prihoda te 272,3 milijarde kuna ukupnih rashoda
Vaš link
Ukupni prihodi rasli su prema istom razdoblju prošle godine za 14,9 posto, nešto brže od ukupnih rashoda koji su povećani 14,8 posto.
nije ovo loše.[smiley11]
prosječna neto profitna marža oko 9% ako sam dobro izračunao [smiley10]
I sad ces doci do paradoksa da firme koje kotiraju na burzi uglavnom rade sa znacajno manjom profitnom marzom…
[color=blue]Golem deficit Grada Zagreba prema inozemstvu[/color]
Robna razmjena gospodarstva Grada Zagreba s inozemstvom u prvih šest ovogodišnjih mjeseci iznosila je 8,89 milijardi dolara.
Izvoz je iznosio 1,9 milijardi dolara, a uvoz 6,89 milijardi dolara, prethodni su podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za prostorno uređenje. Saldo robne razmjene Grada Zagreba s inozemstvom u prvih šest mjeseci tako je zabilježio ‘minus’ od 4,9 milijardi dolara.
U odnosu na isto razdoblje prošle godine, zagrebački izvoz povećan je za 14,6 posto, a uvoz za 15,8 posto, dok je deficit robne razmjene, izražene u američkim dolarima, veći za 16,3 posto.
Najveća izvozna tržišta za zagrebačko gospodarstvo u prvih šest ovogodišnjih mjeseci bili su Bosna i Hercegovina s vrijednošću izvoza od 453,09 milijuna dolara, što je porast od 32,4 posto prema istom razdoblju lani te Italija u koju je izvezeno roba u vrijednosti 260,7 milijuna dolara ili 28,1 posto manje.
Među prvih pet zemalja još su Njemačka (146 milijuna dolara), Srbija i Crna Gora (143,4 milijuna dolara) te Slovenija (133,4 milijuna dolara). Istovremeno, najznačajnije zemlje uvoza su Rusija, iz koje je uvezeno roba u vrijednosti 1,1 milijardi dolara, Njemačka (914,08 milijuna dolara) i Italija (810,9 milijuna dolara).
Prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, najveći izvoz, od 1,78 milijarde dolara ostvarila je prerađivačka industrija. Unutar prerađivačke industrije najviše je u izvozu sudjelovala proizvodnja naftnih derivata, sa 530,7 milijuna dolara.
Zagrebački izvoz u proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda iznosio je 344,75 milijuna dolara, a u proizvodnji električnih strojeva i aparata 221 milijun dolara.
Prerađivačkoj industriji sa 5,4 milijardi dolara pripada i najveći udjel u zagrebačkom uvozu. U području proizvodnje kemikalija i kemijskih proizvoda ostvaren je uvoz od 852,28 milijuna dolara, u proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica od 683,57 milijuna dolara, a u proizvodnji strojeva i uređaja od 576,15 milijuna dolara.
izvor: Hina
[color=blue]Prihodi poduzetnika 18,8 milijardi kuna veći od rashoda [/color]
Hrvatski su poduzetnici prvih šest mjeseci ove godine uspješno poslovali, ostvarivši 18,8 milijardi kuna veće ukupne prihode od rashoda
Tako su poduzetnici u prvoj polovici ove godine ostvarili 291,1 milijardi kuna ukupnog prihoda te 272,3 milijarde kuna ukupnih rashoda. Ukupni prihodi rasli su prema istom razdoblju prošle godine za 14,9 posto, nešto brže od ukupnih rashoda koji su povećani 14,8 posto.
Utrošak od 100 kuna ukupnih rashoda polučio je u prvih šest mjeseci ove godine 106,92 kuna prihoda, a u istom razdoblju lani 106,85 kuna, navode iz Fine.
Tome treba dodati, napominju, i druge pozitivne rezultate u istom razdoblju, povećanje broja zaposlenih za 8,9 posto, povećanje investicija u dugotrajnu imovinu za 29,2 posto i povećanje prodaje u inozemstvu za 15,7 posto prema prvih šest mjeseci prethodne godine.
Od prodaje u zemlji ostvareno je 230,8 milijardi kuna, što je 14,6 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Od prodaje u inozemstvu pak ostvareno je 37,8 milijardi kuna ukupnih prihoda, sa rastom od 15,7 posto.
Zaposleni su za svoj rad dobili prosječne neto plaće 4.094 kuna, što je porast od 4,6 posto nominalno, a uslijed rasta potrošačkih cijena za 2,6 posto realno.
Podaci o financijskim rezultatima poslovanja odnose se na 76.952 poduzetnika sa ukupno 885.835 zaposlenih.
izvor: Hina
Nego jel ste vi svjesni da server Poslovnog jedva da funkcionira trenutačno.
Mislim da će se za dva tjedna srušiti i neće biti Poslovnog dva dana.
Nego jel ste vi svjesni da server Poslovnog jedva da funkcionira trenutačno. Mislim da će se za dva tjedna srušiti i neće biti Poslovnog dva dana.
Taman sam krenuo na ovaj topic da to napišem i jedva sam ga otvorio.Ima 22 000 gostiju trenutno
[smiley4][smiley8][smiley9]