BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jel rekla koji viadukt joj je najljepši pa da joj ga kupiš? [smiley2]

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

jel rekla koji viadukt joj je najljepši pa da joj ga kupiš? [smiley2]

lapsus lingue

viadukt je firma
vijadukt je građevinski objekt …

spominjala je neke na dionici sredanci đakovo, ali nismo stigli detalje …

I love the Smell of Profits in the Morning

TunaSalad:

jel rekla koji viadukt joj je najljepši pa da joj ga kupiš? [smiley2]”

lapsus lingue

viadukt je firma
vijadukt je građevinski objekt …

Onda je prije lapsus calami. Al’ snimio sam te ja da si baš napisao vijadukt, ne bi li nekoga upecao.
[smiley1]

No respect

Nisam, majke mi.

Osim toga, ime tvrtke se piše velikim slovom, što smo svi propustili napisati.

Nije mi namjera hvatati ljude zbog krivo napisanih riječi, a pogotovo ne tunu. To je više interna šala!

Ma znam, zezamo se malo.

I… Kakve su ti slijedeće akcije na burzi? Sjedi i čekaj bolje dane? [smiley2]

No respect

Ma znam, zezamo se malo. I… Kakve su ti slijedeće akcije na burzi? Sjedi i čekaj bolje dane? [smiley2]

Ovo su najbolji dani …

Shorto sam HDEL. Sve je podređeno HT-u.

Zapravo, tražim još jednu (pored INDG) koju bi kupio i zapakirao na na neko vrijeme uz rast od 4 – 5 puta. Nešto kao što se dogodilo s DDJM. Nije u fokusu i op eto je na 2 mikice. A nije da je nisam gledao.

Nevezano za tvoje pitanje: kretanje cijene DDJH i DDJM u zadnjih godinu dana je možda jedna jako dobra škola za dioničare. DDJH uz puno pompe i kunjenje svihj u rast, nikako da se odlijepi, a DDJM u tišini, iako smo svi znali što slijedi, trt mrt i eto je preko 2.000,00 kn.

Polako se okrešem ka investiranju. Nisam baš previše špekulirao, ali mi sve više iz guzice u glavu dolazi da ipak treba ulagati na duži rok. Ostavit ću si neku sitnu lovu na PG za ljetovanje i zimovanje, a ovo glavno investirati.

Imaš neki tip?

Nisam baš previše špekulirao, ali mi sve više iz guzice u glavu dolazi da ipak treba ulagati na duži rok. Ostavit ću si neku sitnu lovu na PG za ljetovanje i zimovanje, a ovo glavno investirati.

Imaš neki tip?

Ajde de, svima to jednom dođe u glavu da je duži rok dobar.

A tip… Kako da ti tipujem, a da ne ispadnem da navlačim. Mogu tipovat samo ono što pratim, a to su uglavnom moje dionice. Ti si pametan, pa sam prosudi:

Mogu ti tipovat da pogledaš zadnjih desetak stranica na ULPL, od objave dokapitalizacije kad je cijena u danu otišla za 25%. Pogledaj i razmisli, imaš vremena za kupiti na vrijeme.

I mogu reći da je na SNBA pala cijena sa preko 500 kuna na 430. Nejasne su igre, dokupljuje Top10 cijelo vrijeme, a konstantno ide cijena dolje. Kod njih postoje dvije špekulacije: dokapitalizacija i prodaja.

Mislim da će LKPC završetkom izvlačenja para za T-HT brzo natrag na 4.000. Sad je 3.500 – 3.600. Kad je izašlo ono sjajno izvješće, bila je na 2.900, pa je u par dana preletjela čak i do 4.400, vremenom pala na 3.500. Mislim da je zaslužila stabilnost na 4.000, bez da ju uopće uspoređujemo sa LKRI. Po toj usporedbi, LKPC bi trebala nebu pod oblake, ali dosta je i 4.000. Samo polako.

Eto, to su sve moje dionice. Razmislili, tipovao sam te što da proučiš, a ti kako te volja.

No respect

Hvala na tipovima.

[color=blue]Osniva se nekretninski fond koji javnom ponudom želi prikupiti 50 milijuna eura[/color]

Splitski poduzetnici Zvonko Kotarac i Tomislav Tukić pokrenuli su osnivanje nekretninskog fonda koji bi trebao zaživjeti do kraja godine te očekuju da će fond u javnoj ponudi prikupiti 50 milijuna eura kapitala, piše Slobodna Dalmacija.
Trenutačno se priprema prospekt fonda, a nakon što bude poslan na odobrenje Hanfi i ona ga odobri, javna ponuda u kojoj će dionice moći kupiti i građani i tvrtke trajat će mjesec dana. Zvonko Kotarac najavljuje da će godišnji prinos fonda u početku iznositi između osam i deset posto, a vjeruje kako će to biti i više.

Fond će se baviti upravljanjem nekretninama, točnije ulaganjem u zemljišta i zgrade, a upravo time sada se bave Kotarčeve tvrtke Dalkoning i Safir. Kotarac je rekao kako osnivaju zatvoreni investicijski fond kojim će u financijsko-tehničkom smislu upravljati Tukićev ST Invest, a strateško upravljanje nekretninama vodit će njegov Dalkoning.
Inače, prošlogodišnji prihod svih Kotarčevih tvrtki iznosio je 350 milijuna kuna, a dobit više od 41 milijuna kuna; dok Tukićev ST Invest upravlja sa pet otvorenih investicijskih fondova sa oko 200 milijuna kuna kapitala.

izvor: business.hr

SLK:

Ma znam, zezamo se malo. I… Kakve su ti slijedeće akcije na burzi? Sjedi i čekaj bolje dane? [smiley2]”

Ovo su najbolji dani …

Shorto sam HDEL. Sve je podređeno HT-u.

Kako se radi shortanje na ZSE?

Hvala

.. ” Kako se radi shortanje na ZSE? Hvala

Ukratko i najednostavnije:
Prodaš pa onda u isto kupiš za manje love[smiley2]

Nikad se ne znojim dok plaćam ,znojim se dok cijenu dogovaram.

Slovački BDP porastao rekordnih 9,4 posto

BRATISLAVA, 4. rujna 2007. (Hina/AP) – Slovački bruto domaći proizvod porastao je u drugom ovogodišnjem tromjesečju rekordnih 9,4 posto na godišnjoj razini, objavio je u utorak tamošnji statistički ured.

Taj podatak označio je slovačko gospodarstvo kao najbrže rastuće u srednjoj Europi. Na tromjesečnoj razini, BDP te zemlje porastao je 2,7 posto.

Slovačko gospodarstvo snažno raste budući da zapadnoeuropski i azijski proizvođači automobila i elektronike osnivaju tvornice u zemlji i zapošljavaju lokalne radnike. Slovačka je uvela ujednačenu poreznu stopu od 19 posto 2004. i sada ubire plodove tog poteza jer je cijena radne snage ostala relativno mala.

Ta bivša komunistička zemlja s pet milijuna stanovnika priključila se Europskoj uniji 2004, a planira uvesti euro u 2009.

No respect

New Report

Close