BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nadam se da vas nisam ja asocirala na ovu anegdotu[smiley2]

Nadam se da vas nisam ja asocirala na ovu anegdotu[smiley2]

Nisi ti meni odgovorila da li si ti to na slici ?

[smiley2][smiley2][smiley2]

Neka baka, u 90-tim godinama, sa visokom penzijom u jednoj je anegdoti isto tako ulagala na burzu. Nešto u obveznice, drugi dio u dionice. O svojim je investicijama stalno bila na tekućem i stoga stalno u brigama. Nećak ju je stalno smirivao: “Bez brige strina, izračunao sam da imaš s obzirom na tvoje troškove, dosta novca za slijedećih 20 godina.” “To je u redu” odgovori stara gospođa, “ali kako ću živjeti posle toga?”

Smješno ali istinito u stvarnom životu. Ljudska pohlepa i želja da se ima što više jednostavno ne razmišlja o tome da će jednog dana svima doći kraj.

Zar nije čudna izjava gosp.Jurčića da ako osvoje vlast zabraniće pristup Srpskom kapitalu,pa to nas vrača u 1991 god. ,nisam to od njega očekivao,neke izjave su mu katastrofalne,kao da se gubi pa se traži,mislim sam sebe,zato moj glas Sanaderu

BIO SAM IN A SAD SAM INPUT

[color=blue]Konstruktorov konzorcij dao najpovoljniju ponudu za gradnju pelješkog mosta[/color]

Splitski Konstruktor predvodi konzorcij hrvatskih tvrtki koje su na natječaju za gradnju pelješkog mosta dale najpovoljniju ponudu, tako da je već sada izvjesno tko bi trebao dobiti 1,9 milijardi kuna.
Projektantska procjena vrijednosti radova na tom mostu iznosi upravo tih 1,9 milijardi kuna.

Na natječaj za gradnju pelješkog mosta pristigle su ukupno tri ponude. Konzorcij njemačke tvrtke Dywidag, austrijskog Strabaga, talijanskog Cimolaija te francuskog Eiffela ponudio je cijenu od 4,2 milijarde kuna, a austrijska tvrtka Alpine 3,8 milijardi kuna. Končana odluka o odabiru izvođača bit će donesena za dva-tri tjedna.

Ako je Konstruktor, osim ponuđene najniže cijene, zadovoljio i ostale uvjete natječaja, most bi trebali graditi domaći izvođači, Konstruktor i njegovi partneri Viadukt, Hidorelektra i Đuro Đaković.
Kada bude izgrađen, pelješki most, koji će se graditi kao ovjesni most simetrične strukture, bit će drugi po veličini most te vrste u Europi, iza Normandija mosta u Francuskoj, a po dimenzijama ući će u skupinu deset najvećih takvih mostova u svijetu.
U prvoj fazi predviđen je za dvotračnu cestu, ali omogućavat će i četverotračni promet.
Financiranje gradnje predviđeno je iz cijene goriva, odnosno od 60 lipa po litri koje vozači već plaćaju za gradnju i održavanje cesta.

izvor: business.hr

[color=blue]Nafta pojeftinila zbog zabrinutosti za zdravlje američkog gospodarstva[/color]

Cijene nafte na svjetskim tržištima u srijedu su oslabile uslijed obnovljenih zabrinutosti tržišnih sudionika da bi usporavanje američkog gospodarskog rasta moglo skresati potražnju za energentima

Cijena barela sirove nafte na američkom je tržištu oslabila 18 centi, na 71,55 dolara. Na tržištu u Londonu spustila se 22 centa, na 70,3 dolara.

“Cijene padaju zbog zabrinutosti oko gospodarskog zdravlja američkog tržišta”, kaže Victor Shum iz konzultantske tvrtke Purvin&Gertz u Singapuru. Tržišta zabrinjava pitanje zdravlja američkog gospodarstva i utjecaja toga na potražnju za naftom, što povlači cijene nafte naniže, kazao je nadalje on.

Zabrinutost trgovaca zbog potražnje u SAD-u, najvećem svjetskom potrošaču energenata, ponovno je izbila na površinu nakon što je objavljen pad povjerenja američkih potrošača u kolovozu – ključnog pokazatelja gospodarskog zdravlja – uslijed produbljivanja krize na tržištu nekretnina. Njihovoj zabrinutosti pridodala je i ocjena američke središnje banke Fed da će sektor nekretnina nastaviti pritiskati opći gospodarski rast još neko vrijeme.

Istodobno, Međunarodna agencija za energiju (IEA) priopćila je kako će potražnja za naftom vjerojatno ostati snažna unatoč recentnim turbulencijama na financijskim tržištima, te je pozvala Organizaciju zemalja izvoznica nafte (OPEC) na povećanje proizvodnje. IEA je također ciljani raspon cijena tog kartela od oko 70 dolara po barelu nazvala previsokim. Trgovci su nervozni i pred objavu redovitog tjednog izvješća američkog ministarstva energije u srijedu o zalihama u prošlome tjednu.

izvor: Hina

in,

Zar nije čudna izjava gosp.Jurčića da ako osvoje vlast zabraniće pristup Srpskom kapitalu,pa to nas vrača u 1991 god. ,nisam to od njega očekivao,neke izjave su mu katastrofalne,kao da se gubi pa se traži,mislim sam sebe,zato moj glas Sanaderu

ovi tvoj sanader izgleda da se u privatizaciji posve izgubija, ili mi se samo čini
moj glas protiv sanadera[smiley1]

svi za jednog jedan za sve!

idem ja na još jedan odmor do HT-a,skinuo sam 20kg,još moram 5kg, pa sam gotov s korekcijom
Reci ivo7,tko može našeg Sanadera zamijeniti po Europi,čovjek ima karizmu što nijedan naš političar nema a ima i 2metra,uklapa se u sve,poliglota je.Koga bi ti?

BIO SAM IN A SAD SAM INPUT

ma dobar je nas ivo, tko ga ne bi[smiley2].. hihi a kakve glasine kruze, ni njemu vjerojatno ne bi bilo krivo[smiley2]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

ja osobno bi radje neku drugu (soluciju) [smiley2]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Četvrtak

ZAGREB – Sjednica Vlade (Trg sv. Marka 2, 9.30 sati). Na dnevno redu sjednice je, među ostalim, prijedlog odluke o prodaji dionica HT- Hrvatskih telekomunikacija d.d. javnom ponudom te više nacrt zakonskih prijedloga, među kojima i o potvrđivanju Ugovora između Hrvatske i BiH o dvojnom državljanstvu, te Prijedlog državnog programa zaštite i korištenja malih i povremeno nastanjenih i nenastnjenih otoka i okolnog mora.

No respect

New Report

Close