BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Aha! Ja sam mislila da je vaša riječ uspješnica isto kao i naša uspešnica tj. hit! Znači zimzelen nije isto što i evergreen?smiley4

…..zimzelen su penezi ( čitaj nofci ) ak se mene pita !

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

Asko:

Metka, Metka…tako mlada a već slovenka….[smiley2] Kod nas se kaže uspješnica, a kod vas u Celju?[smiley2]

Aha! Ja sam mislila da je vaša riječ uspješnica isto kao i naša uspešnica tj. hit! Znači zimzelen nije isto što i evergreen?[smiley4]

Zimzelen=evergreen

Kolega Asko nam cuga na poslu pa se malo pobrkal [smiley1]

Zimzelen=wintergreen
uspješnica=evergreen
uspešnica- (prijevod na slovenski i srpski)

…kaže Wiborowa…[smiley2][smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Zimzelen=wintergreen
uspješnica=evergreen

…kaže Wiborowa…[smiley2][smiley2]

Uspjesnica = hit. Dobro da ne kaze kralj lavova [smiley2][smiley2]

Je…cugam Frank i Cetinu…možda mi je od toga…ne smijem miješati…[smiley2][smiley2][smiley2]

Alien:

Je…cugam Frank i Cetinu…možda mi je od toga…ne smijem miješati…[smiley2][smiley2][smiley2]

Možda da pokušaš staviti kockicu Francka u vodu pa onda piti?
[smiley2]

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Asko:

[smiley2]

…ili sok od Vranka u vatrenu vodu?…[smiley2]

KuciloOro:

Asko:

[smiley2]

…ili sok od Vranka u vatrenu vodu?…[smiley2]

Ta kombinacija ti jamči puno manje glavobolje.

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

[color=blue]MOL kupio stopostotni udjel u Tifonu[/color]

Mađarska naftna kompanija MOL jučer je potpisala ugovor o kupnji 100-postotnog udjela u Tifonu, tvrtki za maloprodaju i veleprodaju goriva, priopćeno je danas iz MOL Grupe.

Ova transakcija, koju još moraju odobriti regulatorna tijela, pridonosi ostvarenju zacrtanih ciljeva kompanije u rastu maloprodaje, kaže se u priopćenju, u kom se napominje da su pregovori o tom poslu trajali više od devet mjeseci.

U priopćenju se navodi da Tifon trenutno posluje na 36 dobro pozicioniranih vlastitih benzinskih postaja na području cijele Hrvatske, te da radi na implementaciji više od 20 razvojnih projekata “na vrhunskim lokacijama” čiji se završetak očekuje u sljedeće dvije godine.

Prosječni promet goriva po postaji u Tifonu je više od 4,2 milijuna litara godišnje i očekuje se da će Tifon do kraja godine na hrvatskom tržištu derivata imati tržišni udio od 7 posto.

Tu akviziciju MOL-a, koji ima 25-postotni udio u Ini, podupiru MOL-ovi strateški partneri INA i hrvatska Vlada, kaže se u priopćenju.

[color=blue]Komentar: Država bi morala spriječiti prodaju Tifona[/color]

Dok mediji pišu o transkriptima razgovora Perkovića i Zagorca u kojima se Zagorec iščuđava zašto se ignorira navodno ratno profiterstvo vlasnika Tifona generala Ivana Čermaka, isti Čermak uredno prodaje tvrtku za iznos procijenjen na 150 milijuna eura, ne bez ikakvih reakcija od strane Vlade i odvjetništva, već štoviše – uz potporu Vlade.
Zbog čega se u ovoj državi prvo omogući nestanak novca i imovine, a tek tada se vode sudski procesi, pitanje je koje očito neće brzo dobiti odgovor. A to nije ni prvi, ni zadnji takav slučaj. Sudstvo i odvjetništvo ne poduzimaju dovoljno u sprječavanju kriminala, već najčešće rade samo pritisnuti medijima i javnošću, kad se pokušava stvoriti slika da se nešto radi.

Sve to podsjeća na jednu epizodu legendarnog stripa Alan Ford, u kojem djelatnici pošte s nezadovoljstvom primjećuju dolazak televizijske ekipe u njihovo sjedište, da bi potom pred kamerama svečano izvukli jedno pismo koje će biti ekspresno dostavljeno na kućnu adresu primatelja, da bi nakon odlaska poštara koji biciklom juri kako bi dostavio to jedno pismo, uredno spalili ostala pisma uzrujavajući se zbog dosadnih novinara.

Isto je i s hrvatskim sudstvom koje dopušta prekršiteljima svih vrsta slobodu i prava koja sigurno ne zaslužuju, da bi nešto poduzeli tek kad se prema njima okrenu kamere. Za dokaz ove tvrdnje uopće nije potrebno ići daleko u prošlost – dovoljno je sjetiti se proteklih par dana i slučaja splitskih reketara ili slučaja sina tajkuna Žužića, koji su (barem privremeno pritvorom) dobili tretman kakav zaslužuju tek nakon reakcije medija.
Prije reakcije medija, reketari su pušteni na slobodu unatoč nizu ranijih prijava i arsenalu koji je pronađen u stanu jednog od njih, dok je Hrvoje Žužić pijan automobilom skrivio tešku nesreću iako je ranije već pet puta prijavljivan zbog pijanstva.
Problem se najvjerojatnije neće riješiti dok god se ne naprave temeljite promjene sudačkog kadra, što je Ustavom prilično onemogućeno nakon što su na takva mjesta zasjeli brojni suci koji nemaju osjećaja za pravdu, a još manje za procesuiranje prekršaja i kaznenih djela. Za primjer opet ne treba ići daleko u prošlost – činjenica da je žena tajkuna Žužića koji je počinio oko 60 prekršajnih i jedno krivično djelo sutkinja, najljepši je primjer bliskosti onih koji zakon krše i onih koji bi ga trebali provoditi.

izvor: business.hr

Šteta za Tiffon, to je jedino mjesto gdje si mogao kupiti kvalitetno gorivo. [smiley3]

Šteta za Tiffon, to je jedino mjesto gdje si mogao kupiti kvalitetno gorivo. [smiley3]

Da, steta. Treba vodit racuna i o tome. Ja jednom natankao na nekoj no-name pumpi i zavrsio na servisu sa autom [smiley16]. Srecom nije bilo stete na autu.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

New Report

Close