BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pitanje…..ima li netko od vas eksperata za Excel…muči me jedan problem…naglašavam eksperata…na PM?[smiley2]

ajd pucaj

I love the Smell of Profits in the Morning

[color=blue]Financijska izvješća[/color]

Nastavlja se saga s objavljivanjem polugodišnjih financijskih izvješća velikih hrvatskih kompanija. Donosimo skraćenu listu dobitnika i gubitnika.

HEP Grupa prvo je ovogodišnje polugodište završila s dobiti poslije oporezivanja od 16,28 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja prošle godine kada je neto dobit iznosila 434,98 milijuna kuna, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće te Grupe s Zagrebačke burze.

Neto dobit Erste & Steiermaerkische banke (ESB) ostvarena u prvoj polovici ove godine iznosila je 273,5 milijuna kuna i bila je za 64,4 posto veća u odnosu na dobit iz istog razdoblja lani, a na takvo je povećanje dijelom utjecala prodaja udjela u Kvarner banci iz prvog kvartala ove godine.

Neto prihod ESB-a od kamata porastao je u prvih šest mjeseci ove godine u odnosu na isto vrijeme lani za 20 posto, na 510,78 milijuna kuna.

Privredna banka Zagreb (PBZ) ostvarila je u prvom polugodištu ove godine dobit nakon oporezivanje u iznosu od 628,85 milijuna kuna, što je za 50,7 posto ili 211,7 milijuna kuna više nego u istom razdoblju lani.

Dio dobiti rezultat je primljenih dividiendi nekoliko tvrtki članica PBZ Grupe u iznosu od 142,3 milijuna kuna. Dividende su primljene tijekom drugogo tromjesečja ove godine. Uz to, značajno su narasli kamatni prihodi i prihodi od naknada.

Zagrebačka Hidroelektra-niskogradnja završila je prvo ovogodišnje polugodište s dobiti u iznosu od 9,14 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine dobit bila višestruko manjih 830 tisuća kuna. Prihodi su povećani za 10,25% i ostvareni su u potpunosti na domaćem tržištu.

Gubitnici

Iako su rezultati bolji nego prošle godine, umaška hotelsko-turistička tvrtka Istraturist prvih je šest mjeseci ove godine poslovala s gubitkom nakon oporezivanja od 16,37 milijuna kuna, što je 22,8 posto manji gubitak nego za iste mjesece prošle godine.

U Istraturistu su u prvom ovogodišnjem polugodištu zabilježili 24,5 postotni porast ukupnih prihoda, na 117,3 milijuna kuna, uz istodobni porast ukupnih rashoda od 17,5 posto, na 130,26 milijuna kuna.

U komentaru financijskog izvješća iz Istraturista napominju da je ostvareni gubitak uobičajen za turistički sektor s obzirom na sezonalnost poslovanja, ali i da je njihov poslovni rezultat bolji od prošlogodišnjeg i od planiranog.

Tvrtka Belje u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila je dobit u iznosu od 3,96 milijuna kuna, što je za 15 % manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazuje financijsko izvješće te tvrtke iz sastava koncerna Agrokor..

Ukupni prihodi Belja povećani su u prvoj polovici ove godine za 21 posto, na 250,7 milijuna kuna, pri čemu su poslovni prihodi povećani za 20,5 posto, na 244,7 milijuna kuna.

Križevačka mlinarska i pekarska industrija Mlinar poslovala je u prvih šest mjeseci ove godine s gubitkom u iznosu od 1,12 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine tvrtka ostvarila dobit od 1,2 milijuna kuna.

Mlinarovi prihodi od prodaje smanjeni su prvoj polovici ove godine za 6,5 posto, na 99,5 milijuna kuna, dok su ukupni prihodi manji za 5,5 posto i iznose 104,85 milijuna kuna. Pritom su porasli financijski i izvanredni prihodi, koji ukupno iznose nešto više od 4 milijuna kuna.

Hypo Alpe-Adria-Banka (HAAB) ostvarila je u prvom polugodištu ove godine dobit nakon oporezivanja u iznosu od 63,9 milijuna kuna, što je za 28 posto ili 24,5 milijuna kuna manje u odnosu na dobit te banke iz prvih šest mjeseci 2006. godine.

Prema podacima iz financijskog izvješća, prihodi Hypo banke od kamata u prvih su šest mjeseci ove godine iznosili 623 milijuna kuna te su za 23 posto viši u odnosu na istovjetne prihode iz prve polovice prošle godine.

Opatijska hotelska tvrtka Liburnia Riviera Hoteli (LRH) prvo je ovogodišnje polugodište završila s 1,79 milijuna kuna gubitka, što je 3,7 posto manji gubitak u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

čudan tekst. jedan dio ovih “gubitnika” su zapravo bolje poslovali nego prošle godine. a nekih vrlih dobitnika uopće nema. od kud taj tekst?

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

čini mi se da je sam vadio pojedine tekstove s poslovnog i sl.

I love the Smell of Profits in the Morning

čini mi se da je sam vadio pojedine tekstove s poslovnog i sl.

Jutarnji hr

[color=blue]Irska ima 33.000 milijunaša[/color]

U Irskoj živi 33.000 milijunaša, što je svrstava među najbogatije države, pokazuje anketa provedena u osam najvećih država OECD-a. U izvješću koje je sastavio ekonomist Pat O’Sullivan, 2006. se opisuje kao “povoljna godina” za stvaranje bogatstva u Irskoj

Bogatstvo kućanstava poraslo je te godine 19 posto prema 2005. Ove brojke dovode Irsku na drugo mjesto u anketi, iza Japana, a ispred Italije, Velike Britanije, Francuske, SAD-a, Njemačke i Kanade. U izvješću se usto ističe da se u 2006. bogatstvo po glavi stanovnika penje do 196.000 eura, dok je godinu ranije bilo 168.000 eura. Velik dio nacionalnog bogatstva nagomilan je u rukama nekolicine velikih bogataša, tvrdi se u izvješću koje pokazuje da 1 posto najbogatijih ima u rukama 20 posto nacionalnog bogatstva.Anketa još pokazuje da je zemlja 2006. imala 33.000 milijunaša, što je 10 posto više nego godinu prije.

P.S. Tako ćemo i mi [smiley2]

ZANIMA ME…HIPOTETSKI.. u slučaju da znam osobu koja ima pravo na pakret dionica INE..po povlaštenim uvjetima..naravno..koja bi bila točna procedura…npr..on kupi dionice na svoje ime s mojim parama a onda ih prebaci na mene..kako..i još to prebacivanje…jel ih smije prebaciti na mene prije isteka lock-up-a znači 12 mjeseci..hvala

fundamenti.blog.hr - vjeruj u fundamente! moj skype: markoqc5

Netko se neki dan raspitivao što znaći kada se na kraju posta napiše kratica “IMHO”
(Mislim da je to bio kolega Sappy ali nisam siguran)

Dakle evo odgovora za sve one koje je ovo mučilo:

IMHO
An abbreviation for in my humble opinion, this term is used in various online communications,Using this term is a way of making sure that others understand that you are merely expressing your opinion on a debatable subject without passing judgment.

Eto, vrlo jednostavno! [smiley11]

La vita e bella!

Književna senzacija u Rusiji: ‘Gastarbajter’
Piše: Vlado Vurušić
Jutarnji list, 01.08.2007.

——————————————————————————–

Ovih sparnih dana rusku književnu, ali i društvenu scenu dodatno je podgrijao 37-godišnji Turkmen Eduard Bagirov romanom “Gastarbajter”, provokativnom pričom o svakodnevnim problemima stranih radnika, “bauštelaca” iz bivših sovjetskih republika, uglavnom s Kavkaza i iz srednje Azije, u turbulentnom moskovskom megapolisu.

prejak sam i moralno i intelektualno i verbalno i financijski da bi ikada imao potrebu igrati nepošteno - zimzelen

Književna senzacija u Rusiji: ‘Gastarbajter’

Mislim da če ta knjiga postati evergreen ili kako vi to u hrvatskoj kažete zimzelen?

Metka, Metka…tako mlada a već slovenka….[smiley2] Kod nas se kaže uspješnica, a kod vas u Celju?[smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Metka, Metka…tako mlada a već slovenka….[smiley2] Kod nas se kaže uspješnica, a kod vas u Celju?[smiley2]

Aha! Ja sam mislila da je vaša riječ uspješnica isto kao i naša uspešnica tj. hit! Znači zimzelen nije isto što i evergreen?[smiley4]

New Report

Close